Hotel Esplanade oduvijek je bio oličenje luksuza, ljepote i elegancije. Neko vrijeme bio je zatvoren nakon što je zadobio oštećenja u potresu.

No, ponovno je otvorio prije desetak dana, s popuštanjem mjera za ugostititelje i uz visok stupanj sigurnosti i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Hotel Esplanade otvorio je vrata svog osvježenog interijera: smještajnih kapaciteta, restorana, bara i health cluba.

Hotel Esplanade

U nastavku donosimo rođendanske akcije kojima časte Zagrepčane i ostale goste. Jamčimo vam iz osobnog iskustva – to ne biste smjeli propustiti!

Posebne promotivne akcije u restoranima i hotelu

Kako bi zahvalio sugrađanima i gostima te s njima podijelio veselje povodom ponovnog otvaranja i ovog značajnog jubileja, hotel je pripremio posebne promotivne akcije:

  • Svi gosti tako do 1. srpnja 2020.mogu uživati u specijalitetu kuće – slavnim i slasnim Esplanade štruklima – po posebnoj rođendanskoj cijeni od svega 95 kn za dvije porcije u ugodnom ambijentu Le Bistroa. Rezervacije stola moguće su putem telefona 01 45 666 11 ili e-maila lebistro@esplanade.hr
Hotel Esplanade
  • Orient Express poslijepodnevni čaj za dvoje u Esplanade baru ili na Oleander terasi uz izbor ukusnih minisendviča i neodoljivih kolačića pravi je gurmanski užitak, a u posebnoj rođendanskoj ponudi do 1. srpnja 2020. dostupan je svim gostima po cijeni od svega 95 kn, umjesto uobičajenih 180 kn. Rezervacije stola moguće su putem telefona 01 45 666 33 ili e-maila esplanade1925@esplanade.hr
Hotel Esplanade
  • Za sve Zagrepčane koji često prolaze pored Esplanade pitajući se kakav je osjećaj boravka u ovom luksuznom ambijentu i za one koji ovo ljeto nemaju namjeru daleko putovati – hotel nudi noćenje u Superior sobi s raskošnim à la carte doručkom u Zinfandel’s-u ili na Oleander terasi za jednu ili dvije osobe za svega 95 EUR (ponuda se odnosi samo na goste s boravištem u Zagrebu, a dostupna je svaki dan do 1. rujna 2020.prema raspoloživosti kapaciteta). Boravišna pristojba iznosi 1.6 EUR po osobi po danu. Rezervacije smještaja primaju se putem e-maila na: reservations@esplanade.hr.
Superior soba Esplanade

Vjerujem da će se mnogi Zagrepčani razveseliti ovom rođendanskom ponudom i odlučiti ‘pobjeći’ na vikend u Esplanadu. Nerijetko su upravo oni naši gosti. Iskusiti boravak u Esplanadi poput turista, ali bez putovanja i blizu doma, prepustiti se nekom drugom raskošnom svijetu i vrhunskoj usluzi, u oazi mira i luksuza uz delicije chefice Ane Grgić, poseban je doživljaj koji se ne propušta.“, istaknuo je generalni direktor Ivica Max Krizmanić.

Naše iskustvo: popodnevni čaj za dvoje uz minisendviče i kolačiće

Kadgod hotel Esplanade ima neku novu ponudu, zaintrigira nas da ju i isprobamo. Ponude su im redovito inovativne i zanimljive. Tako je i s ovom popodnevnom u kojoj smo uživali već dvaput zadnjih dana – jednom na Oleander terasi, našoj omiljenoj terasi u Zagrebu, a drugi put u lounge baru.

Oba puta uživali smo u maštovitim kreacijama iz Esplanadine kuhinje, od minisendviča s odličnim kruhom kojega sami mijese, preko biranih sastojaka poput paškog sira, lososa, pancete, klica, orašastih plodova… ali i u svježim i ukusnim kolačićima. S takvim miksom slanih i slatkih zalogaja uz ukusan Ronnenfelft Ayurveda čaj u rinfuzi (đumbir, verbena, gospina trava) bila bi zadovoljna i Engleska kraljica.

Hotel Esplanade

Nama se toliko svidjelo da smo iskustvo ponovili dvaput unutar tjedan dana.
Oba puta imali smo sreću da nas je uslužila Adriana Huberger, izuzetna djelatnica hotela koja tamo s veseljem radi već šesnaest godina. Lijepo iskustvo višestruko je ljepše kada te posluži osoba tako uslužna kao gospođa Adriana, stručna i s iskrenom željom da njeni gosti uživaju.

Smatramo da ponude čije cijene smo ispisali iznad u tekstu predstavljaju zalogaj koji si morate priuštiti. Konačno je stiglo lijepo vrijeme, a popodneva i predvečerja na Oleander terasi se pamte dugo.

Hotel Esplanade

A mi smo toliko uživali, da smo u ovoj bajkovitoj i elegantnoj atmosferi odlučili uživati i uz cijeđeni sok naranče i grejpa.

Hotel Esplanade iskače kvalitetnim ljudima i tradicijom

Onima koji misle kako je svejedno kako su usluženi jedna kratka preporuka: pokušajte si priuštiti najbolje ako do sad niste – a usluga u ovom hotelu, kao i eno-gastro izazovi koji vas tamo očekuju – to zasigurno jesu.
Kada ispred vas tatarski biftek uz smiješak na licu spravi g. Stjepan Okun, maître d’ Zinfandel’s-a, kada vam najbolje vino preporuči legendarni sommelier Ivan Šneler ili vam osvježavajući Moscow Mule umiješa maštoviti bar menadžer Zlatko Orečić – tada ćete znati da ste na najboljem mjestu u gradu.

Hotel Esplanade mjesto je gdje se bogata tradicija spaja s modernim tehnikama i trendovima, a vrijeme kao da je stalo. Preporučujemo svima – to je vrijeme u kojemu se želite opustiti, uživati i maštati uživo.

Hotel Esplanade
Hotel Esplanade

fotografije: Eat Out Zagreb i Arhiva hotela Esplanade