fotografije: Eat Out Zagreb i Jedem doma

Radosno ćemo priznati: ova hrana je nešto potpuno drugačije od svih dostava koje smo do sad probali. Skuhana je tako da hrana nije prekuhana, izgleda lijepo i zdravo te je začinjena znalački i plemenito. Ukratko – ukusna je. Od ovog tjedna svakodnevno nude 3 različita uredska ručka: klasik, vegan i LCHf-keto. Sva jela imaju mogućnost proteinskog dodatka (mesa ili ribe)

Jedem u uredu

Kada smo na Facebooku uočili naoko lijepa jela iz kuhinje Jedem doma pomislili smo kako to moramo probati, iako ne naručujemo hranu u dostavi na posao na dnevnoj bazi.
Projekt je osmislila bivša novinarka Željka Maras prije 4 godine i do sad je funkcionirao kao projekt kuhanja u domu klijenata. Prije nekoliko tjedana krenuli su i s dostavama.

Nazvali smo dan ranije za sutrašnji ručak, jer vidimo na njihovoj web stranici kako mole da se naruči dan prije do 18 sati, iako vjerujemo da (imaju li mogućnosti i vremena) mogu složiti i koji dodatni lunchbox i u tekućem danu. Spomenuti lunchbox sastoji se od (nazovimo) glavnog jela, priloga i kolača. U realnosti, radi se o puno ukusnog povrća obrađenog nježno, znalački, izuzetno fino obogaćenog prirodnim začinima. Dostava je besplatna, a u našem slučaju bila je točna, s vrlo simpatičnim dostavljačem.

Lunchbox bukovače salata povrće i banana bread

Odmah smo otvorili ta dva lunchboxa i oduševili se izgledom hrane. Doimala se ukusnom, izgledala je zdravo, bogata bojama, a jako fino je i mirisala. Blago, no odlično začinjena odgovarala nam je savršeno. Taj dan u tom svojevrsnom meniju nudile su se bukovače na grillu, salata od patlidžana, cherry rajčice i bosiljka te za desert bezgluteinski banana bread (jela sa fotografije).
U trenu otvaranja ovih lijepih kutija na terasi naše tvrtke skupilo se još nekoliko kolega, očito ih je zanimalo o čemu se radi, kakvo je to šarenilo. Ne zamjeramo im, da smo mi bili na njihovom mjestu vjerojatno bismo im skočili za vrat.

Lunchbox bukovače salata povrće i banana bread


Na kraju je svatko od njih dobio komadić našeg ručka, a mi smo u glavi smišljali neko bolje mjesto za skrivanje kada idući put naručimo od Jedem doma servisa. Nešto poput spremišta domara kakvog je Elaine iz Seinfelda našla onomad pri naručivanju kineske hrane…
Cijena svakog ovako složenog lunchboxa iznosi 55 kuna, uz mogućnost proteinskog dodatka (mesa ili ribe).
A od ovog tjedna kreću tri dnevna lunchboxa (menija): klasik, vegan i LCHf-keto. Konkretnije kliknite i pogledajte ovdje.

Jedem doma

No, znate nas… mi smo lukave lisice – nanjušili smo i njihovu opciju za (polu)gotova jela mahom u staklenkama koja dolaze u količini 2 porcije te smo se odlučili za njihove (po nama) perjanice u ponudi:
žgvacet od junetine (ili da demistificiramo – inačicu gulaša) i brudet od liganja, ječma i slanutka. To su nam, uz riblji temeljac u staklenci čiji rok trajanja je barem tri tjedna (i može ga se koristiti ili kao bazu riblje juhe ili kao dodatak nekom ribljem jelu) dostavili s lunchboxovima koje smo opisali iznad.
Sadržaj vrećice hrane “za doma” vidite ispod.

Jedem doma brudet lignje, žgvacet junetina i riblji temeljac

Sva ta polugotova jela koja doma pripremimo za pet minuta dogrijavanjem u sebi nemaju pšenična brašna ni bijeli šećer te su bez aditiva i konzervansa.
Rok trajanja im je pet dana, a ako ga doma jede jedna osoba, slobodno može to podijeliti na dva obroka. Na kraju krajeva, pripremimo li si neki prilog uz pola sadržaja staklenke recimo žgvaceta od junetine (kao što je bio slučaj našeg prvog isprobavanja) drugi dio staklenke tijekom dana možemo i zamrznuti u nekoj plastičnoj posudi u zamrzivaču i za nekoliko dana opet imamo još jedan odličan obrok.

Žgvacet je izvrstan, okusom povrća bogatim umakom i s odličnim junećim mesom, dobro nabijenim u tu stakleku pa je količina vrlo zadovoljavajuća.
Uz neku palentu ili kuhani krumpir te štogod salatice sa strane to nama zvuči kao Jackpot. Mi očito nismo na dijeti, ali vježbamo (ili barem hinimo da vježbamo).
Kad smo kod salate, finu miješanu domaću salatu uzmemo od tete na Dolcu (divlju rukolu, baby špinat, mladu zelenu salatu, radič, itd.), a na Facebooku Jedem doma vidjeli smo kako i oni svoje namirnice uzimaju baš na Dolcu.

Spring role

Brudet je također bio vrlo ukusan i što vrijedi spomenuti – lagan. Nakon oba jela nismo imali problema niti s mirisima od pretjeranih začina niti u bilo kojem drugom smjeru. Onima koji vole jaču hranu preporučujemo brudet malo jače začiniti paprom i/ili kakvom papričicom.

Za one koji nemaju vremena svaki dan kuhati doma ili nemaju živce za osrednju ili lošu hranu iz dostave (a da ne pričamo o vegetarijancima ili veganima koji nemaju širok krug jela bilo u dostavi ili u lokalima u Zagrebu) ovo je jedan od servisa s jakim gastronomskim adutom.

Narudžbe se, osim telefonski na 099 4728 179, mogu poslati i na ostale načine:
na e-mail narudzba@jedemdoma.hr ili whatsapp porukom na 099 4728 179, kao i na stranici www.jedemdoma.hr. Ako ste u blizini, po svoja jela za posao i doma možete svratiti u Jedem doma, Savska 32.