Kada smo jučer na Leggiero Facebooku vidjeli da su u ponudu uveli dva nova sendviča, svratili smo u naš kvartovski Leggiero na zagrebačkim Ravnicama da ih isprobamo. Novi Leggiero sendviči koji su vrući, tostirani i prepuni finih okusa, pokazali su se kao odličan izbor za brz i kvalitetan obrok. Već su u ponudi na svim zagrebačkim lokacijama Leggiero barova, a početkom idućeg tjedna stižu i na sve ostale Leggiero lokacije u Hrvatskoj – od Istre, kontinentalne Hrvatske pa do Dalmacije – kažu nam ljubazni poslužitelji.

Došli smo u vjetrovito popodne pa nas je pogled na “prašumu”, kako volimo zvati šarolike kutke Leggiero bara na Ravnicama, istog momenta razveselio. Uslužni konobar nam je donio našu narudžbu: sendviče i sokove od cijeđenog voća koje u Leggiero barovima pijemo već godinama – odlični su.

Novi Leggiero sendviči
Novi Leggiero sendviči – Tramezzino slanina, cheddar, jaja te Piletina s pestom

Radi se o trokutastom Tramezzino sendviču bogatog sadržaja. Tramezzino, kruh bez korice, napunjen je finom poprženom mesnatom slaninom, precizno rezanim kuhanim jajima i izdašnom količinom cheddar sira koji cijelom sendviču daje na dodatnoj sočnosti. Kao i svi do sad i ovi novi Leggiero sendviči tostirani su pa su izvana hrskavi. Uz to, ovaj Tramezzino sendvič ima tri šnite ukusnog mliječnog kruha pa izgleda poput inačice club sendviča. Ovo je upravo savršeni sendvič za najbolje barove u gradu, što Leggiero barovi svakako jesu.

Drugi novi sendvič je sendvič s piletinom i pestom koji je naoko, izvana, manje privlačan od tramezzino sendviča. Međutim, radi se o pravom skrivenom blagu iznutra. Sendvič je obogaćen komadima lijepo pečene meke piletine. Cijelu priču ovog sendviča na, po nama, pijedestal najboljeg iz Leggiero ponude sendviča diže pesto i dodatni sir što donosi neopisivu slasnost. Ljubitelji pesta će u ovome neupitno uživati, a oni koji ga do sada nisu probali će ga najvjerojatnije od tada obožavati. Pohvala ide i ukusnom pecivu posutom sjemenkama izvana.

Dva nova sendviča tek su dodatak već prisutnoj ponudi sendviča Leggiero bara. Otprije su u ponudi trokutasti Classic sendvič (šunka, sir, majoneza), Smokey Turkey (dimljena pureća šunka, sir i majoneza u bagel pecivu) i Losos sendvič (dimljeni losos, sir, majoneza i kopar). Svi sendviči, uključujući i nove, kreću se u rasponu cijena mahom od 2,7 do 3,2€.

Kako nam je otprije u Leggiero baru omiljeni sendvič upravo onaj od lososa, naručili smo ga i ovaj put. Lijep komad dimljenog lososa u ukusnom bagel pecivu nadopunjen je mješavinom namaza na bazi majoneze uz kopar nježne arome.

Sokovi od cijeđenog voća su oko 3,5€ ili nešto ispod te cijene, kako koji. Nama omiljeni je Detox sa cijeđenim ananasom, jabukom i aronijom, a često naručimo i Garden (mrkva, jabuka, naranča) i klasičnu cijeđenu naranču. Sokovi dolaze u visokim čašama s lagano zgusnutom pjenicom pri vrhu i ukusnom pulpom voća koja djelomično ostane u samom soku. Idealno. I odlično za dobiti energiju iz prirode u nekoliko minuta, što je idealan put za prebroditi sve napore na poslu.

Na sendvičima i sokovima od cijeđenog voća u Leggiero baru

Ispod pogledajte naše iskustvo iz Leggiero bara na zagrebačkim Ravnicama:

@eatoutzagreb Ko voli sendviče? Ovi su nam se baš svidjeli. ????Leggiero ima lijepe barove po cijeloj Hrvatskoj, dobru mjuzu i zaokruženu ponudu barskih jela od doručka do kraja dana. Cijene sendviča su fer: od 2,7 do 3,2€. . #zagreb #sendvic #eatoutzagreb #hrana #kafic #zatebe #dorucak #okus ♬ original sound – Eat Out Zagreb

Da ne zaboravimo spomenuti još jednom i Leggiero Balance jela koja u ovom baru na zagrebačkim lokacijama nude zadnjih mjeseci. Tako je uz ovih 5 sočnih sendviča i lagane obroke poput kaše, voćnog jogurta, salata (piletina, losos ili vege), Leggiero bar u samom vrhu barske ponude hrane.
Uz ponudu te ugodne i moderne interijere, dio za pušače i onaj za nepušače, Leggiero barovi su izuzetno privlačna destinacija za baš sve generacije.

Victus grupa
Leggiero bar Ravnice Zagreb

fotografije i video: Eat Out Zagreb
© Sva prava zadržana