Pink Day, ružičasti festival, ove godine se po osmi put održava u Zagrebu. U nedjelju 27.6. točno u podne kreće točenje lijepo rashlađenih rose vina, uz dio s maslinovim uljima i nizom radionica. Ovaj put festival se, za promjenu, održava u hladu divne terase Muzeja suvremene umjetnosti.
Iako je do sad lokacija muzeja Mimara bila odličan domaćin ovog simpatičnog vinskog festivala, promjena na vanjski prostor tik uz MSU u ovim epidemiološkim uvjetima pravi je zgoditak.

Provjerena lokacija nudi vinima i maslinovim uljima adekvatnu promociju, a posjetiteljima mogućnost da se osjećaju lijepo i ugodno u hladu ove moderne muzejske građevine.
S obzirom da su prošla i ova godina bile izuzetno izazovne i zahtjevne za sve vinare – Pink Day ovoga puta akcent stavlja na prodajni karakter Festivala – te poziva sve vinare (i posjetitelje) da osim kušanja – prodaju i kupe vina!

Festival će se održati prema ranije utvrđenom programu koji lani nije mogao biti održan a zemlja partner je Austrija! Na programu su tri odreda zanimljive radionice koje s veseljem najavljujemo. Kao prvo, jedinstven i unaprijed rasprodan Masterclass – Svijet ružičastih šampanjaca grupacije Moët HennessyDruga će, pod nazivom Istra: kraljica maslinovog ulja biti posvećena ekstra djevičanskim maslinovim uljima a treća, Ružičasta Austrija, predstavlja upravo vina zemlje partnera – Austrije.

I ovoga puta najkreativnije uređeni izlagački stolovi će biti nagrađeni, što je na prošlom Pink Day-u podjednako oduševilo i izlagače i posjetitelje. Nagrade su ružičaste Jimmy Choo cipele model Smokey vrijedan tisuću dolara, zatim umjetničko djelo „Desiderio N°1 Art Must Be Tasted“ austrijskog umjetnika Andrewa Stixa, izrađeno specijalno za Pink Day te set Nikel Privé kozmetike autorice Mirjane Brlečić. Najavljuje se i još jedna, iznimno vrijedna nagrada, koja je zasada još uvijek tajna! Vjerujemo da će se izlagači specijalno potruditi da svoje izlagačke stolove urede i lijepo ukrase – tako da uđu u konkurenciju za najljepši stol. Ono što je sigurno je da će Pink Day kao uvijek do sada okupiti veliki broj u ružičasto odjevenih, ili ružičastim ukrašenih, posjetitelja željnih druženja nakon dugih, zimskih i „lockdown“-ovskih dana.

Važni partneri Festivala su, osim republike Austrije i Premium Visa kartice PBZ-a, još i Peugeot, Meblo Kare i Kraš. Festival partner ovaj puta je Vinistra.

U nastavku u letku pogledajte detaljni raspored:

Pink Day, 27.6. (nedjelja) od 12 do 19 sati.
Plato uz Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17 Zagreb