Simpatična vinoteka Vintesa u Vlaškoj 63 u Zagrebu zadnjih nekoliko dana ponovno je počela s radom od 11 do 15 sati. Naravno, uz pridržavanje svih preporuka vezano uz držanje rastojanja, higijenu na najvišoj razini i sve potrebno za sigurnost i zdravlje kupaca i njih samih.
Smještena u romantičnom dvorištu, svojim gostima inače pruža toplu atmosferu uz širok i zanimljiv izbor hrvatskih, ali i inozemnih vina.

Ono što su ovih tjedana pokrenuli i funkcionira punom snagom – to je dostava.
U to smo se uvjerili i sami naručivši nekoliko kutija vina. Vina su stigla vrlo brzo pred naša vrata, a plaćanje kod dostave je putem interneta. U samoj vinoteci, pak, postoji mogućnost i beskontaktnog plaćanja.

Za kušanje smo narezali i nešto domaće šunke, sira i dvije vrste kobasica.

Naručili smo neka od najprodavanijih vina koje vinoteka Vintesa nudi.
No, u najavi smo rekli kako imaju akcije. Evo koje točno.

Vinoteka Vintesa ima popuste na najprodavanija vina

Neka od najprodavanijih vina imaju popust od 10%, dok mnoga imaju vrlo privlačnu akciju: uz 5 kupljenih butelja nekog vina dobije se 1 dodatna (šesta) butelja gratis. Listu donosimo u nastavku.

Vinoteka Vintesa
1. Domäne Wachau, Grüner Veltliner Granit 2019 po promotivnoj cijeni od 69 kn -10% za kupljenih 6 boca)
Mlado, lepršavo, hrskavih kiselina, srednjeg intenziteta. Arome citrusa, papra, kruške, jabuke, mineralnih tonova. Vino izrazite sortnosti.

Vinoteka Vintesa

2. Ščurek Rumena Rebula 2019 , 79 kn (5+1 gratis)
Arome poljskog cvijeća i smokve. Na nepcu puno i ugodno svježe.
12 sati hladne maceracije. Dozrijevanje u inoksu.

Vinoteka Vintesa

3. Testament Babić, Mali T 2016 , 70 kn (5+1 gratis) 
Od grožđa Babić, iz vapnenačkog krša ekološkog vinograda. Vino izražene voćnosti i elegancije Mali T je živahan, razigran i moderan. Istinsko vino terroira.

Vintesa Sladić

4. Sladić Debit 2018, 79 kn (5+1 gratis)
Debit izrazito izražava karakter plastovskog tla, mineralnošću i svježinom.
Lagano, svježe i izuzetno suho vino jedinstvenog stila. Miris citrusa pomiješan s cvijetom kamilice, u ustima zaokružen aromom mora, soli i kamena.

Vinoteka Vintesa

5. Damjanić malvazija2018,  72 kn (5+1 gratis) 
Slamnato žute boja sa zelenkastim odsjajima. Tipičan lijep voćni i cvjetni miris, naglašen cvijet bagrema, breskva i grejpfrut, nadopunjen biljnim notama.
Suho, svježe, okruglo, uravnoteženo i skladno, s prizvukom slanosti i gorčine, karakteristično za sortu. Ručna berba, dozrijevanje u inoksu na finom talogu, potencijal starenja 3 do 5 godina.

Uz navedena vina, naveli bismo pogodnost 5+1 gratis i na divan Pošip, autohtonu sortu s Korčule, vinarije Merga Victa, Black Island Winery, Smokvica, Korčula. Cvjetne arome, agrumi, mediteransko bilje. Uravnoteženo, svježe, puno. MPC 83 kn

Vinoteka Vintesa, Vlaška 63 Zagreb
tel: 091 931 5905 ili 099 738 3094
web adresa: http://www.vintesa.hr/
facebook stranica: https://www.facebook.com/vinoteka.vintesa/
besplatna dostava vrijedi za područje Zagreba

fotografije: Eat Out Zagreb i Vinoteka Vintesa