Prvi Oxbo Pop Up BBW Show cooking održan je u srijedu od 18 sati na lijepoj skrivenoj terasi ovog restorana poznatog po odličnim steakovima. Bili smo tamo i uživali u odličnoj glazbi DJ-a i maštovitom meniju u tri slijeda. Sve je pratio najbogatiji salatni bar u gradu, kokteli od početka do kraja druženja i odlična usluga. Evo kako nam je bilo…

Zagrebački DoubleTree by Hilton u ulici Grada Vukovara 269A srijedom postaje središte zanimljive večernje zabave. Poznato je da ovaj hotel drži visoki standard usluge i sadržaja od otvorenja, kao i da je njegov restoran Oxbo oduvijek bila gastro destinacija za dobar burger ili steak.
Kada su najavili zabavu od 18 sati srijedom u kojoj glavnu ulogu imaju steakovi, nastup DJ-a, pratnju koktela i dobrih vina – naravno da nas je zanimalo koliko dobro će to izvesti. A da će biti dobro predviđali smo po programu kojeg su osmislili.

Oxbo
Oxbo Pop Up BBQ Show Cooking

Dočekali su nas ljubazni konobari koji služe ukusne i lagane koktele Tequila Sunrise (tequila, narančin sok, sirup šipka) i skrivena terasa koju do sad nismo doživjeli koliko ona to zaslužuje.
A simpatična je, ugodna, sa stolnjacima na crveno- bijele kvadratiće, baš kao da smo u Toskani.

kokteli DoubleTree by Hilton
Oxbo, kokteli Tequila Sunrise

Što je ponudila prva Oxbo Pop Up BBQ Steak zabava?

Zabava iliti party baš je prava riječ za ovo što su u Oxbo restoranu osmislili. Prije svega, simpatična terasa im se veže uz interijer koji nam je u nekom trenu i zatrebao, jer je kiša baš odlučila pasti usred druženja. Terasa je toliko dobro natkrivena suncobranima da nam niti kiša nije smetala, a DJ je nastavio puštati odlične setove pjesama.

Oxbo DOubleTree by Hilton
Oxbo Pop Up BBQ Party

Roštilj uz glavnu zvijezdu druženja – ribeye, odležani baby beef – pripremao je Marinko Topalović, executive chef svih Hiltonovih restorana u Zagrebu.
G. Topalović je poznat u gastronomskim krugovima, a razina hrane u Hiltonu za koju je zadnjih godina zaslužan je zavidna.

Oxbo
Marinko Topalović – executive chef Hiltonovih restorana

I dok je chef Topalović dovršavao neodoljivo mirisne ribeye odreske na terasi uz izuzetno atraktivan ofyr roštilj, njegovi kolege su unutar restorana pripremali tanjure za serviranje porcija. Uz otvorenu vatru nam je podijelio nekoliko tajni pečenja mesa, njegovu ideju serviranja uz povrće te da iduće srijede planiraju za temu imati tomahawk steak. Jednim okom gledali smo roštilj, a drugim već provjeravali u kalendaru što imamo taj dan na rasporedu…

DoubleTree by Hilton Zagreb
Oxbo – priprema tanjura za glavno jelo

Međutim, prije nego je glavno jelo stiglo za naš stol, stigao je prvi slijed. Vrlo maštovito serviran na kosti koja je na tanjuru izgledala izvrsno, stajao je tartar biftek koji je umjesto pripomoći maslaca imao točkasti kremasti dodatak od koštane srži. Jako dobra ideja – čestitamo. Prvi put smo tartar biftek jeli u kombinaciji s koštanom srži i naravno – odlično se slažu.

Tartar biftek Oxbo
tartar biftek uz koštanu srž

Prije nego nam je stigao narezani ribeye za stol, ljubazni konobari uputili su nas do salata bara koji je, ukratko, ponajbolji u gradu. Da smo samo bili “osuđeni” na salatni bar tu večer – itekako bismo se snašli i osuda bi bila vrlo slatka.

Salata bar DoubleTree by Hilton Zagreb
Oxbo – dio salata bara

Šalu na stranu, ali u tom nizu povrća na grillu (prigodno, ako ćemo o tematici partyja) čovjek zaista može odabrati toplo jelo i ukomponirati ga s hladnim složenim salatama poput svježih sezonskih, Caprese, grčke, stir-fry povrćem s ponzu umakom, ali i složene salate grill povrća s pršutom i još niz toga.

Oxbo
Oxbo, dio salata bara

Tanjurić smo napunili grillanim šampinjonima, pečenom paprikom, rikulom i malo pršuta i taman je posluga iznosila glavno jelo.

ribeye, kukuruz s grilla, pečeni krumpir, coulis paprike s grilla

Sve na tanjuru glavnog jela imalo je fini miris s grilla – od ribeye odreska lijepo ispečenog izvana i mekog do ružičastog iznutra, preko kukuruza koji je također bio gost okruglog ofyr roštilja na terasi pa do finog coulisa paprike pečene na grillu.

S obzirom da je kiša ubrzo stala, dio gostiju prebacio se vani i uživao u svježem zraku i koktelima uz odličnu glazbu, dok je dio ostao unutra. Iznenadio nas je broj gostiju taj dan u Oxbo restoranu, uzmemo li u obzir da je bila sredina tjedna. Gotovo svi stolovi bili su puni, a atmosfera je bila zaista jako dobra.
Desert koji je ljubazno osoblje poslužilo nakon toga bile su egzotične pečene breskve uz sorbet maline i kremu od breskve.

Nakon večere i mi smo se pridružili gostima koji su izašli nazad na terasu i uz još poneko piće uživali u noćnom druženju.
Ovaj Oxbo Pop Up BBQ event nešto je što Zagrebu fali. Ujedinjuje vrhunsku gurmansku gozbu, super glazbu koju pušta DJ i lijepo ozračje terase i interijera odličnog restorana. Da je barem ovakvih druženja čim više. Cijena po osobi je 250 kuna, a već idućih srijeda od 18 sati terasa Oxbo restorana u DoubleTree by Hilton hotelu čeka nove goste. I neke stare – ako se nas pita…

OXBO restoran
Hotel DoubleTree by Hilton
Ulica grada Vukovara 269a, Zagreb
rezervacije i informacije: zagreb.oxbo@hilton.com
kontakt: 01/600 1914

fotografije: Eat Out Zagreb