Ovih dana posjetili smo Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa kako bismo vam ekskluzivno donijeli utiske novog lepršavog ljetnog lounge menija i novih koktela koje će na vrhu ovog divnog zdanja ovaj tjedan predstaviti Nebo Lounge Denija Srdoča.

Chef Deni Srdoč napravio je zadnjih godina podvig zasluženo uzevši po jednu Michelinovu zvjezdicu na dvije lokacije čime je postao prvi chef u Hrvatskoj kome je to pošlo za rukom. On je ujedno i najmlađi chef s Michelinovom zvjezdicom u nas.
Već pri samom početku rada Nebo Restaurant & Lounge tim na čelu sa Srdočem oduševio nas je degustacijskim jelovnikom, o čemu smo detaljno pisali. Nije nas čudilo kada su već nekoliko mjeseci nakon otvorenja dobili svoju prvu Michelinovu zvjezdicu, iako je to neupitno podvig.

Ovih dana, točnije u četvrtak od 19 sati Nebo Lounge, produžetak fine dining restorana Nebo, kreće novim i još zanimljivijim ritmom. Ritmom uzbudljivih okusa ljeta kroz autorski à la carte jelovnik koji broji šest jela s potpisom Denija Srdoča te niz novih koktela koje potpisuje glavni barmen Nebo Lounge tima Dimitrije Vasiljević. Također, najavljuju i DJ nastupe, zanimljive evente i čini se nikad uzbudljivije ljeto na ovom dijelu obale.

Nebo Lounge
Dimitrije Vasiljević, Lara Džinić, Matej Šimanić

Dimitrije Vasiljević i veći dio njegovog tima predavači su na barmenskoj akademiji. Iako mlađe generacije već su vrlo iskusni – godinama i radom na više kontinenata – te su iznimno profesionalni. Ono po čemu plijene od prve minute, uvjerili smo se i osobno, izuzetna je pozitivna energija, vedrina i stvaranje feel-good atmosfere u divnom okruženju Loungea.
A Nebo Lounge nudi po nama najljepši pogled u Hrvatskoj. Nudi rajsko stapanje mora s nebom, predivnu uvalu Kvarnerskog zaljeva i uređenje vanjskog natkrivenog prostora u kojem ćete se osjećati ujedno opušteno i ekskluzivno. Na jednu stranu pogled se pruža na Učku koja iz daljine plijeni, a frontalno se otvara transcedentalni pogled na široko more.

Nebo Lounge
Nebo Lounge pogled na Učku

Nebo Lounge autorski jelovnik i kokteli su fantastični

Kakva maštovita jela priprema chef Srdoč uvjerili smo se u više navrata. No, uvijek se radilo o fine dining varijanti.
Po prvi put kušali smo jela koja je Deni Srdoč pripremio konkretno za Lounge prostor. Ta jela, ukratko, predstavljaju upravo to – lounge jela iznimne estetike okusa i izgleda koja u sebi prožimaju neizmjerno ukusna i ugodna sezonska jela od lokalnih namirnica. Chef Srdoč već godinama surađuje s najboljim lokalnim OPG-ovima.

Novi jelovnik Deni Srdoč Hilton Costabella Rijeka
Dio novog Nebo Lounge jelovnika uz pogled


Tako u novom à la carte jelovniku nalazimo dimljenu gacku pastrvu, carpaccio od jadranske bijele ribe, mariniranog boškarina, pačju jetrenu paštetu u redukciji crvenog vina uz slani lješnjak, mousse od leće uz ružmarinom infuzirano maslinovo ulje te narančasti pire od mrkve uz pistacije i peršinovo ulje. Mi smo ovaj put probali prva tri jela s popisa.

Uz jela služe tri vrste sourdough kruha koje same pripremaju u kuhinji. Radi se okusima o jednoj od najboljih krušnih selekcija koju smo ikad probali kod nas.

Nebo Lounge
carpaccio od jadranske bijele ribe, dimljena gacka pastrva, marinirani boškarin i sourdough

Nismo sigurni, kad podvučemo crtu, koje od tri jela s fotografije nam je najdraže. Dok smo jeli carpaccio od bijele ribe bili smo sigurni da je to naš favorit. Ingeniozno upotpunjen komoračem na više načina (tanko rezanim, emulzijom te uljem divljeg komorača) i hrskavih mrvica kiselog kruha, ovo jelo je poput ljetnog sna.
Dimljena pastva puna bogatog okusa s domaćim umakom od kiselog vrhnja i mente te uljem od mente je, pak, potpuno uz bok prvom jelu. A onda opet taj boškarin, toliko ukusno mariniran, učinio nas je sumnjičavim prema našim dotadašnjim odlukama. Zapravo je najbolje naručiti što više različitih jela, jer baš sve s ovog stola bilo je vrijedno velikog pljeska.

Kokteli Dimrije Vasiljević Deni Srdoč

Kokteli koje smo kušali na šanku od oniksa isijavaju ljetom – pa krenimo od sredine, jer ribica na koktelu je nestrpljiva.
The Sea je ime koktela boje mora i svojevrsni je Martini tvist. U osnovi gin (Magellan gin morski plavkast zbog intervencije cvijeta irisa), a tu su još i Lillet Blanc, cordial čaja masline koji nosi slatkasto i kiselkasto uravnotežene momente te izvrsno postojana cordial limun pjena zahvaljujući lecitinu. Koktel je elegantan i izvrsno se slaže uz lijepo marinirana jela koja smo probali, posebno uz carpaccio od jadranske bijele ribe. Dekoracija je keks u obliku ribice u sebi ima zblendane i kvarnerske škampe tako da koktel ne može biti više lokalan i autentičan nego što je.
Nešto što nas je oborilo s nogu bio je koktel Fire & Smoke – Mezcal Joven, pire breskve, sok limete, Cointreau, chilli i sol. Pun okusa kojim dominira breskva, ujedno pikantant zbog chillija te uz ugodne lepršave citrusne note.

No, ono što je zanimljivo je da doslovno i na klasične koktele maestro Vasiljević daje svoj autorski potpis. Tako je talijanskom bračnom paru napravio Americano koktel na način koji će, sudeći po reakcijama nakon, pamtiti godinama – ne znamo uz koji zaokret, jer nismo bili dovoljno blizu kako bismo čuli. Ali njihov pogled i reakcija bili su nam dovoljni reagens.
Nama su složili dva mojito koktela u kojima smo uživali uz ogradu i pogledu na more.

Nebo Lounge

uz perlice od limete, vrlo efektan dodatak koji je samo dao dodatnu razigranu dimenziju ovom klasičnom koktelu.

perle limete Hilton Rijeka Nebo
perlice limete

S obzirom da je svečano otvorenje novog Nebo Lounge koncepta ovaj četvrtak 28.4.2022. u 19 sati, pozvani ste da se pridružite uživanju s najljepšim pogledom na Kvarner. I restoran Nebo, kao i prostor Loungea, otvoreni su i za vanjske goste, a ne tek za goste hotela.
A tko ne bi htio u ovakvo Nebo, lagane vožnje tek nekih sati i pol od Zagreba?

Nebo Lounge, Hilton Costabella Beach Resort & Spa
kontakt: info@neborijeka.com
T:+385 51 600 119 M: +385 91 227 0058

web stranica
radno vrijeme: 17-01 svaki dan osim ponedjeljkom kada ne rade

Hilton Rijeka

fotografije: Eat Out Zagreb