Bajkovita Opatijska rivijera oduvijek je bila sinonim za vrhunsku gastronomiju, a tu renomiranu scenu već treću sezonu za redom uspješno obogaćuje i Ikadorov restoran Nobilion.

Smješten na samoj obali između pitoresknih gradića Lovrana i Ike, Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa 5* svojim je otvaranjem prije 2 godine ponovno uveo Opatiju na mapu luksuznih destinacija Hrvatske, postavljajući sasvim nove standarde kvalitete na hrvatskoj hotelskoj sceni.

Nobilion

Tu viziju izvrsnosti skladno prati i restoran Nobilion, mjesto koje je u kratkom periodu rada već steklo svoju vjernu publiku. U svom svibanjskom ručku za medije, održanom u smanjenom broju zbog postojećih epidemioloških mjera, Nobilionov chef kuhinje Dino Knežević predstavio je novi sezonski meni uz pratnju vrhunskih vina i Moët & Chandon šampanjaca.

Chef Dino Knežević

Mladi i perspektivni Chef kuhinje Dino Knežević njeguje viziju moderne mediteranske kuhinje uz opuštenu fine dining atmosferu, bazirajući se na vrhunskim domaćim namirnicama te pomno njegujući gastro-enološko naslijeđe regije. Osim modernih reinterpretacija klasika baziranim na svježoj Jadranskoj oboritoj ribi, kvarnerskim škampima i lokalnim sezonskim namirnicama poput divljih šparoga, bljušta, mladice veprine, divljih jagoda, medvjeđeg luka i primorskog vriska; na novom meniju našli su se i vrhunski specijaliteti poput istarskog magarećeg mesa, mesa boškarina, te autohtonih sorti Simental goveda i crne slavonske svinje.

Nobilion

„Nobilionov elaborirani fine dinig menu dostupan je svakim danom od 19:00h, kada gosti imaju priliku uživati i u novim degustacijskim menijima od 5 ili 7 sljedova. U svom dnevnom meniju odlučio sam staviti naglasak na laganiju interpretaciju mediteranske kuhinje baziranu na dnevno dostupnim namirnicama i svježem ulovu iz Kvarnerskog zaljeva, ali i dalje prateći svoju viziju koja se temelji na fuziji klasične francuske i suvremene moderne kuhinje.“ – kaže chef Dino Knežević.

Ono što Nobilion čini posebnim, osim impresivnog dizajna hotela Ikador, predivnog pogleda na Kvarnerski zaljev i vrhunske usluge, jest i najekskluzivniji Chef’s Table u Hrvatskoj – Nobilionov Riva Privée. Naime, u sklopu prestižnog partnerstva s legendarnim talijanskim brendom brodova Riva Yachts, hotel Ikador našao se na elitnoj listi službenih Riva destinacija uz Mykonos, Veneciju i Monte Carlo, ističući se kao jedini hotel na svijetu koje je dobio oba Rivina brand koncepta – Riva Lounge pool bar te Riva Privée – jedini Chef’s Table u svijetu dizajniran od strane službenih Rivinih dizajnera i uređen po uzoru na legendarne Riva Aquarama brodove. Hotel Ikador je također član ekskluzivnog Moët et Chandon Privileges kluba, te se tako restoran Nobilion može pohvaliti selekcijom vrlo rijetkih primjeraka iz njihovih Grand Vintage kolekcija, otvarajući tako vrata jednoj sasvim novoj razini gastro-enološkog iskustva. U sklopu hotela nalazi se i Edgar Cigar bar koji gostima Nobiliona nudi i impresivnu selekciju svjetski poznatih cigara i cigarillosa, a za potpuno hedonističko iskustvo gostima na raspolaganju stoji i Ikadorov impresivni Riva Aquariva brod.

Nobilion

„Osim novog menija, ove smo sezone dodatno obogatili ponudu raznolikim programom evenata, od kojih neki kreću već u svibnju. Ugostit ćemo renomirane hrvatske vinare u nizu vinskih večeri na kojima ćemo uparivati etablirane berbe s vrhunskim menijima, zatim tu su i raznoliki mjesečni degustacijski meniji bazirani na raznolikosti namirnica iz regije, a tu valja izdvojiti i ekskluzivne Moët & Chandon pairing večere.

Uz to, od ovog ljeta i naš će Riva Lounge dobiti svoj gastronomski prostor gdje će gosti osim redovne ponude vrhunskih steakova, moći uživati i u večerima baskijske kuhinje, street food & cocktails večerima i brojnim drugim eventima“ – kaže chef Dino Knežević koji ovim putem poziva goste da mu se pridruže u Nobilionovom jedinstvenom gastro-enološkom iskustvu.

fotografije: restoran Nobilion