Pizzeria O’Hara nedavno je učinila ono što je napismeno tvrdila da nikada neće – uvela je dostavu pizze. Nikad ne reci nikad!
Nekoliko razloga je za to – osebujni vlasnik O’Hare Marin Vanjak prepustio je pizzeriju sinu Ivanu Vanjku. Marin Vanjak već neko vrijeme bavi se konzaltingom vezanim uz ovu tematiku, njegov rad i dalje pratimo na Facebook profilu Pizza Premium Brands.

Hejterima napoletane, pizze elastičnog tijesta s tamnim točkama geopard uzorka, odmah preporuka – ovo nije članak za vas. O’Hara pizzeria i dalje izbacuje prave napuljske pizze – tu nema zaokreta.

Ali, evo što je novo u eri nakon pionira koji je porodio napoletanu u Hrvata – Marina Vanjka.

Nova peć

Pizzeria O’Hara imala je problema s dimnjakom prije nekoliko mjeseci. Čak su i prekinuli s radom na nekoliko tjedana. Nakon toga krenuli su u novu eru lokala – s električnom peći umjesto na drva.

O'Hara Pizzeria

Vječno pitanje – može li električna peć dati rezultat kakav daje krušna peć? U O’Hari tvrde da može. Promjenom s krušne peći na električnu dobili su nekoliko bitnih stvari – puno sretnije susjede (dim) i kapacitet koji je skočio s maksimalno dvije na pet do sedam pizza koje se peku odjednom (ovisno o spretnosti pizzaiola).
Odlučili smo testirati obje pizze – prvo onu u lokalu, a nakon dva dana i onu iz dostave. Donosimo kakve su zaista!

Pizza u lokalu bila nam je…

Ha, moramo priznati da smo bili skeptični… kakva će biti pizza iz električne peći, hoće li razlika biti prevelika u odnosu na prije?
Odgovor: razlike gotovo da i nema.

Sastojci na pizzi i dalje su jako kvalitetni i svježi. O’Hara je po tome bila poznata od prvog dana rada. Fina mozzarella Fior di latte je izuzetno kremasta. Količina sastojaka u odnosu na tijesto je optimalna. Pikantno meso Meat the King kobasice nabacano povrh bilo je odlično. Uz ljubičasti luk koji su uronili u mlijeko kako bi mu umanjili ljutinu, šljiva rajčice, bosiljak i naribani sir Grana Padano, naša pizza Ljuta svinja bila je izvrsna. Cijena: 80 kuna.

Uz nju smo jeli još i sendvič od tijesta napolitanske pizze – Mortadella Panuozzo. Bio je na istoj razini. Uživali smo u finom tijestu te balansiranju mortadelle od vepra s tartufima i kiselkastim kaparima. Cijena: 62 kune.

O'Hara PIzzeria

Još smo u lokalu probali i Pannuozo Rhapsody – sendvič s Nutellom, bananom, lješnjacima i Oreo keksima. Nismo skloni jesti tako nešto, ali s obzirom da je u društvu bilo onih koji vole Nutellu, probali smo. Ukratko – za ljubitelje Nutelle ovo će biti ogromno zadovoljstvo. Fotografija u dnu članka.

Što se tiče ostalih detalja u pizzeriji: ugođaj u O’Hari nikad nije bio njihov forte. Pri tome mislimo na interijer i turbo srdačnu uslugu. Međutim, pizzeria O’Hara ima 1 važan argument: odličnu pizzu. Pizzu koja je i dalje u top 5 pizza u Hrvatskoj. Ali, u odnosu na gotovo sve iz top 5 poretka imaju po novom i dostavu! O’Hara, k tome, u lokalu ima i fora točionike piva iz kojih toči petnaestak vrsta piva (po par Garden, Medvedgrad, Mlinarica Erdinger piva, Zeppelin, Primarius, Hotch Potch, Varionica, itd.). Kažu da ljudi jako dobro reagiraju na tu kombinaciju odlično ohlađenih piva i vruće pizze.

Pizza iz dostave

Pitali smo osoblje O’Hare je li istina da rade drugačiju recepturu za pizzu u dostavi? Objasnili su nam da je tijesto minimalno modificirane recepture i da se u okusu to ne bi trebalo osjetiti gotovo uopće. U odnosu na mozzarellu u lokalu, u dostavu ide ipak jedna vrsta kvalitetnijeg edamera, nešto ga je više od mozzarelle količinski i time čuva toplinu pizze.

Već dva dana nakon posjeta lokalu testirali smo ove tvrdnje i naručili dvije Špeksa pizze (San Marzano pasirana rajčica, sir, panceta, češnjak, maslinovo ulje, bosiljak.

Pizza

Pizzeria O’Hara ima vanjske suradnike za dostavu (pri tome ne mislimo na nove dostavne tvrtke s kutijama na leđima!) koji su nam dostavili pizze za otprilike pol sata od narudžbe. Link na područje dostave pogledajte na ovom linku.

Pizzeria O'Hara

S obzirom da je bar desetak minuta bila u kutiji od slanja do našeg otvaranja, svježi bosiljak povrh držao se prilično gordo. Tijesto je bilo mrvicu manje “pompozno napuhano” kako je to inače slučaj u lokalu. Ali okus nas je posve iznenadio.
Bio je odličan, onakav kakav ne očekuješ u pizzi iz dostave. Tijesto je mekano, fino ugođeno i otrpjelo je nedaće putovanja. I u pizzi u lokalu i u ovoj iz dostave nije bilo vodenkaste sredine pizze i ispod je pizza bila potpuno suha i dobro pečena.

Kao da sve ovo nije bilo dovoljno, jednu od te dvije pizze smo ponijeli i prijateljima koji žive udaljeni 3 minute vožnje autom. Pizzu smo im odnijeli nakon što smo pojeli jednu od dvije dostavljene nam pizze. Pomislili smo: Joj, jadni oni.
Rezultat: Oni su bili prezadovoljni kako je pizza i dalje topla i ukusna. Mi smo se pogledali i rekli: Ok, ovo se zove testiranje dostave.
Zaključak: ukoliko ste u zoni dostave O’Hare (sjetismo se upravo Eleine iz Sainfelda i njezine dostave kineske hrane) i volite napolitansku pizzu – trebali biste naručiti pizzu iz O’Hare.

Čini se kako pizzeria O’Hara ulazi u novu eru svog rada. Iako nekima sa strane izgleda da su možda i posustali, mi bismo se prije okladili da je upravo suprotno. Čini se da bi O’Hara mogla jahati još dugo i još brže, a ne da je isluženi konj kojem treba skratiti muke.

Pizzeria O’Hara
adresa: Ivane Brlić Mažuranić 1a
kontakt (lokal): 095/ 351 3800
kontakt (samo dostava): 01/ 5548 333
web: https://oharazagreb.com/
radno vrijeme: uto-nedj: 12-23h (kuhinja do 22.30)
plaćanje: gotovina i kartice

fotografije: Eat Out Zagreb

Review overview

PIZZA9
USLUGA6
ATMOSFERA7

Summary

7.3