Najvažniji hrvatski poslovni vinski događaj, sajam Vinart Grand Tasting 2022. ponovo se održava u originalnom terminu, što je zapravo jedan od razloga zašto sajam kao projekt postoji – početak ožujka je period u kojem počinju intenzivne pripreme za nadolazeću turističku sezonu, ugostitelji i F&B menadžeri u hotelijerstvu pripremaju novu ponudu i kreiraju nove vinske liste, a svježa vina odnosno vina berbe iz prethodne godine su netom završena i spremna za prvo predstavljanje.

Kao i u svim dosadašnjim izdanjima, poslovni posjetitelji odnosno vlasnici i voditelji ugostiteljskih objekata, sommelieri, F&B djelatnici i distributeri vina mogu se prijaviti za besplatan ulaz na ovom linku.

Vinart Grand Tasting 2022.

Ogroman i predivan prostor Laube godinama su predstavljali pravi mamac za sve posjetitelje, a najbolja selekcija vinara otpočetka je ovaj sajam činila najboljim vinskim događajem u Hrvatskoj, a usudili bismo se reći i znatno šire. Vinart Grand Tasting 2022. neće biti iznimka, dapače – svake godine organizatori se potrude da bude sve bolji i kvalitetniji.

Vinart Grand Tasting 2022. održat će se 4. i 5. ožujka u dobro poznatom ambijentu Laube u Zagrebu,a unatoč generalnom rastu cijena, ulaznica za sajam ponovo će se prodavati po cijeni od 150 kuna i uključivati vaučer u iznosu od 40 kuna za kupovinu u Pop-up vinoteci postavljenoj na sajmu. Razlog tome je krajnji cilj kojem teže organizatori iz tvrtke Vinart.

„Želimo nastaviti trend koji smo započeli i koji jača svakim našim odrađenim projektom, a to činimo edukacijom potrošača, poticanjem da brinu o tome što im je u čaši, da im bude važno u kakvim uvjetima konzumiraju vino i da im na prvom mjestu uvijek bude kvaliteta, a ne količina popijenog vina,“ govori Saša Špiranec, direktor tvrtke Vinart.

Za publiku je stoga ponovo organiziran bogat program koji prethodi sajmu, a sastoji se od setova radionica koje se održavaju kroz četiri dana, te Vinart Petit Tastinga, vrijednog kušanja za one, malo upućenije u vino.

Vinart Grand Tasting 2022.

Vinart Grand Tasting 2022. nudi najbogatiji program do sad

Raspored radionica objavljen je početkom tjedna na ovom linku , a održat će se 25.2. i 26.2., te 1.3. i 2.3. u hotelu Dubrovnik.  Radionice su namijenjene i vinskim znalcima i onima koji su tek kročili u svijet vina, idealno su mjesto i jedinstvena prilika za brzu vinsku edukaciju te su odličan omjer uloženog i dobivenog s obzirom da za simboličnih 75-100 kn možete probati i do deset uzoraka vina, a nerijetko se radi i o arhivskim vinima koja više nisu dostupna na tržištu.

Novost i ekskluziva – Vinart Petit Tasting

Vinart Petit Tasting će se održati dan prije sajma, u četvrtak 3.3. u hotelu Dubrovnik. Podijeljen je na dva trosatna kušanja s vrlo limitiranim brojem ulaznica. Od 13 do 16 sati na rasporedu je kušanje arhivskih vina neprocijenjive vrijednosti, proslavljenih remek djela hrvatskih vinara, starih od 9 do 15 godina. Potom će se pozornost usmjeriti na one čije vrijeme tek dolazi, kušat će se vina kolekcionarske vrijednosti, starosti od 3 do 7 godina. Ulaznice za Vinart Petit Tasting se mogu kupiti putem web stranice do isteka zaliha.

Najvažniji vinski tjedan u godini dakle započinje u hotelu Dubrovnik od 25.2., a završava u Laubi 5.3.
Vinart Grand Tasting 2022. sa svim popratnim aktivnostima i prije samog sajma, čime je mudro omogućio svima prisustvo na svim događanjima i lokacijama, pokazuje kako se rade najbolji vinski projekti. Projekti koji privuku i najbolje vinare, mnoge profesionalce u vinskoj branši, ali i mnoštvo entuzijasta kojima je vino “samo” strast. Ovaj izvrstan sajam jednako je tu za sve – od znalaca do početnika. Svima je zajednički nazivnik jedno – ljubav prema vinu.

fotografije: Eat Out Zagreb i arhiva Vinart