Nemalo nas je iznenadila vijest koju nam je ovih dana rekla pridružena članica našeg tima, koja je imala friško gastro iskustvo u fine dining restoranu Nobilion. Kako su joj rekli, chef Dino Knežević, naš ultratalentirani mladi chef, nije više na čelu Nobilion tima koji radi u sklopu ekskluzivnog hotela Ikador u Iki.

Iznenadilo nas je to, s obzirom da je chef Dino Knežević, pisali smo o tome, u prošlu sezonu unio dodatni dašak gastro glamura u kuhinju Nobiliona, od sparivanja izvrsnih sireva s koktelima, najave steak lounge večera uz bazen itd., dakle još neke momente koji su proširili ionako već odličnu ponudu restorana Nobilion u Iki.
Pri tome je, kako nam je tada pričao, osobno nabavljao i neka desetljećima odležana aceta balsamica i očito se vrlo osobno dao toj priči. Jasno nam je, tako ambiciozni projekti zahtjevaju chefa koji je izvrstan i izvan svih kategorija, što mladi chef Dino Knežević svakako jest.

Tim više nas je iznenadila vijest kako chef Dino Knežević više nije u Nobilion restoranu. Kolegica koja nam je prenijela vijest rekla je kako tanjuri, s obzirom da je tamo jela u nekoliko navrata zadnjih godinu i pol, ovih dana nisu ni vizualno ni okusom na razini na kojoj je kuhao chef Knežević, što nas niti ne iznenađuje. Za kopiranje jela tako talentiranog chefa također treba biti vrlo talentiran.
Slično iznenađenje bilo je i kada smo prošle godine čuli da u timu restorana Nobilion više nije izuzetno talentirani F&B menadžer Slaven Šegulja, kojega je tada zamijenila mlada Andrea Klemenčić.

Još se sjećamo gotovo svih jela koje nam je u nekoliko navrata pripremio mladi gospodin Knežević (čovjek kojemu je, usput, tek 28 godina!), a prvo nam pada na pamet predivno aranžirani tart od integralnog brašna s kozjim sirom, ciklom fermentiranom u jabučnom octu i prženim lješnjacima.

Chef Dino Knežević
Nobilion restoran – chef Dino Knežević

Kontaktirali smo chefa Kneževića koji je kratko potvrdio vijest te rekao kako će uzeti malu pauzu, napuniti baterije i krenuti u nove projekte kojih mu, sigurni smo, neće nedostajati. Kada čovjek s 28 godina iza sebe ima karijeru u nekoliko europskih restorana, zatim digne prije nekoliko godina novootvoreni restoran Nobilion do zavidne razine koja ide prema Michelinovoj zvjezdici – tada mu zaista treba čestitati.

Teško je predvidjeti kako će se hotel Ikador i njegov fine dining Nobilion snaći u ovoj situaciji.

fotografije: Eat Out Zagreb