Samo zadnjih godina zagrebački hotel Esplanade ima u svojoj riznici pregršt nagrada i priznanja. Jedan od tih priznanja stigao je i prošlih dana na njihovu adresu.
Naime, prestižni časopis Condé Nast Traveler u kategoriji Reader’s Choice Awards uvrstio je hotel Esplanade na listu 20 najboljih hotela srednje Europe. Točnije, zagrebačka ljepotica smještena je na visoko osmo mjesto. Time je iza sebe ostavila mnoge hotele svjetskog ranga. To govori o zadovoljstvu gostiju iz cijelog svijeta koji odsjedaju u Esplanadi. Čestitamo na ovom krasnom priznanju.

U mjesecu ružičaste vrpce Esplanade ima svjetski popodnevni čaj za dvoje uz humanitarni karakter

Uz priznanje koji Esplanade na europskoj razini svrstava tamo gdje i pripada – u krug najboljih, u ovom hotelu goste iznova oduševljavaju novim kreacijama. A te kreacije nerijetko imaju i dodatnu vrijednost.
Tako do kraja listopada Esplanade ima u ponudi popodnevni čaj za dvoje koji oduzima dah, kako vizualno tako i okusima.
Esplanade 1925 Lounge&Cocktail bar predivnim interijerom, ali i na najljepšoj terasi u gradu – Oleander, privlači goste koji (prisnažujemo osobnim iskustvom) ne žele otići od tamo.
Kada na to dodamo i najbolju uslugu u Hrvatskoj koju već tradicionalno Esplanade ima, onda je zadovoljstvo gostiju neizostavno.

Esplanade ima
Kultni Eplanadin popodnevni čaj

Oleander terasa zelenilom maslina i oleandara odbija pomisao da je ljeto završilo. S druge strane tog zelenila skupina simpatičnih Amerikanaca imala je druženje i čim je stigao naš čajnik uz ovaj prekrasni stalak sa ukusnim zalogajima, okrenuli su se prema našem stolu. Onako iskreno, iako diskretno. Nisu mogli vjerovati onome što vide i ljubazno su nas pitali o čemu se radi.
Kada smo im rekli da Esplanade ružičastim izdanjem popodnevnog čaja podržava mjesec borbe protiv raka dojke i time diže svijest važnosti prevencije raka dojke – oduševili su se i naručili i sebi isto.
Važno je da Esplanade ima i humanitarni karakter ove akcije sve do kraja listopada. Dio zarade od svakog popodnevnog čaja bit će na kraju mjeseca uplaćen neprofitnoj udruzi P.I.N.K Life, što je jako lijepa gesta.

Naš dolazak je podrška ovoj divnoj akciji, a pozivamo i naše pratitelje da se odazovu i uživaju u popodnevnoj idili hotela Esplanade.

Chefica Ana Grgić Tomić i Esplanadina glavna slastičarka Mirjana Špoljar pripremile su ovu gurmansku kreaciju kao kombinaciju slanih i slatkih užitaka uz čaj. U ružičastom izdanju ističu se dimljeni losos mariniran u soku cikle, divne hrskave košarice u kojima je mousse od skute, a tu su i mirisni kroketi od kulena i začinskog bilja.
Elegantni slatki zalogaji dolaze uz ružičaste macaronse sa sušenim laticama ruže, ruby kocke s malinama, lollypops s jagodama i zlatnim prahom, cupcakes s hibiskusom, a tu je i ukusna pana cotta od šipka i bijele čokolade. Ovo je vjerojatno najelegantniji i najromantičniji popodnevni čaj koji smo ikada probali. Okus, s obzirom na to da se radi o dvije nagrađivane kulinarske majstorice, naravno niti malo ne zaostaje.

Esplanade ima
Kultni Esplanadin popodnevni čaj uz humanitarni karakter

Uz izuzetno kvalitetne Ronnefeldt čajeve (naš favorit je njihov čaj Ayurveda koji nas uvijek digne energetski) tim Esplanade 1925 Lounge&Cocktail bara osmislio je još nekoliko ružičastih užitaka. Mi smo prije dolaska čaja uživali uz Pink Rose Procceco, a sada već legandarni koktel majstor i bar manager Vjekoslav Madić – Master Kishoni za ovu prigodu kreirao je niz ružičastih koktela kao što su Esplanade pinkfizz, Pink gintonic, Rossecco itd. Nas je posluživala naša omiljena djelatnica Esplanadina Lounge&Cocktail bara, Adriana Huberger.
Esplanade ima, kao što možete pročitati, izvrstan tim.

U tom smjeru izjavu je dao i generalni direktor hotela Esplanade, Ivica Max Krizmanić: „Reader’sChoice Awards još je jedna od mnogobrojnih nagrada koje je hotel Esplanade primio za svoj rad. Ona je ponajprije veliko priznanje našoj težnji za pružanjem vrhunske usluge gostima. Svi smo izrazito ponosni što su gosti prepoznali vrijednost, kvalitetu i bezvremenski šarm kojim hotel Esplanade već generacijama privlači goste. Spomenuta nagrada, kao i mnoge prethodne poput World Luxury Hotel Awards, Condé Nast Traveler Gold List, Expedia Insiders Select, World Travel Awards, Luxury Travel Guide Award, Trip Advisor Hall of Fame i mnoge druge dokazuju da je cijeli Esplanadin tim satkan u jednu cjelinu koja kontinuirano prati tradiciju, uvodeći pritom novitete i trendove u poslovanje koji osvajaju goste svih dobnih skupina.

U kultnom Esplanadinom popodnevnom čaju možete uživati do 31. listopada svaki dan od 12 do 18:30 sati. Ovo limitirano izdanje humanitarnog karaktera popodnevnog čaja za dvoje stoji 320 kuna.

Popodnevni čaj Ivica Max Krizmanić Sanda Sokol hotel Zagreb
Kultni Esplanadin popodnevni čaj humanitarnog karaktera

Uskoro očekujemo i nove sezonske kreacije nositelja Michelinove zelene zvjezdice, Zinfandel’s restorana – ljetni jelovnik je apsolutni hit i do sad jedan od najboljih ikad.

fotografije: Eat Out Zagreb
© Sva prava zadržana