Znate li gdje se nalazi restoran Cadena Zagreb? Nalazi se na Karlovačkoj cesti 201, na pet, šest minuta vožnje od Arena centra Zagreb te je blizu je petlje pri Lučkom. Od 1985. godine ovaj restoran pod tim imenom je u obitelji Bolanča i sestrinski je restoran istoimenog restorana u Biogradu na moru, gdje im tradicija seže od 1969.

Cadena Zagreb restoran je uvučen u veliko dvorište i opšiven lijepim zelenilom, nudi ugodnu natkrivenu terasu s tridesetak sjedećih mjesta i interijer koji nas je šokirao svojom prostranošću. Naime, nudi čak 180 sjedećih mjesta i takav je upravo idealan za sve vrste evenata od dvjestotinjak ljudi (ne zaboravimo i terasu).

Kaže nam ljubazno osoblje kako često imaju team building druženja gdje imaju mogućnost i održavanja raznih sastanaka, projekcija i sličnog.
Također, već su cijeli svibanj i lipanj zauzeti subotom i nedjeljom za velike grupe – od krstitki, vjenčanja i ostalih prigoda tvrtki, tako da vanjske goste primaju od ponedjeljka do petka.

Cadena Zagreb
Cadena Zagreb

Unutar velikog dvorišta ima dovoljno mjesta za parkiranje automobila, a kada smo taj dan došli za vrijeme ručka terasa je bila vrlo ugodno popunjena. Uskoro smo shvatili i zašto.
Cadena Zagreb mudro se profilirala kao restoran s nekoliko grupa jela – od dnevnih jela koje radnih dana idu vrlo dobro do vremena ranog ručka nadalje, preko nekoliko pivničkih jela kakvih se ne bi posramio nijedan pub (kobasice, gulaš, pivnička plata, itd.) pa do steakova i janjetine s ražnja ili pod pekom te nekoliko à la carte jela, od kojih smo mi naručili rižoto sa škampima. Od ostalih jela ističemo punjeni lungić, ćevape, pljeskavice, a zimi imaju kuhani buncek s kiselim zeljem).

Cadena Zagreb
rižoto sa škampima

Riža u rižotu je pravilno skuhana, a škampi su svježi i ukusni. No, vratimo se na jela s roštilja i janjetinu s ražnja što je, po nama, ovdje svakako forte. Cijena je 90 kuna.

janjetina s ražnja, rib eye, rižoto sa škampima, wok salata piletina
janjetina s ražnja, rib eye, rižoto sa škampima, wok salata piletina

Wok piletina zapravo je fitness piletina jer spaja oveću količinu svježeg povrća i komade pilećeg filea, tako da je nemasna i u tom smislu zdrava. Cijena je 50 kuna.

Janjetina je najbolji dio ručka, meka i nenadmašnog mirisa dobrog mesa s ražnja i zaista dajemo veliku preporuku za nju. Nude je od utorka do petka otprilike od podne, kada se skida prvo janje s ražnja. Želite li biti sigurni da ćete vidjeti svoju porciju, preporučujemo da to svakako rezervirate. Mladi luk i pečeni krumpir savršeni su partneri mladoj janjetini, tako da je užitak za ljubitelje ovog mesa zajamčen. Cijena po kilogramu janjetine je 240 kuna.

Cadena Zagreb
janjetina s ražnja

Rib-eye steak oveći je komad mesa, cca 300g, koji ima izražen miris dima i u prvoj sekundi ljubitelji roštilja znat će da se radi o drvenom ugljenu. Uz njega smo naručili kao prilog povrće sa žara. Cijena je 135 kuna.

rib-eye uz povrća sa žara

Na kraju smo otišli i unutar prostora na čašu vina, kako bismo se uvjerili u ono što su nam rekli – čak 180 sjedećih mjesta u tom interijeru koji nema kraja. U tom dijelu Zagreba ne znamo ni za jedan sličan prostor – a kad smo kod toga i u ostalim dijelovima Zagreba situacija nije drugačija.

Cadena Zagreb
dio interijera Cadena Zagreb

Po nama, bilo da ovdje svratite tek na dnevno jelo ili dovedete ekipu na janjetinu (sjetite se, rezervirati porcije prije!), kao i da vam je opcija kakva tjestenina ili rižoto, nećete otići kratkih rukava. Porcije su vrlo konkretne, roštilj dobar i lijepog mirisa po dimu (imaju i ćevape, pljeskavicu, bbq rebarca, punjenu vješalicu itd.).

Na Karlovačkoj cesti 201 izgleda se jede dobro i obilno. Provjerite i sami ovih dana, a za rezervaciju cijelog prostora nazovite ih i dogovorite se na vrijeme.

Cadena Zagreb, Karlovačka cesta 201 Zagreb
tel.: +385 99 680 2724
radno vrijeme: pon – sub 10:00-23:00, ned 11:00-18:00
info@cadena.hr
link na web stranicu

Interijer Cadena
Cadena Zagreb

fotografije: Eat Out Zagreb