Da odmah napišemo konkretno – ovo je vrlo vjerojatno najbolji poziv za izlete i uživanje u blizini Zagreba koji smo vam ikad predložili.
U potrazi ste za bijegom iz grada, tražite idilične lokacije na kojima se želite opustiti i uživati u čarobnoj atmosferi? Festival Via VINO, u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije počinje u subotu 02.09. i traje sve do 17.09. Svaki vikend posjetitelje očekuju besplatne kino projekcije i svježe pripremljena hrana uz hvaljena vina sa zagrebačkim potpisom.

Via VINO
Via VINO traje svaki vikend od 2.9. do 17.9.

U našem drugom izdanju eno-gastronomskog festivala Via VINO kuhamo, gledamo filmove i naravno kušamo vina Zagrebačke županije pod zvijezdama. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u još bogatijem programu koji uključuje pop-up kino, druženja s vinarima, obilazak vinskih podruma te kratko upoznavanje vinskih cesta Zagrebačke županije i njihove ponude…“ – najavljuje Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Via VINO počinje u petak 02.09. u vinariji Voštinić Klasnić

Smješteni na brdu iznad Ivanić-Grada, vinarija i galerija Voštinić Klasnić okružena je vinogradima i voćnjacima koji se u petak 02.09. od 19:00 h pretvaraju u jednu od najljepših kino pozornica na otvorenom. Vinarija prepoznata po autohtonoj sorti Škrlet posjetiteljima će ponuditi i prvi pjenušac na bazi Škrleta te izbor bijelih i crnih vina praćenih ukusnom ponudom jela pod palicom restorana Barrel Zagreb. Prikazivanje filma počinje u 21 sat.
O divnim vinima ove vinarije pisali smo pri redizajnu etiketa u jedne od najljepših na tržištu.
Generalno – sve filmove i raspored prikazivanja pogledajte na Via VINO internet stranici – ovdje.

Via VINO
Via Vino – vinarija Voštinić Klasnić

Via VINO nastavljamo isti vikend, u subotu 03.09. na Plešivici gdje će Vinogradarska kuća Braje predstaviti prepoznatljive plešivičke sorte i stilove vina. Ne propustite priliku da naučite više o sorti Portugizac ili kušate pet nat, prirodno pjenušavo vino koje oduševljava. Ponudu vina pratit će i jelovnik vinogradarske kuće Braje uključujući nezaobilazni plešivički copanjek. Festival počinje u 18:00 h dok će kino projekcija započeti u 20:00 h.
Idealna je ovo prilika da u dobrom društvu krenete otkrivati okolicu Zagreba i na manje od sat vremena udaljenosti od grada uživate u ukusnim zalogajima, odličnim filmovima i vinima sa zagrebačkim potpisom.

Vinogradarska kuća Braje
Via VINO – filmovi pod zvijezdama (organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije)

Bijeg iz grada u zelinske vinograde i vinariju Litterarii

Prelijep krajolik vinarije Litterarii, smještene u povijesnoj kuriji Nespeš, postaje kulisa događanja Via VINO u subotu 10.09. s početkom u 18:00 h. Po dolasku posjetitelje očekuje obilazak podruma i upoznavanje kurije Nespeš i vinarije Litterarii s pićem dobrodošlice. Ova vinarija čija smo vina recenzirali nedavno jako nas je iznenadila visokom kvalitetom svojih vina.
Projekcija filma započet će u 20:00 h, a posjetitelji će moći kušati vina zelinskih vinara praćena prigodnom ponudom jela pripremljenih na otvorenom.

Litterarii vinarija
Litterarii vinarija festival Via VINO – 10.9. od 18 sati

Via VINO završavamo u subotu 17.09. u skrivenoj Lugarnici Čardak u Turopolju gdje ćete imati prilike kušati jela sa zagrebačkim crnim tartufom, kojeg nalazimo diljem turopoljskih šuma. Bajkovito šumsko okruženje i gastronomska senzacija Zagrebačke županije dovoljan su razlog da se uputite i otkrijete Lugarnicu koja je inače zatvorena za javnost.

Vina VINO 2.9.-17.9.

Pozivamo posjetitelje da pripreme i topliju odjeću. Događanje je na otvorenom, a filmske projekcije započinju u kasnim večernjim satima. Podsjećamo na odgovorno ponašanje i konzumaciju alkoholnih pića. Pazite na sebe i druge oko vas, a u slučaju konzumacije alkohola nemojte voziti.

Via VINO
Vina Vino

Istražite cijeli program na viavino.hr
Važno: Naglašavamo da se prijavite i rezervirajte mjesto na mailu, jer je zbog kapaciteta ograničen broj sudionika. Mail za prijave je: info@visitzagrebcounty.hr

fotografije: Via VINO