Mjesto radnje Sigečica, kvart nedaleko od Držićeve i Vukovarske ulice, adresa Rapska 20. Ovo je čisto da vas zemljopisno uvedemo u naše Hub Cooltura pub iskustvo. I to ne prvo, jer bili smo ovdje dva, tri puta zadnjih 8 i kusur godina otkad je ovaj bar otvoren. Ovaj put odlučili smo napisati i članak o njemu, a pri kraju pogledajte i naše video iskustvo.

Po dolasku vidimo kućicu koja izgleda kao iz kakvog filma genijalnog Tima Burtona – tajanstveno, čak pomalo i sablasno. I, već na prvu vidimo, potpuno pomaknuto.

Hub Cooltura Pub
Hub Cooltura Pub u Zagrebu, Rapska 41

Ovaj prostrani bar ima valjda dvjesto kvadrata. Nakon prvog i najvećeg dijela dolazimo do dijela sa šankom, dok je iza njega prolaz za pomalo skriveni dio s još nekoliko stolova. Vani je velika terasa koja ljeti zasigurno vrvi ljudima.
Interijer je, baš poput terase, ispunjen vintage komadima i detaljima kojih je barem tisuću. Mislite li da ste ih uspjeli pohvatati okom unutar dva sata svratite opet za dan, dva. Kladimo se da ćete vidjeti barem 30 detalja koje niste vidjeli prošli put.
Došli smo oko 15:30 kada je većina stolova bila slobodna. Tako smo mogli osjetiti kako je sjediti u središnjem dijelu tik uz prekrasni zeleni kamin u kojem je gorjela vatra, ali i sa strane na trosjedu i foteljama. E tu je već nešto hladnije, ali izdržljivo. Pozdravljamo grijanje na drva.

Čujte, na -3°C vani vrući i odlično skuhani gin činio nam se gotovo ljekovit. Okusom izvrsno balansiran, količinom pozamašan (vjerojatno nekih 4 dcl) je baš ono što trebamo ovih zimskih dana. Cijena mu je 6,40€ što nije malo, ali za tu količinu je fer. Navodno ovaj vrući koktel pripremaju s vrlo korektnim Roku ginom.
Na svakom rekvizitu za stolom (stari telefon, kamera, fotoaparat itd.) nalaze se maleni kodovi čijim očitavanjem dolazite do karte pića. Domišljato.

U interijeru smo doslovno vidjeli sve – od šivaćih mašina, starih satova, telefona, pisaćih mašina, hekleraj tabletića, pehara, lampi, svjetiljki posvuda, goblena…
Nedavno smo posjetili i Program bar s kojim bi se Hub Cooltura Pub itekako mogao pohrvati uspoređujući silne detalje kojima su ukrasili interijer. Ukratko: simpatični kaos.
Lista pića je vrlo korektna – od dobrog izbora točenog piva, craft piva u bocama (ima ih nekoliko i od 0,5l) i vina na čaše pa do lijepe liste žestica, uz opasku da nemaju nijedan domaći craft gin što im pomalo zamjeramo. Kave su od 1,6€.

Hub Cooltura ima i veliku vanjsku terasu, ispred je nekoliko mjesta za parkiranje bicikla, a u kvartu Sigečica druga je zona parkinga za automobile.
Ovo je jedno izuzetno zanimljivo mjesto za popodnevno piće ili dva. Napomena: lokal je pušački i pristojno ventiliran, a usluga je odlična. Mlade djelatnike pravovremeno usmjerava voditelj (za kojeg smo kasnije načuli i da je vlasnik, op.a.).

U nastavku pogledajte naš video:

@eatoutzagreb Vatrica, 1001 vintage detalj u prostoru, super usluga i korektne cijene. ????Hub Cooltura Pub blizu Vukovarske-Držićeve je izvrstan kvartovski bar ???? svaki dan 7-00 . #zagreb #kava #kafic #džin #zagrebtiktok #eatoutzagreb #dizajn #interijer #kavica #druzenje #djevojka #drustvo #izlazak #zagrebtips #zagrebtok #zatebe ♬ original sound – Eat Out Zagreb

Hub Cooltura Pub , Rapska ul. 20 Zagreb
radno vrijeme: svi dani 7-00

telefon: 091 519 37 36
Facebook stranica: 
link

fotografije i videa: Eat Out Zagreb
© Sva prava zadržana