Dino Kušen, vlasnik našeg vodećeg uvoznika i distributera luksuznih vina Acrobat te vinoteke Svijet vina na Prisavlju i Europskom trgu, od ove godine kreće u organizaciju vinskog spektakla na svjetskoj razini – Acrobat Portfolio Tasting.
Uspio je skupiti vjerojatno najutjecajnije vinsko društvo u Zagrebu koje se ikad našlo u isto vrijeme na našem tlu.

Acrobat Portfolio Tasting dovodi velike vinske zvijezde

Zvijezde Acrobat Portfolio Tasting događaja bit će iznimno utjecajni vinari svjetskog glasa. Iznimno je rijetko da sami vlasnici vinarija dolaze prezentirati svoje uspješnice – a baš će se to dogoditi ovaj vikend u Zagrebu.
Osim zanimljivog promenadnog kušanja, 15.2.2020. u zagrebačkom Hilton Garden Inn hotelu održat će se i niz masterclassova koje iščekujemo s uzbuđenjem.


Nažalost po širu javnost, ovaj događaj je zatvorenog tipa i na njega se dolazi isključivo na pozivnicu. S obzirom na interes javnosti i na relevantnost gostiju Acrobat Portfolio Tastinga (APT), vjerujemo kako bi idućih godina ovo moglo prerasti i u nešto prilagođeno široj javnosti.

Roberto Voerzio

Acrobat Portfolio Tasting

Jedna od najvećih zvijezda Acrobat Portfolio Tastinga, Roberto Voerzio iz talijanskog Barola, predstavlja svoja proslavljena vina koja su u redovitoj ponudi vinoteke Svijet vina. Barolo je vino koje kod Roberta Voerzia odležava i preko 20 godina, a sve kreće od surove redukcije uroda na do pol kilograma po trsu i dvije zelene berbe.
Masterclass Roberta Voerzia trebao bi biti jedan od vrhunaca ovogodišnjeg APT- a, ipak se radi o vinima koja poberu i čistih 100 bodova na najutjecajnijim svjetskim vinskim natjecanjima.

Gaia Gaja

Acrobat Portfolio Tasting

Gaia Gaja, čiji je otac Angelo Gaja jedan od najvećih pijemonstkih vinara, dolazi u Zagreb i također održava masterclass. Gaia Gaja je preuzela vodstvo obiteljske vinarije i uhvatila se u koštac s izazovima vođenja ove vinarije prebogate tradicijom.

Marjan Simčič

Acrobat Portfolio Tasting

Najutjecajniji slovenski vinar svjetskog kalibra, Marjan Simčič, predstavit će svoja vina starijih berbi i voditi zanimljiv masterclass. Linija Opoka spada među najbolja bijela vina na globalnoj razini, uz linije Selekcija i Classic – ipak dostupne nešto širem krugu ljudi.

Cinco Jotas Iberico šunke

Cinco Jotas

Zadnjih nešto više od godinu dana također prisutan u portfelju Acrobata, ovo je jedan od najcijenjenijih Iberico šunke u svijetu. Bit će prisutni i na zanimljivom masterclassu prezentacije rezanja pršuta od strane njihovog glavnog rezača, u čemu će uživati mnogi profesionalci.

Uz navedene zvijezde, na APT- u će, kako na kušanju, tako i s masterclassovima sudjelovati svjetski utjecajne vinarije: burgundska vinarija Olivier Leflaive, toskanska vinarija Frescobaldi, zatim Dal Forno Romano, ali i svjetski nagrađivana španjolska maslinova ulja Castillo de Canena, jedna od najboljih tequila, meksička Clase Azul Tequila, kao i artisanska voda El Agua Que Sabe.

Dodajmo i kako će na APT kuhati neki od naših najboljih chefova – Belizar Miloš (agava), Hrvoje Zirojević (Laganini), Marin Rendić (Bistro Apetit by Marin Rendić), Hrvoje Kroflin (ManO2), Marko Alilović (Time) uz kuharski tim Hilton Garden Inn hotela.

Od Acrobat Portfolio Tasting vinsko – gastronomskog spektakla očekujemo puno.
Trebao bi to biti vinski užitak u Zagrebu na svjetskoj razini.

fotografije: Julio Frangen foto, Terlato Wines, Cinco Jotas, Wine Warehouse