U muzeju Mimara održana je konferencija za novinare na kojoj je uz
veliko žaljenje kako organizatora, a tako i okupljenih medija objavljeno da se slijedom nepredviđenih okolnosti i zdravstvene situacije u Europi, 8. Pink Day – Međunarodni festival ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca – odgađa.

Novi datum je 28. lipnja ove godine, ukoliko to uvjeti dopuste. Lokacija ostaje ista – lijep prostor muzeja Mimara u Zagrebu.

Pink Day je ove godine, uz glavni program festivala, trebao imati i dva zanimljiva masterclassa: Svijet ružičastih šampanjaca grupacije Moët Hennessy te onaj pod imenom Ružičasta Austrija powered by Austrian Wine. Također, kao i prošle godine trebao je biti održan i Green in Pink – festival u festivalu – dio posvećen hrvatskim proizvođačima ekstra djevičanskih maslinovih ulja.
Sve navedeno, kažu organizatori, bit će održano u novom terminu.

8. Pink Day
Ivica Mamić, Sanja Muzaferija, Vlasta Pirnat i Lada Ratković Bukovčan

– Koliko sam se sve do sinoć veselila što da su izlagačka mjesta ovog izdanja Pink Day-a bila popunjena više od mjesec dana prije Festivala, toliko mi je sada žao da se nećemo družiti na Prvi dan proljeća.
Mi smo festival koji svijet gleda kroz ružičaste naočale pa sam iskreno vjerovala da uz sve mjere predostrožnosti možemo realizirati festival. Na kraju smo donijeli, vjerujem, razumnu odluku da Festival odgodimo za bolje i zdravije vrijeme. Svake godine Festival donosi neke novosti i priprema zanimljive radionice: u sve ulažemo puno truda i pokušavamo, a ponekad mi se čini i uspijevamo, ostvariti nemoguće: zabaviti, podučiti, razveseliti i slaviti ružičasta vina u ružičastom raspoloženju. A ne zaboravljamo ni zdravlje i ekstra djevičanska maslinova ulja. Zahvaljujem se medijima koji nas vjerno prate i svima koji Pink Day doživljavaju onako kako sam ga i zamislila: kao festival optimizma i uživanja – rekla je optimistična organizatorica Sanja Muzaferija.

fotografije: Pink Day, Rene Karaman