Kreativna gastronomija, vrhunska vina s potpisom mladog tima vinarije Dvanajščak – Kozol i konceptualni interijer zaslužni su za sjajnu prezentaciju održanu u bistrou Rougemarin.

Sva raskoš modernih vina sa snažnim autorskim potpisom došla je do izražaja u šest kreativnih slijedova koje je osmislio sous-chef bistroa Luka Džamarija.

Luka Džamarija

Mlade snage vinarije donose novu, svježu energiju

Tea Dvanajščak Vuković i enolog vinarije Viktor Dvanajščak, brat i sestra, na šarmantan i znalački način predstavili su i dvije nove etikete Pinot crni Classic 2016 i Muškat Light 2019. Bila je to večer u kojoj se nametnula sva raskoš i moderan izričaj sorte Pušipel koja je perjanica međimurske vinske regije.

Večer je započela uz pjenušac Pozoj 2017 koji je poslužen sa sirom iz mišine.

Međimurska vina Dvanajščak

Potom je slijedio Pušipel Classic 2018 koji je pratila  marinirana skuša, kimchi i salsa od zelenih rajčica. Svu eleganciju i raskoš ova je sorta pokazala u izvanrednom vinu Pušipel Prestige 2017 kojeg je nadopunio slijed od pljukanaca  s kozicama i tartufima.

Pušipel Classic
Pušipel Prestige Dvanajščak

Kako je tekla večer kreativnost je bila na vrhuncu, a uzvanike je oduševio crni rižoto, coulis od cherry rajčica i sotirana sipa uz koji se sjajno nadopunilo vino Sauvignon Blanc Natura 2017.

Međimurska vina Dvanajščak

Kao sljedeća dva vina premijerno su predstavljene etikete Pinot crni Classic 2016 i Muškat Light 2019.

Ljubitelji crnog vina nisu krili oduševljenje etiketom Pinot crni Classic 2016, svjetlucavim vinom,  rubinaste boje s okusom na suho voće te karamele i srednjim alkoholom. Ovo je vino sommelier i Rougemarinov F&B manager Miroslav Siničković ponudio kao harmoničnu kombinaciju uz pačja prsa sa šumskim voćem, glaziranom kruškom i crumble od lješnjaka.

;uškat Light Dvanajščak Kozol

I još jedno premijerno vino za kraj bilo je Muškat Light 2019, vino koje je iznimno voćno i pitko te izražene mineralnosti i strukture, a posluženo je uz miror glaze od vanilije, mousse od likera ruže, žele od klementine, kandiranu koru klementine i pistachio kremu.

Spoj mladih snaga u kombinaciji maštovitih slijedova Dubrovčanina Luke Džamarije i vina visoke kvalitete međimurske vinarije Dvanajščak – Kozol potpuno je zadovoljio kriterije gostiju odličnog projekta Lokal i Bokal zagrebačkog restorana Rougemarin.
Uz povratak mini burger večeri te vrhunske proizvode na zagrebačkom Adventu, Rougemarin je (p)ostao jedan od restorana s najuzbudljivijom ponudom u Zagrebu.

fotografije: Vigor Klaić