Nevjerojatnu vijest objavio je Hiltonov OXBO restoran, poznata zagrebačka gastronomska oaza najkvalitetnije hrane: 23. rujna u 19 sati ugošćuju jednog od najboljih chefova na svijetu, nebrojeno puta nagrađivanog najvećim svjetskim priznanjima te vlasnika niza Michelinovih zvjezdica u restoranima u kojima je bio chef.
Talijanski chef Enrico Derflingher bio je osobni chef na engleskom dvoru kao i chef u Bijeloj kući u Americi. Do danas je ostao jedini Talijan koji je bio osobni chef na kraljičinom dvoru.
23.9. u restoranu OXBO u Vukovarskoj 269a u Zagrebu chef Derflingher pripremit će Sapori Italiani, ekskluzivnu večeru talijanskih specijaliteta u pet sljedova uz genijalnog executive chefa zagrebačkih Hiltona Marinka Topalovića. Ovo ne smijete propustiti.

Hiltonov OXBO
Executive chef zagrebačkih Hiltona Marinko Topalović

Chef Derflingher, ambasador talijanske kuhinje u svijetu, donosi talijanske okuse u Hrvatsku na ekskluzivnu večeru u OXBO restoran hotela DoubleTree by Hilton Zagreb. Kulinarski događaj obećava izniman doživljaj, susret okusa, kultura i kulinarskih tradicija koji spaja dva različita, ali fascinantna gastronomska svijeta. Kulinarskog genija Enrica Derflinghera ugostit će Hiltonov izvršni chef Marinko Topalović. Zajedno će kreirati nezaboravnu večeru u pet sljedova uz vinski pairing dvije odlične talijanske vinarije Bava Vini i Nera Vini, nagrađivane mnogim zlatnim medaljama na svim značajnijim svjetskim natjecanjima.

Hiltonov OXBO
Ekskluzivni event 23.9. – Hiltonov OXBO restoran ugošćuje jednog od najboljih talijanskih i svjetskih chefova, chefa Enrica Derflinghera

Kulinarsko umijeće chefu Derflingheru donijelo je titulu Najboljeg svjetskog chefa 2008., imenovan je službenim Ambasadorom talijanske kuhinje u svijetu kao i Predsjednikom međunarodne udruge Euro Toques od 2017. godine.

“Hrana je globalna poruka koja spaja ljude, ona je oblik dijeljenja i izražavanja različitih kultura”, rekao je chef Derflingher.
“Oduševljen sam što ću donijeti talijanske okuse u Hrvatsku i podijeliti ovo kulinarsko iskustvo s gostima večere u Hiltonovom OXBO restoranu. Bit će to nezaboravna večer izvrsnih okusa i otkrivanja talijanske gastronomske tradicije.”

U povodu ove večere, Hiltonov Executive chef Marinko Topalović izjavio je: „Zaista se veselim sto ću imati priliku raditi s kuharskom legendom kao što je chef Derflingher čiju karijeru sam pratio, a posebno se radujemo što će nam prenijeti i neke nove tehnike pripreme velikih kulinarskih klasika…“

“Presretni smo što ćemo ugostiti događaj koji spaja kulinarske talente Chefa Enrica Derflinghera i našeg izvršnog Chefa Marinka Topalovića. Sigurni smo da će ovo biti izvanredna večer za sve zaljubljenike u izvrsnu kuhinju i vino”, izjavila je Josipa Jutt Ferlan, direktorica Hilton hotela u Zagrebu.

„Enrico Derflingher spreman je svojim iznimnim iskustvom i strašću prema kuhanju zadiviti i oduševiti nepce prisutnih na ovoj ekskluzivnoj večeri!S Enricom surađujem dugi niz godina i organiziram i pojavljujem se na eventima udruge Eurotoques INT” – izjavila je Irena Vengari, poznata menadžerica luksuznih gourmet projekata i edukacijskih putovanja.

Chef Enrico Derflingher Zagreb OXBO DoubleTree by Hilton
Chef Enrico Derflingher , 23.9. u 19h Hiltonov OXBO restoran u Zagrebu

U Hiltonov OXBO restoran odlazimo relativno često iz više razloga – prvi je apsolutno odlična hrana i vjerojatno ponajbolja ponuda mesnih specijaliteta u Hrvatskoj, a zatim tu je i izvrsna usluga i ugoda koju nam njihov zasta uigrani tim nudi kao gostima. Nedavno smo pisali i o OXBO Wagyu ponudi, najboljoj u Zagrebu, kao i o BBQ srijedi koju i ovih tjedana uz DJ-a nude svim gostima (pratite njihove društvene mreže).

Food and wine pairing Sapori Italiani by Enrico Derflingher i Marinko Topalović

Datum: 23. rujna 2023. (subota)
Vrijeme: 19 sati
Mjesto: Hilton OXBO Restoran
Adresa: Ulica grada Vukovara 269a, hotel DoubleTree by Hilton Zagreb
Cijena večere uz vinski pairing po osobi iznosi 190 Eura
informacije i rezervacije: 01/ 6001914 i
zagreb.oxbo@hilton.com

fotografije: Hilton hoteli arhiva