Konačno jedan festival za uživanje u prirodnom ambijentu, piću, hrani i glazbi na koji se isplati potegnuti i iz udaljenih krajeva zemlje. I šire. Vinski grad Zagreb započeo je prije nekoliko dana i traje do 29. lipnja. Ova uistinu čudesna oaza pozitivnih emocija pod krošnjama drveća pri Trgu Francuske Republike nikog ne ostavlja ravnodušnim.
Donosimo vam detalje i savjete iz našeg friškog iskustva s Vinskog grada. Pogledajte ispod i naš video te ovo pošaljite društvu i naravno – krenite tamo već danas. Evo što vas sve čeka u Vinskom gradu.

Već od 17:30 do ponoći, a vikendom i do 1 sat iza ponoći Vinski grad radi za sve goste. Iznimno u srijedu 19.6. kada hrvatska nogometna reprezentacija igra od 15 sati vrata otvaraju u rano popodne, sat ranije.
Imaju veliko platno razvijeno po strani blizu street food dijela Vinskog grada i na njemu prenose utakmice Eura 2024. Hrvatske utakmice sa zvukom prijenosa, ostale bez zvuka – i tada je zvučna pratnja odlična glazba koju puštaju u Vinskom gradu. Za te utakmice čak možete rezervirati i stolove na travnjaku blizu platna, za to im se javite u inbox Instagram ili Facebook profila.

Sve o programu – sastavu vinara, kreativnih vinskih radionica, o dječjem kutku, hrani i glazbenoj pratnji uz nastupe DJ-a pogledajte u našem najavnom članku. Dobrodošli su i kućni ljubimci.

Ono što je nevjerojatno je kako Vinski grad Zagreb donosi neopisivi užitak. Doprinose tome osim dobre organizacije su i ogromni travnjak kao i guste krošnje stoljetnih drveća. Ali i dobro rashlađena vina u kućicama vinara koji su ove godine dobili svjetleće natpise na kućici pa ih se vrlo lagano nađe kad padne mrak.
Već nakon 18 sati veći dio stolova je zauzet (srećom ovdje ih ima valjda stotinu, jer je površina na kojoj se održava event impozantna), a gosti svih uzrasta uživaju u povjetarcu pod krošnjama krasnog drveća.

Čudesna oaza
Čudesna oaza u Zagrebu: Vinski grad 2024. traje do 29. lipnja

Savjete za lakše snalaženje i najbolji provod u Vinskom gradu naći ćete u našem videu ispod:

Da navedemo najvažnije: dođite čim prije, najbolje već oko 18 ili 18:30 i doživite prijelaz dana u noć. Nismo primijetili komarce (ostali smo do 22:30). Na tri lokacije Vinskog grada (u tri od četiri kuta) nalaze se blagajne na kojima uzimate čaše (kaucija je 5€, a novac dobijete nazad pri odlasku vratite li čašu u jednom komadu). Plaćanje vina ili hrane je karticama, ali oni koji imaju samo gotovinu također na blagajnama mogu zamijeniti gotovinu za kupone kojima onda plaćaju cijelu ponudu.
A ponuda je: stotine etiketa izvrsnih vina po vrlo fer cijenama – butelje su oko 13, 14€, dok kokteli na bazi odličnog Lillet pića (Hugo, Jolie itd.) koštaju nevjerojatnih 4€. Naći ćete ovdje uz koktelsku Lillet kućicu i kućicu s pivom, a ima i ponešto bezalkoholnih pića te mineralnih voda. Za one koji vole pjenušce, ali i slatkasta vina također ima barem po desetak dobrih odabira. Mislili su na sve i to je odlično.
Vikendom imaju i nastupe DJ-a, ali bit će tako i ovaj četvrtak jer je prvi dan ljeta. Savjetujemo da ljeto dočekate na otvorenom.

Naš odabir za početak bilo je nekoliko čaša bijelog vina, a kako je za 20 minuta društvo naraslo na četvero našao se tu i merlot.
Od hrane smo jeli svježe pripremljen sushi od lososa (8 komada košta 11€) i pulled pork buns (2 velika napunjena peciva su 8€), a u gastro ponudi još imate i nekoliko jela od piletine (burger, tortilju i salatu), dok je od deserata zastupljen zanatski sladoled.

Čudesna oaza
Vinski grad Zagreb 2024.

Kako je padala noć bilo je sve više ljudi, glazba je postala još zabavnija, a mi smo naručili i nekoliko već spomenutih koktela po 4€.

Čudesna oaza
Vinski grad Zagreb 2024. Vinart Saša Špiranec Ana Supić

Na puno punktova nalaze se kante za smeće pa savjetujemo da počistite za sobom jer moramo paziti na okoliš.
Vinski grad Zagreb čeka vas sve do 29. lipnja (uključujući i taj dan) kao nepresušna oaza za vrućih dana. Oaza je to rashlađenih vina i ostalih pića, ali i oaza u kojoj vladaju samo pozitivne emocije, druženje i lakoća življenja. Završavamo članak, a vi ste već poslali link prijateljima? Mudro, jer bit će vam super.

Čudesna oaza
Vinski grad Zagreb 2024.

fotografije i video: Eat Out Zagreb
© Sva prava zadržana