Najbolji i najveseliji ulični vinski festival ponovno će od 15. lipnja uveseljavati tisuće gostiju na popularnom Tuđmancu blizu Črnomerca. Dakle Vinski grad u Zagrebu održat će se tik uz Trg Francuske Republike, na velikoj uređenoj livadi parka dr. Franje Tuđmana. Svaki dan od 15.6. do 2.7. Vinski grad u Zagrebu imat će radno vrijeme od 17 do 01h. Posjetitelji će moći kušati genijalna vina iz svih hrvatskih vinskih regija, kao i nemali broj vina iz uvoza.

Baš kao što tvrtka Vinart već godinama organizira najbolji vinski sajam u široj regiji – zadnjih godina vrlo uspješno u Laubi – tako je taj isti Vinart uspio potpuno zaludjeti Zagreb Vinskim gradom koji ovaj put traje gotovo 20 dana. Što se nas tiče, mogao bi trajati barem duplo, jer tamo nam je svaki put izvanredno. Kako noć pada diže se atmosfera i broj ljudi, izvrsno osvjetljena široka poljana, priznajemo, nešto je najbolje što smo doživjeli u ljetnim mjesecima u Zagrebu.

Vinski grad u Zagrebu
Vinski grad u Zagrebu 2023. godine počinje 15.6. i traje do 2.7., a radno vrijeme je svaki dan od 17 do 01

Festival koji već devet godina osvaja posjetitelje namijenjen je širokom krugu ljudi koji ne moraju biti vinski znalci, ali vole i žele konzumirati dobra vina po promotivnim cijenama.

Na ulazu u Vinski grad potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za 5€, a konzumacija se plaća karticom na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Preko 500 vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju.
Odgovornost za vrhunsku atmosferu preuzima ekipa iz Jukebox.hr, DJ-i Boris Poklepović (Bocca Sofistifunk) i Denis Štefanić (Stefanic), a glavni partneri projekta Romerquelle, Roto Svijet Pića, President sirevi, Konzum i Perutnina Ptuj pripremaju prekrasno uređene lounge zone iz kojih nećete htjeti otići.

Vinsku ponudu pratit će majstori street fooda Bite of fun by Melkior Bašić i Bite of fun by Damir Tomljanović s dnevnim kreativnim ponudama jela. Za one koji još nisu otkrili vino, osigurana je i ponuda odličnih Erdinger piva te koktela.

Vinski grad u Zagrebu
Vinski grad u Zagrebu 2022. imao je bogatu ponudu hrane, a 2023. to dižu na još višu razinu

Lista vinara koji vas očekuju u Vinskom gradu u Zagrebu:

Dalmacija: Skaramuča, Badel, Korlat, Saints Hills, Stina, Vislander
Istra: Benvenuti, Bastian, Matić, Marčeta, Cattunar, Roxanich, Tomaz
Bregovita Hrvatska: Kostanjevec, Štampar, Piena, Petrač, Philipetz, Kopjar
Slavonija: Enosophia, Dika, Galić, Antunović, PP Orahovica, Vinarija Kutjevo, Markota, KAST
Uvoz: Astoria, Makedonske delicije,Lillet France, Sedlak, Radgonske gorice, Freixenet, Vinea gold, Kotolenko


Molimo zapišite si detalje i pošaljite ih najdražima – i onima koji će vam to tek postati nakon što vas počaste buteljom vina tih dana:
Vinski grad u Zagrebu traje od 15.6. do 2.7. svaki dan od 17 do 01
lokacija: park Franje Tuđmana na Črnomercu
način plaćanja: karticama

psi: dobrodošli
količina dobre zabave: neograničena


fotografije: Eat Out Zagreb (© Sva prava zadržana), Vinski grad arhiva