Vinarija Kutjevo predstavlja najnoviju berbu Kvalitetne Graševine. Nakon iznimnog uspjeha prošlogodišnjeg izdanja, koje je osvojilo brojne medalje na međunarodnim natjecanjima te doživjelo veliku potražnju na tržištu, s nestrpljenjem dijelimo vijest o novom izdanju najpoznatije butelje u Hrvatskoj.

Kutjevačka Graševina 2023.
Kutjevačko vinogorje

Graševina ima značajnu ulogu u kutjevačkom vinogorju, posebice na položajima Hrnjevac, Vetovo i Vinkomir, gdje Vinarija Kutjevo njeguje tradiciju i stručnost u proizvodnji vrhunskih vina. Terroir ovih položaja čini temelj za izvanrednu kvalitetu butelja graševine koje redovito dobivaju međunarodna priznanja na brojnim natjecanjima kao što su Decanter, Mundus Vini i International Wine Challenge. Iznimna kvaliteta i višegodišnja dosljednost postavili su poznatu kvalitetnu butelju graševine na sami vrh prepoznatljivosti u široj regiji i svijetu.

Kutjevačka Graševina 2023.
Kutjevačka Graševina 2023. od sada je dostupna u poznatoj butelji

Vinarija Kutjevo nedavno je istaknula svoje novo izdanje na prvom ovogodišnjem En Primeuru mlade graševine, predstavljajući najnovije berbe. Iako je 2023. godina bila izazovna s manjim urodom, naglasak je stavljen na izvrsnu kvalitetu grožđa, što rezultira vrhunskim vinom dobivenim iz pažljivo odabranih bobica. Prvo priznanje s međunarodnog natjecanja Mundus Vini Spring Tasting već je nadmašilo očekivanja enologa i podrumara Vinarije Kutjevo, osvojivši zlatnu medalju za poznatu kvalitetnu butelju graševine. Ovo prestižno priznanje stavlja Kvalitetnu Graševinu u ‘best buy’ kategoriju i dodatno potvrđuje iznimnu kvalitetu ove jedinstvene etikete, kako u regiji, tako i u svjetskim okvirima.

Vinarija Kutjevo
Kutjevačka Graševina 2023.

Ova iznimna berba graševine ističe se profinjenom složenošću okusa, obogaćenim voćnim notama i suptilnim cvjetnim aromama koje svaki gutljaj čine neodoljivim. Nježna ravnoteža između svježine i punoće čini ovo vino savršenim odabirom za istinske poznavatelje koji cijene vrhunsku kvalitetu i bogatstvo svakog pojedinog gutljaja.

Nabavite svoje butelje ovog iznimnog izdanja graševine i drugih vrhunskih vina Vinarije Kutjevo već danas na službenoj web trgovini ili posjetite odabrane maloprodajne trgovine diljem Hrvatske. Prepustite se iskustvu otkrivanja dokazano najbolje nove berbe graševine iz Kutjeva i već danas uživajte u njezinoj neodoljivoj profinjenosti.

PR materijal (tekst i fotografije): Vinarija Kutjevo