Za nekoliko tjedana, točnije sredinom travnja, chef Deni Srdoč planira u centru Rijeke otvoriti vinski bar Hidden.
Chef Deni Srdoč rekao je kako i dalje ostaje na čelu Michelinovog restorana Nebo, ali da će potpuno postaviti projekt Hidden vinskog bistroa, ekipirati tim i učiniti ga funkcionalnim za visoku razinu koju planira. U projekt Hidden ulazi kao vlasnik i investitor.

Ideja je da tim Hidden bistroa svako jutro posjeti riječku tržnicu, odabere svježe dostupne namirnice i kreira ukusna bistro jela koja će se odlično slagati s preko 150 hrvatskih vinskih etiketa, ali i onih izvan naših granica. U tom smislu već sada vinski bistro Hidden možemo proglasiti jednim od najambicioznijih u našoj zemlji. Što nije čudo, uzevši u obzir da ga je osmislio chef Deni Srdoč.

Chef Deni Srdoč
Chef Deni Srdoč

Vina koja se nude u bistrou također će se, po još povoljnijoj cijeni, moći kupiti za van. Izvrsna ideja koja podupire i vinare, a mi mu predlažemo da ideju proširi i na neke lokalne proizvode poput maslinovog ulja – sjećamo se kako smo u restoranu Manna u Ljubljani tako nakon ručka kupili divno maslinovo ulje Jenko s notama dima.

Vratimo se na Hidden – dakle ovim otvorenjem centar Rijeke u kojem smo relativno često neupitno gastronomski dobiva na težini. Pomalo inertna gastro ponuda u samoj Rijeci ovim projektom će se, vjerujemo, probuditi. Pokrene li to još nekoliko investitora u sličnom smjeru sa zadovoljstvom ćemo tamo svraćati još češće.

Deni Srdoč obećava izvrsnu inventivnu hranu, veseli servis dobro educiran za vina koja služe i zabavnu atmosferu u koju će se gosti rado vraćati.

Planirano radno vrijeme je pet dana u tjednu, ali i zatvoren tijekom siječnja. Vinski bistro Hidden moći će primiti oko 50 gostiju.
Očekivano otvorenje je sredinom travnja. Dakle, vrlo uskoro…
Za kraj, chef Deni Srdoč poziva zainteresirane koji bi željeli postati dio Hidden priče da mu se jave na mail deni.srdoc@gmail.com

fotografije: Deni Srdoč, restoran Nebo