fotografije: @pitsfoto.com

SousChef Alessandro Bergamo iz restorana Cracco u Milanu pobjednik je regionalnog polufinalnog natjecanja održanog u milanskom Muzeju znanosti i tehnologije Leonardo da Vinci, a predstavljat će regiju na velikom finalu u svibnju 2020. Među polufinalistima, što je veliko priznanje, bio je i naš mladi chef Deni Srdoč sa svojim mentorom Tvrtkom Šakotom

San Pellegrino Young chef

Nagrađivana Esplanadina chefica kuhinje, šarmantna Ana Grgić pozvana je da kroz svoje kuharsko iskustvo i istančani ukus ocijeni najbolje mlade chefove na regionalnom polufinalnom natjecanju S.Pellegrino Young Chef koje je prošli tjedan održano u Milanu.

Ana Grgić

‘S veseljem sam prihvatila poziv S.Pellegrinada na ovom prestižnom događaju predstavljam Hrvatsku kao jedan od članova žirija. Bilo je interesantno naći se ponovno u ovoj ulozi, promatrati mlade chefove kako se istinski trude i kušati njihove kreativne tanjure. Bilo je zanimljivih kombinacija namirnica i interpretacija jela, neka su me zaintrigirala, ali bilo je i onih manje ukusnih. Smatram da je ovo natjecanje odlična odskočna daska mladim talentiranim chefovima i izvrsna platforma za sklapanje novih poznanstava u svijetu kulinarstva. Osobno sam se odlično provela, uživala sam na gala večeri i upoznala mnogo zanimljivih chefova s kojima možda ostvarim i neku poslovnu suradnju.’ istaknula je Ana Grgić po povratku u Zagreb.

Nakon jednodnevnog prikazivanja vrhunskih kulinarskih vještina nekolicine najnadarenijih mladih kuhara Italije i jugoistočne Europe, Alessandro Bergamo, rođen 1989., souschef restorana Cracco u Milanu, proglašen je pobjednikom regionalnog polufinalnog natjecanja S.Pellegrino Young Chefte će sudjelovati u velikom finalu koje će se održati u svibnju 2020. godine.

Žiri je mlade chefove ocjenjivao u sljedećem sastavu: Pino Cuttaia (La Madia – Licata, Italija, dvije Michelinove zvjezdice), Matias Perdomo (Contraste – Milano, Italija, 1 Michelinova zvjezdica), Antonia Klugmann (Argine a Vencò – Dolegna del Collio, Italija, 1 Michelinova zvjezdica), Marianna Vitale (Sud – Quarto, Italija, 1 Michelinova zvjezdica); Ana Grgić (restoran Zinfandel’s – Zagreb, Hrvatska); Oana Coantă (Bistro de l’Arte – Brasov, Rumunjska) i Janez Bratovž (JB Restavracija – Ljubljana, Slovenija). Jela su ocjenjivana prema ključnim kriterijima: tehničke vještine, kreativnost i osobno vjerovanje u transformacijsku moć gastronomije kao priliku za pozitivnu promjenu u društvu.

Među natjecateljima bio je i mladi hrvatski chef restorana Draga di Lovrana Deni Srdoč sa svojim mentorom Tvrtkom Šakotom iz zagrebačkog Nava, koji je prema Aninoj ocijeni imao ukusno jelo.
Prije nekoliko dana smo na našem Instagramu pozvali naše pratitelje da glasaju za našeg iznimno talentiranog chefa Srdoča koji je ušao u zadnji dio polufinalnog natjecanja. Čestitamo Deniju Srdoču i mentoru Tvrtku Šakoti – veseli nas što imamo toliko talentirane, maštovite i kompetentne chefove u našoj državi.