I ove godine sredinom studenog devet međimuskih vinara predstavilo je svoja mlada vina – Mlado Međimurje.

Baš kao i prošle godine opet su viđeni vinari lansirali svoja svježa mlada vina mahom od sorti Zeleni silvanac, Bijeli i Sivi pinot i Rizvanac u monosortnoj ili kupažnoj varijanti (potonje primjerice kod zanimljivog ultramineralnog uratka Bijelog i Sivog pinota 60/40% vinarije Dvanajščak Kozol).

Ovaj put predstavljanje projekta Mlado Međimurje uspješno je u organizaciji najboljeg vinskog promotora Vinart-a realizirano na otvorenom. Cogito Cafe U Dvorištu u Zagrebu na otvorenom je ovaj put ugostio vinare, novinare i vinske entuzijaste koji su uživali u finim zalogajima i gutljajima ovih bombastično svježih vina. Vina koja su, kunemo se, najbolja od svih sezona do sad.

Mlado Međimurje


Uz lijepo pripremljene trgane Sous-vide juneće obraze, dovršene na roštilju i uz nježnu mozzarellu složenu u meke brioše obogaćene otopljenim maslacem, ova meka vina niskih alkohola parirala su savršeno. To je apsolutno adekvatno sljubljivanje s obzirom da su ova vina, iako intenzivnog mirisa i lijepe i naglađene svježine ipak nježna i meka. Elegantna i poletna ujedno.
Savršena za popiti unutar 3, 4 mjeseca od proizvodnje.

Na prezentaciji nam je svoje uratke ponudilo devet vinarija uključenih u projekt, a to su Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl-Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner i Štampar. Takav broj vinara i očita rastuća popularnost koje izaziva Mlado Međimurje izazvali su veliki interes javnosti.

U ugodnom jesenjem zagrebačkom popodnevu u dvorištu, na otvorenom, ova najuspješnija prezentacija međimurskih mladih vina do sad pokazala je kako vino ima izuzetan potencijal.
Od trena kad je najprije moguće lansirati ga u boce pa do onih godinama odležanih uradaka – vino spaja širok krug ljubitelja i svakome nudi ponešto (čitaj: nudi Sve!).

Mlado Međimurje

Mlado Međimurje, razigrana mlada vina, možete nabaviti u boljim vinskim trgovinama, od Vrutka nadalje.
Osvježite se ovih dana, stiglo je Mlado Međimurje berbe 2021., najuzbudljivije do sad. Cijene su više nego povoljne, četrdesetak kuna po boci. Čujte, nadamo se da imate dovoljno velik prtljažnik u automobilu.