Ove godine Advent na Zrinjevcu, najslađem parku u Zagrebu, kreće u srijedu 29.11. iza podneva. Ogranizira ga RougeMarin kreativni tim na čelu sa chefom koji je postavio standarde street food i bistro scene u Hrvatskoj, Marinom Medakom. Plan je od 29. studenog do 7. siječnja organizirati cjelodnevne neodoljive sadržaje za sve generacije. Vraćaju Zrinjevcu spoj tradicije kroz stare obrte i genijalna jela, ali i nastupe mladih bendova.
Jeste li spremni na zabavu i poznata imena koja će pripremiti nezaboravne okuse za ovaj advent, gastronomski zasigurno najbolji do sad?

Najljepši zagrebački park bit će središte divnog adventskog druženja pod nazivom Slatki Zrinjevac. Najromantičnija šetnica u centru Zagreba već je okićena i sve je spremno da u srijedu 29.11.2023. popodne zasja najljepšim žaruljicama. Drvoredi čekaju nove goste, a na višetjedno druženje i zabavu spremni su i poznati ugostitelji i mali obrtnici koji će na ovom prostoru također naći svoje mjesto.
Marin Medak, chef genijalac, organizacijski je voditelj ovog projekta. Najavio je korištenje porculanskih šalica umjesto papirnatih ili još gore – nesretnih plastičnih čaša, što će toplim napitcima konačno donijeti pune okuse i arome, kako to posjetitelji i zaslužuju. Šalice će se, po želji, moći kupiti ili vratiti nakon korištenja. Ovu vrstu održivosti projekta svesrdno podržavamo, bravo! Time će Advent na Zrinjevcu dignuti razinu posluživanja jela i učiniti ovaj event neupitno svjetskijim nego do sad.
Ideja je da se simbol licitarskog srca provlači kroz cijeli park, a momenti tradicije bit će prisutni i kroz ssjedeće skulpture poznatih Hrvata iz projekta Sit&Meet kao što su Dražen Petrović, Nikola Šubić Zrinski, Ruđer Bošković, Milka Trnina itd. Dakle krasan edukacijki moment za mlađu, ali i za starije generacije.

Osim dakle desetak kućica obrtnika koje će obilovati lijepim rukotvorinama, čeka nas i dvanaest kućica s gastronomskim divotama.

Advent na Zrinjevcu
Advent na Zrinjevcu ponudit će najslasnija jela zagrebačkog adventa

Već nam mirišu specijaliteti poput porchette, najveći izbor kobasica, a bit će tu i vojnički grah uz buncek, chrunchy beef empanada, bao bunsi i deserti koji će ovaj event po imenu Slatki Zrinjevac učiniti neodoljivim: tradicionalne kruštule i fritule po bakinom receptu, meke germknedle, churrosi uz čokoladni umak, rolice s kremom, prženice s umacima, božićni puding i još niz slasnih deserata.
Zagrijavat će vas i topli kokteli kreirani baš za ovu prigodu. Ne brinite, bit će i onih hladnih – svakome po želji.

Gdje? Advent na Zrinjevcu
Kada? Od 29.11.2023. do 7.1.2024. (pon-čet 12-23, pet 12-00, sub 10-00, ned 10-23)
Tko nastupa? Glazba: bendovi uživo + DJ: puštanje odlične glazbe za zabavu i druženje
Koje kućice očekivati? Desetak obrtnika s tradicionalnim rukotovorinama + dvanaest kućica s hranom i pićem
Tko nastupa za eno-gastro tim? Marin Medak, Mihovil Roso, Mario Mihelj, Melkior Bašić, Damir Bajo, Zvonimir Štrk, sourdough čarobnjak Karlo Vulin, kokteli: Filip Lipnik, …

Za najsvježije informacije i novosti Adventa na Zrinjevcu pratite društvene mreže s najnovijim objavama iz dana u dan: Facebook & Instagram 

fotografije: Bojan Haron Markičević i privatna arhiva
o smještaju u Zagrebu za vrijeme adventa pogledaj ovdje