U studenom prošle godine u sklopu Dana hrvatskog turizma, u rovinjskom hotelu Lone, predstavljen je Dobar Tech – METRO nagrada za najbolji digitalni restoran u Hrvatskoj. Riječ je o potpuno novoj kategoriji koja će po prvi puta biti dodijeljena u sklopu Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada za 2024. godinu, što svima zainteresiranima ostavlja dovoljno vremena da se za nju dodatno pripreme te na vrijeme prijave.

METRO Hrvatska osmislio je ovu nagradu u cilju još bolje digitalizacije restorana. Usred ere digitalizacije koja znatno pridonosi povećanom prometu svih ugostiteljskih objekata nagrada simpatičnog imena Dobar Tech neupitno je odlična ideja.
O novoj nagradnoj kategoriji na predstavljanju su govorili članovi žirija nagrade dr. Marc Mangold, direktor prodaje DISH Digital Solutions, Slavija Jačan Obratov, direktorica za razvoj i proizvodnju Hrvatske turističke zajednice, Rudolf Štefan, predstavnik udruženja JRE Hrvatska i chef šibenskog restorana Pelegrini, Gordan Zečić, glavni urednik Dobre hrane te Igor Kotaran, direktor marketinga METRO Hrvatska.

Direktor marketinga METRO Hrvatska Igor Kotaran tom prilikom je istaknuo:
Odavanje priznanja restoranima koji su u svoje poslovanje najbolje i najučinkovitije uklopili sve prednosti digitalizacije sljedeći je korak u našim naporima da skrenemo pozornost na važnost digitalizacije za budućnost ugostiteljstva i turizma. Nagradu za najbolji digitalni restoran Dobar Tech po prvi ćemo put dodijeliti u sklopu Godišnjih nagrada hrvatskog turizma za 2024. godinu, a ovim putem pozivam sve vlasnike restorana da se prijave te iskoriste priliku da osvoje ovo vrijedno priznanje. Nagradom Dobar Tech želimo skrenuti pozornost na to da korištenje digitalnih alata u ugostiteljstvu doprinosi optimizaciji poslovanja i smanjenju troškova te omogućuje bolji odgovor na potrebe gostiju čije su se navike i očekivanja značajno promijenili u proteklih nekoliko godina”


​Osnovna namjera nagrade je skrenuti pozornost na važnost digitalizacije za ukupno poslovanje ugostitelja, pri čemu će stručni žiri promatrati razinu digitalizacije na tri razine: inovativnost u digitalizaciji, razinu digitalizacije poslovanja i digitalnu vidljivost. Uz to, promatrat će kako se odražava na iskustvo gosta i koje im dodatne mogućnosti nudi, te ocijeniti kako digitalizacija pomaže povećanju učinkovitosti osoblja restorana i kako su restorani unaprijedili svoju komunikaciju s gostima.

Restorani zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti do 1.9.2024. na internetskoj stranici DOBARTECH.
METRO je u Hrvatskoj počeo poslovati krajem 2001. godine otvorenjem prvoga veleprodajnog centra na zagrebačkom Jankomiru. Danas posluje s ukupno deset veleprodajnih centara u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku, Puli, Varaždinu, Poreču i Dubrovniku. Nakon više od dvadeset godina poslovanja u Hrvatskoj, METRO se pozicionirao kao lider na HoReCa tržištu na kojem trenutno opslužuje oko 95 posto kupaca u ugostiteljskom sektoru, što čini oko 30 posto potreba tog tržišta. Uz kupce iz HoReCa sektora, METRO je usmjeren prema malim trgovcima te malim i srednjim poduzetnicima. 

fotografije: METRO Hrvatska