Hilton restorani Zagreb zadnja dva tjedna iz sva tri svoja restorana šalju hranu na kućni prag putem dostavnog servisa Wolt.
Kada smo pogledali cijene učinile su nam se vrlo pristupačne za vrhunske restorane. Naime, cijena većine jela koja nude Hilton restorani kreće se od 45 do 70 kuna (prilog je uključen u cijenu).

Zadnjih dana smo, dan za danom, odlučili naručiti hranu iz sva tri restorana. Donosimo vam naše iskustvo.

Svijet Azije by chef Tika Sharma

Ovo je bio restoran koji nas je najviše zanimao, s obzirom da smo pasionirani ljubitelji azijske hrane – a ovaj je fuzija nepalskih, tajlandskih, japanskih, kineskih i indijskih jela. Uz to, hranu iz ovog restorana jeli smo samo jednom, bila je odlična. Ovo je bila prilika uvjeriti se kakva je situacija u dostavi. Pokazalo se – jednako takva – odlična.

Hilton restorani

Daroviti nepalski chef Tika Ram Sharma čak i u dostavi uspio je održati zavidnu razinu jela. Tako se hrana ovog Hilton Gardenn Inn restorana u Zagrebu može s pravom nazvati jednom od najboljih azijskih fusiona u nas.

Ovi wokovi (a jeli smo pileći s povrćem i onaj s rezancima i povrćem) su znatno ukusniji, boljih začina, od onih koje godinama jedemo u generalno dosadnim kineskim restoranima po Zagrebu.
Nepalski curry s raskošno aromatičnom notom korijandera vjerojatno je najbolje jelo te kategorije koje smo jeli unutar Hrvatske.
Sjetilo nas je ovo jelo na curryje koje smo s užitkom jeli u Soul Food restoranu u Budimpešti. Ne toliko po identičnim sastojcima, nego po karakteru jela i užitku kojega, nažalost, na našem tlu baš i ne doživimo često.

Hilton restorani

Sushi je također više od korektan. Posebno ističemo ukusan uramaki u kojem je filet brancina u tempuri.

OXBO

Od prvih dana otvorenja u OXBO restoranu jeli smo odlične burgere i odreske. I u dostavi zadržali su taj prepoznatljivi potpis – Black Angus burger s krumpirićima, pancetom, umakom, coleslaw salatom i brioche pecivom.

Hilton restorani

Ovo je po nama jedan od top 5 burgera u Zagrebu. Najzaslužnija za tu ocjenu svakako je pljeskavica, koja ljubitelje burgera obori s nogu. Savršeno samljeveno meso, rahlo i kompaktno ujedno, odličnog okusa.

Hilton restorani

Uz njega jeli smo korektne pljukance u umaku od dalmatinskog pršuta i crnih tartufa i okej Fish & Chips od fileta bakalara.

ReUnion Restaurant

O Reunionu smo pisali prije nešto više od pola godine u našoj Instagram objavi, kada smo pohvalili njihov zaista dobar nedjeljnji ručak.

U dostavi smo ovaj put naručili hranu od koje smo očekivali dobar spoj tradicionalne i moderne kuhinje i zadovoljno priznajemo – bili smo u pravu.

ReUnion Hilton restorani

Sva tri jela redom bila su odlična.
Istarski fuži u bogatom junećem raguu uz Grana Padano sir su jelo koje bismo mogli jesti svaki dan. Nema niti jednu tehničku grešku, a takva tradicionalna jela jednostavno obožavamo. Dok se nekako ne uspijemo dokopati famoznih istarskih konoba pri obali, ovo će nam biti izvrsna utjeha.

Steak tagliata na rižotu s vrganjima je također odlično jelo, općenito jela koja smo dobili iz Hilton restorana nisu oubičajene razine za jela iz dostave, nego su iznad. A cijena koju smo naveli pri početku članka je više nego fer.

Hilton restorani

Zadnje jelo bili su komadi fileta jadranske tune a la tataki (tek uz dodir roštilja) na maštovitoj salati od mahuna, cherry rajčica, lisnatih salata, s ponzu umakom, kremom od komorača i limunovim sokom.
Vrlo ukusno jelo bogatih okusa, preporučujemo probati.

Izuzetno nam je drago da se Hilton odlučio na ovaj način, bez obzira na trenutno izuzetno neugodnu situaciju u ugostiteljstvu i šire, potpuno otvoriti prema gostima koji jela žele naručiti.
Hilton restorani su i prije ovoga bili prilično friendly cijenama, akcijama i ponudama koje imaju preko godine (sjećamo se odličnih ponuda i u Oxbo restoranu, ali i u Reunionu, a evo sada i u Okusima Azije). Sada su, cijenama jela u dostavi kojima su vrlo konkurentni – a kvalitetom u vrhu – zaista zaslužili pohvalu od nas.

fotografije: Eat Out Zagreb