Baš suprotno od naše zadnje recenzije, kada smo simpatičnom lokalu izvrsnih proizvoda Salu na Opatovini dali nekoliko tjedana, u Boogie Lab došli smo prvi dan, na samo otvorenje.
I sigurni smo da će neke početn(ičk)e greške ispraviti idućih tjedana kada se uigra servis s kuhinjom, ali bojimo se da se nekoliko detalja neće ispraviti sami od sebe. To znači da bi se njima trebali pozabaviti čim prije.

Boogie Lab
Boogie Lab Zagreb

Kakogod, ovdje ćete dobiti vjerojatno prvu recenziju usluge, atmosfere i hrane koju nudi Boogie Lab- barem onih jela koja smo stigli probati prvo predvečerje rada. Ne križanju craft pekarnice, bistroa, bara i polunoćnog prostora za bezbrižno druženje, Boogie je zagrizao poveći zalogaj. Nalazi se u kompleksu Parka kneževa u ulici kneza Borne 26, ekskluzivnoj zgradi koja izgleda prekrasno. Interijer je uređen spektakularno. Modernim prostranim lokalom dominira dugi šank i krasna vitrina s pićima, dio u kojem se nalazi kruh je jednako atraktivan, a lusteri u obliku Saturna su veliki hit, pogotovo kada padne noć pa izgleda kao da samostalno lebde u zraku.
Čini se da mladi već obožavaju ovo mjesto, iako je tek otvoreno.

Iza projekta stoji Karlo Vulin, mladić koji je doveo Kroštulu na najviše sourdough grane, ali i koji je donio znanje i u projekt Bread Club pri otvaranju. Uz njega je i Mladen Vidović. Vidović i Tomo Ricov su ne tako davno u centru Zagreba otvorili Jazz Club Boogie koji je imao potencijala, no relativno brzo je propao. G. Vidović neupitno zna kako stvoriti atmosferu u gotovo pa klupsku što će dijelom sigurno pokušati provesti i u ovom Boogie lokalu – pogotovo zadnjih sati rada. A rade svakog dana od 7 ujutro do ponoći. Kuhinja je odlično vidljiva iz samog lokala – dijeli ih velika staklena površina – i u njoj vidimo Karla Vulina (u drugom planu u majici s natpisom) kako osobno priprema tijesto za pizze koje nude od 18 sati.

Karlo Vulin , Mladen Vidović
Karlo Vulin – Boogie Lab

E sad, kako smo mi došli popodne, oko 16:45, ispostavilo se da tih sat i pol, dva nemaju baš ništa za pojesti, što je prilično neočekivano za ambiciozni jelovnik. Rasporedili su ga na peciva koja nude od 7 do 18, brunch koji poslužuju od 9 do 12, ručak koji se nudi od 12 do 18 i večeru koja kreće od 18 sati pa sve do 22.30 do kad radi kuhinja.
Ipak… nekako su se našli zadnji primjerci peciva – sausage roll od 2,7€ i kroasan s bademom za 2,5€.
Prva ideja je bila naručiti to, isprobati i otići doma. Na kraju je završilo potpuno drugačije.

Boogie Lab
Peciva

Peciva su tehnički vrlo dobra, bez ikakve greške. Punjenje kobasičaste rolice je ukusno, upotpunjeno senfom i komadima kobasice pristojne kvalitete. Kroasan s bademom ponajbolji je u gradu. Isprva su nam sve to htjeli poslužiti u papirnatim vrećicama što je u ovakvom lokalu za sjedeća mjesta ipak malo neozbiljno. Razlog je bio da im nisu stigli mali tanjurići, nego imaju tek velike. I donijeli su nam sve to u vrećicama, ali kada smo vidjeli kako to izgleda za susjednim stolom – djevojke su doslovno trgale te papire po stolu – to nam nekako nije bilo adekvatno ni lijepo u ovom reprezentativnom prostoru. Pa smo ih zamolili da nam donesu taj jedan Veliki tanjur. I eto tanjura.

Boogie Lab
prvoposluženo sveto vrećicasto trojstvo

Kako je već prošlo 17 sati, odlučili smo ostati do 18 i probati nešto s Moonlight jelovnika, kako simpatično ovdje zovu večeru. Taj cijeli niz u jelovniku kreće od jutra kroz Sunshine, nastavlja se s Moonlight navečer, a sve je protkano željom za dobrim druženjem u Good Times. To podcrtava i natpis na jednom od zidova Boogija.

Zagreb recenzija restorana
Blame it on the Boogie

I kao da je pjesma sama nagovijestila stihom Blame it od the Boogie, dali su nam nekoliko razloga za zabrinutost. Prije svega tu mislimo na servis. On je prilično spor, već prvi dan upitne zainteresiranosti, a čini nam se i da su vrlo neiskusni. To predstavlja golem problem za ovu vrstu lokala koja mora imati agilne ljude koji znaju prodati stolu niz koktela ili sličnih pića, koja znaju voditi komunikaciju i biti “najbolji prijatelj” gostu dok je u tom prostoru. Čini nam se da dobar dio mladića koji su posluživali prvo predvečerje nije upoznata s vinima koje bi trebali nuditi, pa smo od neke preporuke bilo u karti pića ili pak jela odustali pri samom početku.
Naručili smo dva jela iz večernjeg menija – jedno koje ide pod tapase i drugo koje je među pizzama. Pastrva Wellington košta 10€, dok pizza Capricciosa košta 12€.

Boogie Lab
pizza Capricciosa

Oba jela bila su izuzetno ukusna. Dvaput pečeno tijesto – sourdough sa 75% vlage – hrskavo je izvana i ukusno, što nam nije čudo kada je Karlo Vulin u pitanju. Upotpunjeno je, pred finiširanje u pećnici, s dalmatinskom šalšom. Dovršeno je na koncu dobrom šunkom, s ponešto šampinjona i mini komadićima lagano ukiseljenih vrganja, te tanko rezanim artičokama.

Pastrva Wellington
Pastrva Wellington

Kada smo vidjeli Pastrva Wellington u jelovniku, nasmijali smo se jer… pekarnica koja radi Wellington je zaista paradoks. Ono što je došlo za stol možda nije vizualno privlačno, još im je i ispucalo pri rezanju (boljka ne osobito uspješnih Wellingtona), ali je okus bio izvrstan. Riba je bila sočna i ukusna, pomogla joj je i krema šumskih gljiva i blitva te osobito zanimljiv wasabi pikantni umak u sredini.
Sjetio nas je ovaj Wellington na znatno uspješniji Fish Wellington chefa Filipa Horvata, do sada jedini u Zagrebu. Eto, do danas – sada imamo i Pastrva Wellington. Vrijedi i više od 10€.

Kada smo konobara uspjeli uvjeriti da je Urban White pjenušac od Štampara, dobili smo ga za stol i priznajemo da se izvrsno sjedinio s dva naručena jela. Urban White ipak je odličan pjenušac i za moderna jela.
Za kraj, toalet. Bez brige, nećemo biti neukusni. Želimo pohvaliti pretprostor u podrumu, koji izgleda kao jedan od boljih klubova u Hrvatskoj. Kad bi ovo mjesto radilo i iza ponoći, razmislili bismo provesti ovdje neko vrijeme…

Boogie Lab
Boogie Lab Zagreb

Boogie Lab se hitno treba pozabaviti servisom. Učiniti ga bržim i efektnijim i više na usluzi gostima. Ali i educiranijim. Sve to zapravo treba biti gotovo prije početka rada u lokalu. Kao što smo rekli, to neće uroditi “tek” većim zadovoljstvom gosta, nego i znatno većim prometom lokala.

S obzirom na to da Boogie pušta jako dobru glazbu, a vikendom će tu biti i nastupi DJ-a, da od ranog jutra nudi peciva i brunch (engleski doručak, Eggs Benedict, granolu), kao i ručak s desetak povrtnih i mesnih jela pa sve do večere uz 5 tapasa i 6 pizza – ovdje bi mnogi mogli naći nešto za sebe.
Držimo im palčeve da uspiju, jer je ovakvo svjetski uređeno mjesto potrebno u Zagrebu.

Boogie Lab Zagreb, kneza Borne 26
radno vrijeme: pon-sub 7-00 (kuhinja do 22.30)
instagram:
link

Ocjena:
Hrana 8/10, usluga 5/10, atmosfera 9.5/10, čistoća 9/10

fotografije: Eat Out Zagreb
© Sva prava zadržana