Nešto prije mjesta na kojem se Ilica pretače u Aleju Bologne, sa strane Gajnica, smjestila se piterija Medini snovi.

S obzirom da su nam prijatelji pričali o njoj, a radi i nedjeljom, otišli smo tog zadnjeg popodneva u tjednu do njih.
Kada ih budete tražili na Facebooku i ukucate Piterija Medini snovi na vrhu će vam se pokazati West Side – PITE (evo linka). Da vam pomognemo – to je to. Na početku su dali to ime, a onda kad su htjeli zamijeniti u Piterija Medini snovi zločesti fejzbuški Mark Zuckenberg se zainatio i iz nepoznatog razloga nije im to dopustio. Oni su sada, zapravo, piterija s dva imena.

Ulazimo unutra. Tamo nas je dočekala Luca, jedna od naših glavnih junakinja članka.
– Evo, ja baš razvlačim tijesto – veselo će Luca.
I što tad rade gastrorecenzenti? Uzmu i počnu snimati, kao “onako… za sebe”.

Sve je krenulo divno, dok…

Nadijeva Luca sirnicu, umotava, nama lijepo – kao u raju (iako smo već malo i gladni). Sve sluti na mirno nedjeljno popodne. Sve dok…

– Oprostite? Što vi tu radite?

Okrećemo se, a iza nas stoji mlada žena u crnoj odjeći i – pogađate – nema osmijeh na licu.
Kaže nam kako je ona vlasnica i da ne voli da se snima unutarnji dio poluotvorene kuhinje, a mi smo ju nekako jednako tako napola i razumijeli te rekli cijeli Pardon (a ne tek pola). Prilično neugodna prva minuta upoznavanja.
Do tad smo, u onih nekoliko prijašnjih minuta raja kod Luce naručili da nam pripremi burek s mesom i onaj miješani – s mesom i krumpirom.
Energična gazdarica, kako se u prvoj minuti pokazala oštra, tako je iza bila odličan domaćin i ipak je rekla da snimimo do kraja (otuda i onaj trzaj na pola videa, pogledate li bolje).
Okej, onda ćemo snimiti i vas dvije s pitama. Nekako smo ih nagovorili… Tu je vlasnica Sanela već imala i osmijeh na licu.

Piterija Medini snovi
Sanela i Luca

I sad, ne bilo nam teško, da razbijemo led (jer konačno smo u razgovoru izašli “iz crvenog”) pohvalimo ime piterija Medini snovi.
Kažemo da nam je bilo jako simpatično kad smo čuli od prijatelja za to ime i pitamo ju tko je Medo?
Ona odgovori: – Ja!

Ok, tu smo već pomislili da smo opet (još dublje) u crvenom i opet kažemo Joj, pardon, nismo znali, nismo htjeli…
Ona kaže da uopće nema problema, da joj je suprug dao taj nadimak od milja. Tu se i nama vratio osmijeh i vedro smo otišli do stola iščekujući pite.

Konačno – pite!

Na popisu imaju: juneći burek, burek s miješanim mesom, miks mesa i krumpira, pileći burek, zeljanicu, sirnicu te krumpirušu. Mjere za jednu osobu su 300g i cijene se kreću od 14 do 18 kuna. Postoji mogućnost naručiti i pitu za dvoje (manji pleh mjere 900g). Nadalje, mjera za 4 osobe je 1300g, a za 6 osoba 1800g. Za dvoje su cijene od 38 do 45 kuna, za 4 osobe od 60 (krumpir) do 85 kuna (juneće meso). Za 6 osoba cijene se kreću od 100 do 140 kuna.
Umalo zaboravismo – imaju i slatke pite – od jabuke i višnje (ili kako im piše: jabukovača i višnjevača), ali samo u opciji za 4 osobe, obje po 70 kuna.

Piterija Medini snovi

Hrskavost i okus tijesta koje je neko ručno razvlačio ne može se niti usporediti s kupovnim. Ono je toliko bolje da je pravi užitak jesti takve friške pite. Meso također svježe, lagano začinjeno.

Piterija Medini snovi

Kada smo odrezali komad, sjetio nas je na onu poluinteligentnu foru kako se radi o bosanskom wifi-ju. Ta slika nas je na trenutak čak i razonodila.

Koje pite su bolje – s mesom ili miješani meso/krumpir?

Od bureka s mesom još nam je bolji bio onaj s mesom i krumpirom, koji nam je bio zanimljiviji. Je li to zbog sitnije rastresenog mesa, je li zbog kombinacije s krumpirom ili je bilo i nešto više papra unutra (pa i luka) – ili zbog svega skupa? Sve je moguće. Imali smo fantastičan plan isprobati i sirnicu, ali to smo ipak ostavili za idući put. Ne jer smo skromni, nego zato jer nismo mogli. Za sada ju imamo na našem videu pri početku članka.Vrijedna Luca drži ovo mjesto sa zanatske strane, ali Sanela (kako smo čuli u kratkom i srdačnom razgovoru s njom) jednako tako bdije nad poslom od jutra do mraka, pravi je menadžer. Recept koji je Sanela sačuvala je obiteljski i kaže da ga nipošto ne želi mijenjati.
Što se nas tiče – ni ne treba, pite su vrlo dobre. Uz njih se mogu naručiti, baš kao u kakvoj drevnoj ašdžinici na Baščaršiji, bijeli umak s češnjakom ili vrhnje. Od mliječnih napitaka nude jogurt i kefir.

Piterija Medini snovi

Gospodin Drago treći je član tima i zadužen je za dostavu.

Piterija Medini snovi radi sve dane u tjednu, apsolutno ima proizvode koje bismo uzeli nekada i za neka grupna druženja. Imaju našu preporuku.

PITERIJA MEDINI SNOVI alias WEST SIDE – PITE
adresa: Ilica 435 Zagreb
telefon za dostavu: 099 3297 100 ili 01 5623 195
radno vrijeme: pon-sub 8-21h, ned 12-21h
plaćanje: gotovina

link na Facebook stranicu

fotografije: Eat Out Zagreb