Renato Đošić Renman, poznati hrvatski MC, reper, prvi voditelj emisije Hit-depo i još puno toga prije nekoliko desetljeća izbacio je nekoliko odličnih hitova, spomenimo tek Ne mreš bolivit s Ellom.
Prije četiri godine u Froudeovoj ulici broj 7 u Sigetu Renman je otvorio burger kiosk KSS Burger One.

Iako se neupitno trudi da u novozagrebačkom Sigetu posluži što bolji burger, Renman u tome tek djelomično uspijeva. Evo zašto.

Što se tiče veličine, 160g mesa uz oveće pecivo, umake i pomfrit koji je u cijeni burgera bit će dovoljno za najesti se. Kada se sjetimo burgera Mate Jankovića (koje smo pohvalili uz određene opaske) – oni su navodno imali meso 150g mase i od njih se baš i nismo najeli. Dobro će nam doći taj primjer i za usporedbu okusa burgera.

Prvo, Renman radi sam skučen u ta dva i pol kvadratna metra kioska. Često gostima nezainteresirano i polusvadljivo odbrusi – ovisno kako je već raspoložen, ali zna biti i pristojan i uslužan što je, eto, poludobra vijest u totalu. Odlična stvar je što je meso u burgeru perfektno mljeveno i nipošto nije prevara. Ta stara hrvatska navada prodavati maglu, dakle, nema mjesta u KSS Burger One lokalčiću. Nasreću.
Prvo ćemo navesti dobre strane ovih burgera, a nakon toga lošu stranu medalje.
Dobro je i što je pomfrit u mediokritetskoj izvedbi u cijeni burgera, pogotovo za one koji ne mogu bez njega. Tako tu burgeri uz pomfrit koštaju od 8,50€. Tri su burgera na jelovniku uz još tri ista takva s duplim mesom (dakle s 320g mesa). Razlika kada uzmete burger s jednom ili dvije pljeskavice kreće se od 1,5 do 2 eura. Već spomenuto oveće brioš pecivo također pomaže osjećaju sitosti.

Renman
Renman u lokalčiću KSS Burger One nudi tri burgera uz pomfrit po cijeni od 8,5 do 10€, a za duplo meso od 10 do 12€

Loša strana našeg iskustva s ovim burgerima se teoretski može popraviti jer ono najvažnije – kvalitetno i odlično mljeveno meso – ovi burgeri imaju.
A popraviti treba odnos prema gostima, kao i “dati gas” pri pečenju kako bi se stvorila Maillardova reakcija izvana koja bi, pak, mesu dala neodoljive arome i slasnost. Ovdje je to izostalo. Meso je izvana tek djelomično dobilo sramežljivo tamniju boju, a tu priču je onda jednako pokunjeno pratio okus mesa. Bio jest nježan, odavao je dobro meso, ali falio je Big Bang. Je li tome kumovala ograničena moć uređaja na kojem se meso peče ili pak isti nije bio dovoljno zagrijan – nepoznato nam je. Ali naši burgeri ostali su na pola puta do optimalnog okusa. Što nam je i dalje draže od niza vonabi kultnih starih pečenjara koje služe paštetasto mljeveno meso (kao što je recimo pečenjara Cvjetno).
Kiselkasti sirno-mileramski namaz je dobar, umaci dosadno oldskul majonezasto-kečapasti, a brioš je ugodno tostiran, ali avaj!
Kako vidite na naslovnici, popularni Renman u tom skučenom prostoru nema puno radnih ploha. Tako burgere finišira na dasci kioska i na koncu ih umota u papir te preda gostima za van.
Međutim, na toj istoj dasci pri plaćanju vraća gostima novac, a onda nakon toga ponovno slijedi priprema burgera idućim gostima na istom mjestu. Da budemo u nogometnom duhu – ne znamo je li ovo za direktni crveni karton, ali je za dva žuta (ako ne i tri, kao onomad za Joea Šimunića).

Ispod donosimo video našeg iskustva burgera kod Renmana i poručujemo – ovi nedostatci se daju ispraviti, bilo bi nam drago da uvaži naše napomene:

@eatoutzagreb Zagreb, kvart Siget, kiosk ????KSS Burger One, Froudeova 8 je adresa vrlo korektnih burgera koje priprema zagrebački reper iz 90-ih Renman, dobro poznat starijima od 35 godina. Za detalje i cijene pogledajte video. . #zagreb #zagrebtiktok #burger #meso #eatoutzagreb #zagreb???????? #zatebe ♬ original sound – Eat Out Zagreb

fotografije i video: Eat Out Zagreb
© Sva prava zadržana