Time Restaurant & Bar upoznali smo prije nekoliko godina na mala vrata – preko deserata koje je tamo radio talentirani Robert Hromalić. Nakon toga jeli smo njihov odličan ramen i jednako dobar sushi, kao i jednom poke s tunom.
Danas, na prvi dan uvođenja novog jelovnika, došli smo tamo isprobati nekoliko novih jela.

Nova jela na jelovniku

Oni su jelovnik uredili mudro. Klasici: sushi, ramen i poke su i dalje prisutni jer ih ljudi jako vole. I dalje su zadržali All you can eat sushi format ponedjeljkom od 17 sati.

Novost su Yakitori jela. Yakitori je u originalu japansko jelo od piletine nabodeno na štapić i tako grillano na drvenom ugljenu odnosno Hibachi roštilju.
Danas se riječ Yakitori koristi i za druga jela grilana na ražnjiću poput ribe, mesa, rakova i povrća.

Time Restaurant & Bar

Naručili smo nekoliko različitih Yakitori štapića – pileći batak (teriyaki glazura, mladi luk), prsa prepelice (Yakitori glaze. trakice blitve, furikake), svinjsku potrbušinu (mladi luk, Yakitori glaze, limeta), kobasičice, brancina (filet brancina, miso marinada), kozice (gambero rosso), shiitake gljive na štapiću sa grilla te miješano povrće kao i zasebno bamiju na štapiću. Jeli smo još i vrat crne slavonske svinje. Za priloge smo jeli odličnu krumpir salatu i dva dodatka koja su vrhunska – domaći ajvar i curry majonezu.

Yakitori

Yakitori dijeljenje jela u našem se društvu pokazalo kao odličan format u praksi. Bilo nas je 4… okej, 4 i pol – shvatit ćete po idućim fotografijama zašto smo to napisali. Jela smo naručili u dvije ture.
Okusi s ovog japanskog roštilja na poseban drveni ugljen su fantastični, vjerojatno poput najboljeg roštilja koje vam je netko priredio (ili će vam tek prirediti, ukoliko ste do sad jeli tek za ocjenu Vrlo dobar). Meso, kako pileće, tako i ono od crne slavonske svinje, u Time restoranu izvrsno je pripremljeno. Svinjska potrbušina (Pork Belly) podatan i divan. Ista stvar je i s povrćem – bamija nam je bila baš lijepo gastro osvježenje, a svidjela nam se i lagana kiselost miješanog povrća na jednom od štapića. Odlično pripremljeno.

Cijena yakitori štapića se kreće od 25 do 35 kuna za one s povrćem te od 35 kuna za one s mesom.

Time Restaurant & Bar je, osim All you can eat sushi formata ponedjeljkom od 17h uveo i Yakitori utorak, gdje za dva naručena Yakitori štapića treći dobivate gratis. Taj format utorkom trajat će minimalno do kraja ožujka. Dodatno, uvode i Koktel format četvrtkom – tada su svi kokteli po cijeni od 55 kuna.

Ovu maštovitu ideju ekipa Time restorana preuzela je iz japanskog formata Izakaya restorana koji kombinira dijeljenje štapića i sushija za stolom, uz koktele koji su u ovom restoranu jedni od najboljih u Hrvatskoj.
Za to je zaslužan jedan od najboljih koktel majstora u nas, Roman Rabik, mađioničar čije čaše su tehnički izuzetno dotjerane. Kombinacija okusa i vizualni moment spadaju u sam vrh, tako da se Time Restaurant & Bar ima čime ponositi.

 

Time Restaurant & Bar
Roman Rabik

Nova karta koktela

Neka nam vina, koja su nam prioritet, oproste – ali obožavamo popiti odličan koktel. A čovjek si treba priuštiti ono što voli, kaže narodna poslovica (koju smo upravo izmislili).
Ako si već nešto volimo priuštiti, to je onda na mjestima gdje te stvari rade izvrsno. I zato je naš svaki posjet u Time Restaurant & Bar kada su kokteli u pitanju pun pogodak.
Tek isprintana karta koktela dat će vam naznaku o tome koliko nas je bilo. Jedan naš član je, naime, djelomično bio s nama, a dijelom imao pametnija posla od našeg društva.

Time Restaurant & Bar

S karte novih koktela isprobali smo gotovo sve (gin koji koriste u ovoj karti je Hendrick’s, a od viskija Monkey Shoulder). Kao što smo gore naveli, ovim koktelima je teško naći manu. Možda nam se najviše svidio karakterno osebujan The Real Italian.
Osim nove karte koktela, imaju i tri nova autorska prirodna zdrava soka: Power Matcha (matcha čaj, yuzu, korijander, đumbir, med), Pink Pineapple (ananas, Oolong čaj, limun, cimet, med) te Bloody Healthy (cikla, limeta, Rooibos čaj, kopar, med). Dio naše ekipe koji je pio prvi i treći sok s popisa bilo je jako zadovoljan osvježavajućim okusom.
Jasno je zašto mjesto u imenu ima Restaurant & Bar – i restoran i bar funkcioniraju ravnopravno, oboje na visokoj razini.
Servis koji je trenutno u Time-u nam je na najvišoj razini koju smo do sad zatekli. Čestitamo na tome vlasnicima, ali i odličnim djelatnicima koji rade vrhunski posao.

Cijene koktela su 77 kuna, osim četvrtkom kada su (kako smo spomenuli gore) svi kokteli 55 kuna.

Cijena sushija se kreće od 35 kuna za nigiri i hosomaki, a od 50 kuna za futomaki i uramaki.

Desert – sladoled koji rade pred vama

Time voli ugoditi gostima. Voli prirediti i show, bilo kad je riječ o hrani ili piću.
Tako je i s desertom. Pri svakoj narudžbi sladoleda doslovno donesu stroj pred gosta i tada ručno pripreme sladoled od kreme (u našem slučaju od kokosa) uz posredstvo tekućeg dušika na -196 stupnjeva Celzija.

Zaključak

Moramo priznati da smo neko vrijeme imali predrasudu prema Time-u kao mjestu koje nije za nas. Bio je na glasu kao prilično elitno mjesto koje na sebe automatski veže i takve goste. U naših nekoliko posjeta kako restoranu, tako i u baru, razuvjerili smo se u sve navedeno. Gosti su zaista različitih godina i, čini se, interesa. U ugodnom razgovoru popodne, ali i u vrlo dobrom muvingu u baru navečer (kao i za večerom u staklom odijeljenom restoranu).

Time Restaurant & Bar ovom jako zanimljivom i okusima odličnom dodatnom ponudom diže razinu. Čini se to kao odličan format kako za ručak, tako i (pogotovo) za afterwork termin. Naravno, večera je neupitno njihov forte kao i do sada.

Time Restaurant & Bar
adresa: Petrinjska 7
telefon: 01 3333 660
radno vrijeme: pon-čet 12-00, pet-sub 12-01, ned zatvoreno

fotografije: Eat Out Zagreb, Time arhiva

Review overview

Hrana9
USLUGA9
ATMOSFERA9

Summary

9