Biberon Cakes smo upoznali slučajno prije nekoliko godina, kao dio grupacije Biberon koja u svom sastavu ima kao osnovnu djelatnost restorane na sedam lokacija u Splitu (uključujući i sushi bar te vrhunski restoran Štorija sa chefom Ivanom Pažaninom) te po jedan u Puli i Zagrebu.
U ovom u Zagrebu (u Radničkoj 49) smjestio se restoran Biberon – na lokaciji na kojoj je radio jako loš restoran Mercatora. Međutim, Biberon u Zagrebu postao je upravo suprotno – restoran s odličnim domaćim jelima po super cijeni.
Unutar njega su i Biberon Cakes, dio s kolačima koji su nas oduševili. Od domaćih štrudli, preko autorskih kolača, ali i klasika poput baklave i kremšnite. Za sve je zaslužna Ana Mišković, slastičarka i voditeljica zagrebačke regije za Biberon. Kada smo ju upoznali prije nekoliko godina u Biberonu, odmah smo uvidjeli kako se radi o simpatičnoj, poslu predanoj mladoj osobi koju suradnici poštuju. Probavši njene kolače zaslužila je i naše poštovanje.

Anini kolačići

Anini kolači nisu nam novost. Znamo za njih, znamo da su domaći, ukusni i kvalitetni. Ali da će Biberon Cakes u Zagrebu toliko napredovati da postanu jedna od top destinacija za kolače u našem gradu, to nas je iznenadilo.
Novi Biberon Cakes, uz već spomenuti u Radničkoj, otvoren je u sklopu Branimir Mingle Malla.

Biberon Cakes

Kada smo bili pozvani na VIP otvorenje centra od strane Supernove, vlasnika Branimir Mingle Malla, bilo nam je zanimljivo provjeriti kako se snašao slovenski lanac burgera Lars & Sven i pogledati kako će se predstaviti Umami koji je u centru grada onomad krenuo dobro pa spustio kvalitetu. Ipak, najviše nam je za oko “zapeo” predivan prostor slastičarnice Biberon Cakes, lijepi pult i hladnjak i, ne lažimo se, ono što je u hladnjaku.

Biberon Cakes

Te večeri to je bilo otprilike sve što smo među ljudima (kojih nasreću nije bilo previše) mogli analizirati.

No, već ovog tjedna otišli smo do slastičarnice tijekom dana i isprobali nekoliko kolača timski. Znate što to znači? Da smo svi probali skoro sve.

Biberon Cakes Zagreb

Nekoliko kolača koje nismo mogli probati na licu mjesta (ah, sudbo kleta!) uzeli smo za doma. Cijena kolača je uglavnom od 14 do 20 kuna.
Krenimo nekim redom…

Kolači koje smo probali

Jabuka rogač je kupolasti kolač modernog dizajna koji nam je bio jedan od najboljih, uz kolač od kestena istog oblika (na gornjoj fotki prvi je desno, a drugi lijevo na stolu).
Jabuka rogač s tradicionalnim okusima – biskvitom od rogača (ne preintenzivnim, mogu jesti i oni koji nisu pasionirani ljubitelji rogača) i jabuka… jabuke su kuhane u bijelom vinu sa cimetom, uz mousse od vanilije i limuna, mascarpone i dehidriranu jabuku povrh. Vrlo lijepo ukomponirani okusi u odličan kolač.
Slična je stvar i s kestenom. Od brownie čokoladne podloge, fine kreme od kesten pirea i ruma, mousse od mliječne čokolade i kestena, mascarpone i ručno rađene pločice od belgijske čokolade. Ovo je jedan od boljih kolača od kestena (a ljubitelji smo) kojega smo jeli zadnjih godina.

Kremšnita Purgerica je jako zanimljiva. U moru loših kremšnita u gradu i tek pokoje dobre – ova spada u odlične.
Učinila nam se neuobičajeno kremasta – a kada smo upitali zbog čega je takva, bilo nam je jasno… doznali smo da u sebi ima mascarpone, očito tajni sastojak u Biberonovoj kremšniti. Neki će reći: Što, mascarpone u kremšniti? Mi ćemo reći – Zašto ne, za promjenu?! Odličan kolač.

Snickers torta je punog okusa, s brownie biskvitom, karamelom (na liniji dulce de leche), mousse od maslaca od kikirikija te mousse od lješnjaka i mliječne čokolade. Fina kombinacija lagano slankastih momenata u biskvitu i slatkih krema.

Torta od mrkve nije “naš par rukava”, od (za naš ukus i iskustva s tortama od mrkve u nas i inozemstvu) previše fila, preko biskvita koji bismo također voljeli da je prozračniji. No rekli bismo da je ovo mrkvasto razmimoilaženje u željama koje imamo prema kolačima gotovo pa jedino u slučaju Biberon Cakes lokala. Svakako predstavlja iznimku, jer nam je 9 od 10 kolača bilo odlično.

Anini kolačići

Uz kolače pili smo cijeđene sokove, prvi je bio miks limuna, cikle i mrkve (izuzetno osvježavajuće) i miks jabuke i špinata (ne vuče previše na špinat – dakle vrlo ugodan za piti).
U njihovoj karti kolača i pića vidjeli smo i akciju koju imaju, za 24 kune nude kavu plus cijeđeni sok po izboru, kao što i za 25 kuna nude kavu i kolač po izboru.
U ponudi imaju Barcaffè Divino premium kavu.

Biberon Cakes

Doma smo isprobali još nekoliko torti, a izdvojili bismo gotovo sve torte koje u sebi sadrže čokoladu, ali i tiramisu tortu (odlična!) te Snickers pun okusa. Nažalost nismo uspjeli probati njihovu Štorija tortu s kavom, čokoladom i čim sve ne… jer su ju prodali, kao i baklave koje su nam nestale ispred nosa, a za njih smo dobili provjerenu dojavu da su odlične.

Na pultu smo uočili sitne tradicionalne božićne kolačiće pakirane po 250 grama (vanilin kiflice s maslacem, raspucance) te kutije božićnih kolača u maniri mađarice, bijele pite itd.
Idućih dana ćemo, očito, opet do Biberona.
Uz sitne kolače ljeskale su se dizajnom zanimljive kutije čajeva u rinfuzi, domaći proizvod tvrtke Samovar, no čajeve smo ostavili za idući put. Ljubazna djelatnica kaže da će se za koji dan moći kupiti i te kutije za doma.

Čajevi Biberon


Za nekoliko tjedana planiraju opremiti već sad lijep lokal dodatnim namještajem i dekorom. Nas je već sad osvojila ljepota kamena kojeg su ukomponirali u pult i stolove, kao i lijepi udobni stolci.
Veseli nas vidjeti da je Branimir centar konačno prodisao lijepim lokalima. Bio je na aparatima donedavno.
Biberon Cakes je trenutno njegova perjanica, prava Miss Branimir Mingle Malla. A ono najvažnije u ovoj slastičarskoj priči su kvalitetne i okusom pune kreme i biskviti koji spajaju tradicionalno i moderno.
Pratit ćemo i dalje njihov rad.

Kolači