International Business Hotel u Zagrebu otvoren je tek prije nekoliko mjeseci u poslovnoj zoni Novog Zagreba, na svega 15 minuta vožnje i od Zračne luke Franjo Tuđman i od centra grada. Ta lokacija je savršena za sve ljude koji dolaze poslovno u Zagreb.
Mi smo ga prvi put posjetili prije nekoliko tjedana uz predstavljanje vinarije Jakopić.

Ovaj put došli smo posvetiti vrijeme ovom hotelu koji nas je osvojio na prvu. Vidjeti koje sve sadržaje nudi – od gastronomskog dijela, preko različitih sadržaja zabave i opuštanja te naravno kakav je smještaj u sobama.
Već od prvog dolaska i pristupa hotelu – u garaži – shvatili smo kako se radi o vrlo modernom dizajnu. Imaju na raspolaganju i 6 punjača za električne automobile. Bijelo dizalo do recepcije, elegantno uređena recepcija i uglađeni mladi vedri ljudi uz nju… slutilo je na dobro.

Restoran Tesla

Iza recepcije u prizemlju pružaju se Lounge Bar i restoran Tesla. U Lounge baru, uz široku kartu pića, nude i hladne i tople zalogaje poput club sendviča ili burgera s krumpirićima.
Sve odlično koordinira F&B manager hotela, Igor Škoda, čiji izvanredan odnos prema gostima nas je osvojio.
Jedan detalj Lounge bara ne možemo propustiti spomenuti – predivan aparat za kavu tvrtke Elektra tipa Belle Epoque, ekskluzivan i kako nam kažu u hotelu – tek jedan od njih 70 u svijetu (ovaj je serijskog broja 29).

International Business Hotel
Aparat za kavu Elektra Belle Epoque

Pri našem prvom posjetu restoranu Tesla isprobali smo niz delicija u sljubljivanju s vinima uz potpis jednog od najpoznatijih chefova mlađe generacije, Hrvoja Nakića (prijašnji chef ManO restorana).
Chef Nakić i ovaj put pokazao je zašto ga smatramo jednim od boljih mladih chefova.

International Business Hotel
Ulaz u restoran
International Business Hotel chef
Chef Hrvoje Nakić

Gosti hotela u cijeni smještaja imaju uključen i bogat doručak (na bazi švedskog stola), a oni koji dolaze kao vanjski gosti, samo na doručak – isti plaćaju 111 kuna po osobi.

Mi smo ovaj put, nakon gorespomenutih odličnih 7 slijedova u promociji vinarije Jakopić, ovaj put iz kuhinje chefa Nakića kušali dva predjela i dva glavna jela, osmišljenih specijalno za nas.
Uz prvi slijed pili smo Šemberov Rose pjenušac boje lososa, finih voćnih i cvjetnih nota i ugodne mineralnosti, pravilno ohlađen.

International Business Hotel
Šember Rose pjenušac


Rižoto od parmezana (odležan 24 mjeseca), jus od teletine i pjena od kave jelo je koje nema mane – vizualno maštovito izvedeno uz savršeno skuhanu rižu i izuzetan zagrljaj karakternog parmezana.

Rižoto s pjenom od kave
Rižoto od parmezana s pjenom od kave

Usoljena dimljena pastrva, uz ikru i igru povrća:
krastavac u rižinom octu, ikra od pastrve, kristalizirana stabljika celera, ukiseljena rotkvica, majoneza od senfa i meda i prah od maslinovog ulja.
Jelo koje se izuzetno sparilo sa Šemberovim Rose pjenušcem laganih aroma odležanih na kvascu, koji voli jela od ribe.

International Business Hotel
Usoljena dimljena pastva uz ikru pastrve

Nakon toga za stol nam je stigao Sous vide divlji jadranski brancin, kanelon od tikvice i moussea korijena peršina te riblji veloute s fermentiranim limunom; dragoljub i šparoga i za završetak – čips od kože brancina.
Predivan okus delikatnog mesa divljeg brancina i izuzetno obrađeno povrće i baršunasti umak od ribe, izvanredno jelo.

Divlji brancin
Sous vide divlji jadranski brancin

Uz ovo jelo pili smo vino Coronica Gran Malvazija 2017., što je jedna od preporuka gospodina Pere (koji nas je odlično posluživao) i koju smo s velikim zadovoljstvom prihvatili, znajući o kakvom nesvakidašnjem vinu je riječ. Odlično pristaje uz ribe i morske plodove, a baš od berbe 2017. Moreno Coronica u ovom vinu napušta drvo i vino sazrijeva isključivo u inoxu u dužem dodiru s finim talogom.

International Business Hotel
Coronica Gran Malvazija

Iduće jelo je Tenderloin hrvatske Simentalke, glazirana mrkva u slanom maslacu, mousse od pečene mrkve u soli i jus od fermentiranog češnjaka.
Delikatno, između rare i medium rare, taman kako je najprikladnije ovako finom mesu. Mousse od pečene mrkve je bio taj iznenadni moment koji je zaokružio ovaj zanimljivi tanjur.

International Business Hotel
Tenderloin hrvatske Simentalke

Restoran, osim glavnog prostora ima i zasebni, VIP dio, ukoliko netko želi imati miran obrok uz svoje društvo.
Opet, kao i glavni prostor, elegantno dizajniran, s elementima Teslinih izuma i patenata na slikama.

International Business Hotel
VIP dio restorana Tesla

Sobe

International Business Hotel ima 104 sobe – 56 jednokrevetnih soba, 36 dvokrevetnih soba, 6 dvokrevetnih Superior soba i 6 dvokrevetnih Deluxe soba.
Cijene soba, kako jednokrevetnih, tako i dvokrevetnih su (s obzirom na izgled hotela, ekskluzivnost sadržaja i moderni dizajn) više nego korektne, što možete provjeriti i na njihovoj web stranici.

Dvokrevetna Superior soba Rotterdam

Proveli smo nekoliko sati u sobi nakon ručka, kako bismo provjerili sve njene sadržaje i udobnost koju nudi smještaj. Superior soba Rotterdam (sve sobe nose ime nekog grada) u kojoj smo bili smješteni poslužila nam je, također, za pisanje članka o artisanskim čokoladnim bombonima.
Da, sobe su okružene mirom, zahvaljujući izvrsnoj izolaciji, ima puno svjetla (uz mogućnost zamračenja), moderne momente na gumbe (poput 3D otvaranja prozora u željeznom dijelu zida… ah, ovo je neopisivo riječima, ali jako efektno i vrijedilo je uživo to vidjeti). Tesla bi bio ponosan.

Našu bocu pjenušca s početka ručka uzeli smo u sobu (Room service opciju ne moramo spominjati, podrazumijeva se u ovakvom hotelu). Možemo reći, gledajući cijene vina, kako su vrlo fer – konkretno, pjenušac Šember Rose je 230 kuna. Karta vina je vrlo široka samim vrhom naše i inozemne vinske ponude – na njoj je 6 šampanjaca, isto toliko pjenušaca onkraj te šampanjske regije, te po prilici 25 bijelih i isto toliko crvenih vina).

Superior dvokrevetna soba

U sobu smo naručili i voće koje nam je to popodne energetski vrlo odgovaralo uz sve obveze koje smo imali.

Izuzetno luksuzne sobe praćene su jednako takvim krevetima. Madrac je, pita li se nas, savršene mekoće (odnosno srednje tvrd), jastuci udobni, a posteljina bijela poput oblaka i vrlo uredna. U lijepo dizajniranim kupaonicama nalazi se luksuzna talijanska kozmetika. Sve sobe su nepušačke, a imaju i moderno ugrađen mini-bar te besplatni WI-FI.

Soba
Opuštanje dijela tima uz Šember Rose pjenušac

Poslovni centar

Hotel raspolaže s nekoliko dvorana za poslovne sastanke: počevši od kongresne dvorane Penkala kapaciteta do 120 mjesta, kao i s tri manje dvorane za sastanke od 8 do 14 mjesta.

International Business Hotel
Kongresna dvorana Penkala

Party Room

Dakle, ovo mjesto! Ovo mjesto ostavili smo za kraj, jer je na nas ostavilo snažan dojam. Nalazi se na -1 etaži i potpuno je odvojeno od ostatka hotela. Osvjetljenjem je ambijentalno, diskretno. Ujedno je i predivno, moderno, zbilja jedan ekstravagantan prostor.

U njega se može ući direktno iz garaže (naravno, uz prethodni dogovor s hotelom), ukoliko se ne želi uopće prolaziti kroz hotel. Taj dio služi za privatne zabave kapaciteta (od oka) 40-ak ljudi, a dodatna specifičnost je da vam konobari, ne želite li to, uopće ne moraju ulaziti u prostor. Možete ih pozvati na portafon i naručiti pića i hranu koju želite i sve naručeno stiže putem mini dizala do vašeg party prostora.

Party Room savršen je, uz sve navedeno, za uzbudljiva druženja uz vrhunski viski i odabrane brendove cigara.


International Business Hotel
Party room
Party room
Party room

Zaključno – International Business Hotel, ako je suditi po naša dva posjeta, pruža puno sadržajima, ekskluzivom usluge i dizajnom.
Preporučujemo ga poslovnim ljudima koji žele odsjesti na tek 15 minuta vožnje do centra grada, a opet imati mirno okružje i jednako takav boravak.
Preporučujemo ga i gurmanima koji uživaju u modernoj kuhinji i lijepom prostoru (podjednako zastupljenom u Lounge baru, restoranu Tesla ili Party roomu).
Odličan hotel, jedan od najboljih i najmodernijih u kojima smo odsjeli u Hrvatskoj.

International Business Hotel
web adresa: link
adresa: Oreškovićeva ulica 6H/2
telefon: + 385 1 605 3500
mail: info@internationalbusinesshotel.com

fotografije: Eat Out Zagreb