Pizzeria Bros u Trakošćanskoj 28 na zagrebačkoj Trešnjevci pobudila je naše zanimanje iz više razloga. Prije svega, promoviraju svoje pizze kao napolitanske, što je ovih godina vrlo popularno u Zagrebu (kao i u svijetu). Zatim, u susjedstvu se nalazi Bread Club, izvrsna zanatska pekarnica. Iskreno, pomislili smo, Brosu je bilo bolje ne otvarati misle li imati lošu pizzu kraj Bread Cluba koji s tijestom radi čuda.
Na naše veliko zadovoljstvo Bros nije razočarao. Dapače, iznenadio nas je pozitivno.

Vlasnici i prostor

Službena informacija je da se radi o nekoliko partnera, kad govorimo o vlasnicima Brosa. Među njima je i obitelj Serdarušić, dobro nam poznata iz svijeta tenisa. A onima bolje upoznatima s gastronomskom scenom i iz umaških restoranskih priča. Naime, već 25 godina uspješno vode obiteljski restoran Palombaro.
No, vratimo se Brosu!

Pizzeria Bros

Kao što vidite na naslovnoj fotografiji članka, prostor je većim dijelom ostakljen. U prvom dijelu u kojem smo sjedili je svojevrsna zimska terasa, nakon toga prostor postaje oku topliji i ugodniji. Uredan interijer, kako i dolikuje novom prostoru. Nepretenciozan.

Pizze, sastojci, tijesto

Naručili smo tri pizze koje smo međusobno podijelili, kako bismo se sa sigurnošću uvjerili u njihovu kvalitetu.
Pizze stižu relativno brzo, što smo zaključili i nekoliko minuta kasnije u narudžbama za susjednim stolovima.

Pizzeria Bros

Iz ponude dvadesetak pizza odabrali smo pizzu kuće Bros (75 kuna) sastojaka: rajčica, fior di latte, cotto šunka, panceta, masline, punjene papričice i maslinovo ulje (najbliža na fotografiji iznad).
Uz nju, naručili smo i pizzu Bresaola (78 kuna) slijedećih sastojaka: rajčica, fior di latte, goveđi pršut, sušena rajčica, svježi bosiljak i maslinovo ulje. Nju u prvom planu možete vidjeti na fotografiji ispod.

Treća pizza bila je, recimo to tako, bazna – za razliku od prve dvije: Margherita di bufala (58 kuna): rajčica, mozzarella di bufala (ili što bi rekli u Napulju – muzzarella ‘e vufera), svježi bosiljak, Grana Padano DOP, maslinovo ulje.

Sve tri pizze potpuno su zadovoljile naše zahtjeve – tijesto zbilja jest napolitansko, ima i leopardasti uzorak, no ne u mjeri kako smo to naviknuli u našim vrhunskim pizzerijama Franko’s ili O’Hara.


No, to im kod nekih gostiju može biti i prednost. Pogotovo kod onih koji te tamne točke smatraju gorkima i nejestivima (mi, naime, nismo među njima i uopće ne razumijemo o čemu ti ljudi pričaju, ali čitali smo često o tome).
Ove pizze, kako tijestom, tako i kvalitetnim sastojcima koje nabavljaju od talijanske tvrtke zaista zaslužuje, ustraju li, ući u borbu za top 5 pizzerija u Zagrebu.
Ono što smo mi jeli taj dan bila je moderna napolitanska pizza odličnih sastojaka.
Ubacili bismo tek disklejmer kako se o pravoj napolitanskoj pizzi generalno također može raspravljati, no o toj temi drugom zgodom.


Detalji o kojima Bros pizzeria mora voditi računa ubuduće je: imati ujednačenu ponudu svaki dan, od strane sva tri pizzaiola.
Danas je, jasno, pitanje kvalitetne radne snage najvažniji moment, uz organizaciju posla i kvalitetu sastojaka (krenuvši od izvedbe tijesta).
Vlasnici su se potrudili vezano uz sastojke, žele održavati visoku razinu. Moramo reći da su nas pozitivno iznenadili sastojci poput ukusnih punjenih papričica ili uskih maslina koje nemaju koštice (na što smo na prvu zakolutali očima, jer takve koštice gotovo nikad niti ne probamo). Ove masline su valjda iznimka koja potvrđuje pravilo, vrlo karakterno su kiselkasto – gorkaste. Taman.
Što se tiče normativa, veličina pizza zadovoljava, količina sastojaka je adekvatna da pizza bude bogata, a opet i da ne bude zagušena, jer je takva neupotrebljiva.

Nova pizzeria Bros zaslužuje posjet i nakon toga povratak na isto mjesto, jer nudi dobre pizze. Testirat ćemo ih ponovno za nekoliko mjeseci (ako ne i ranije). Pozicionirao se Bros na Trešnjevci nedaleko Karijole koja ipak nudi potpuno drugu vrstu tijesta. Mudro.

Pizzeria Bros

Pizzeria Bros
adresa: Trakošćanska 28, Zagreb
Instagram: link
telefon: 01/ 4669 153
email: brospizzeria28@gmail.com
radno vrijeme: svaki dan od 08 do 00 sati
plaćanje: kartice, gotovina

fotografije: Eat Out Zagreb

Review overview

PIZZA8
USLUGA7
ATMOSFERA7

Summary

7.3