Naš ponajbolji chef mlade generacije, genijalni Deni Srdoč, dolazi kao glavni chef restorana Nebo u sklopu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa koji planira otvorenje početkom 2021. godine.


“Iznimno se radujemo iskazati dobrodošlicu Deniju kao glavnom kuharu ekskluzivnog restorana smještenog na zadnjem katu našeg resorta. Sa Denijem koji će predvoditi tim stručnih kuhara u tom restoranu, donijet ćemo novo kulinarsko iskustvo i avanturu u Kvarneski zaljev i Hrvatsku za sve naše goste,“ rekao je Jose Luis Ruiz Arroyo, generalni direktor Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa.

Chef Deni Srdoč

Deni Srdoč i Hilton Rijeka – kombinacija koja obećava spektakl

Dvadesetosmogodišnji Srdoč ljubav i strast prema kuhanju duguje baki koja mu je bila inspiracija za odabir karijere i odluke da upiše privatni kulinarski institut Oliva Allegra u Splitu. Nakon školovanja, Srdoč je brzo prerastao u sous chefa zahvaljujući svom kulinarskom talentu i iskustvima u poznatim restoranima.

Prije nego što se pridružio timu u Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa, Srdoč je bio glavni kuhar u restoranu Draga di Lovrana. On je 2018. godine proglašen najboljim mladim kuharom u Hrvatskoj i mladim talentom godine od strane Gault & Millau. U 27. godini Deni Srdoč dobio je svoju prvu Michelinovu zvijezdu i tako postao najmlađi kuhar u Hrvatskoj koji je primio ovu prestižnu kulinarsku nagradu.

„Moja jela su kreativan i suvremen prikaz mediteranske i hrvatske tradicije, sa receptima i sastojcima podrijetlom iz cijele Hrvatske. Predstavljanje moje interpretacije nove hrvatske gastronomije na tako jedinstvenom mjestu kao što je Nebo Restaurant & Lounge, zajedno s timom iz Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa vrlo je uzbudljiv projekt kojem se jako veselim.“

Srdočev stil kuhanja kombinira moderne s tradicionalnim elementima potkrijepljenim talijanskofrancuskim utjecajem. Iako glavni izvor nadahnuća ostaje ukorijenjen u njegovom mediteranskom nasljeđu, Srdoč gastronomiju doživljava kao globalnu umjetničku formu nadahnutu njegovom svakodnevnicom i putovanjima tokom kojih istražuje povezanosti lokalnih i globalnih elemenata u svakoj kuhinji. Kako bi svoje goste usmjerio prema otkrivanju ove šarolike destinacije, Srdoč pažljivo odabire sastojke hrvatskih farmera i proizvođača koji se podudaraju s njegovim filozofijama “od farme do stola ” i “zero food waste”. Sastojci organskog uzgoja i lokalnog porijekla osnova su njegovih recepata koja će nadahnuti nove kuharske kreacije šefa kuhinje i zasigurno oduševiti goste u Nebo Restaurant & Loungeu kroz jedinstvene teksture i okuse.

Nebo Restaurant & Lounge

Nebo Restaurant & Lounge upotpunjuje raznoliku ponudu hrane i pića, počevši od Aure, udobnog mjesta za okupljanja i druženja smještenog u predvorju hotela; Sunca, opuštenog lounge bara za odmaranje uz bazen; Jedra, mediteranskog restorana na plaži i The Kitchena, ležernog restorana predvođenog lokalnim izvršnim kuharom, Miljenkom Kosanovićem. Nebo, šarmantna i jedinstvena destinacija moderne gastronomije, ponosno će spojiti okuse Hrvatske sa prekrasnim pogledom na Jadran, grad Opatiju i otok Cres.

Od kreativnih jela u restoranu do popodnevnih čajanki i večernjih koktela u prozračnom salonu, Deni Srdoč i tim dočekat će svoje goste na upečatljivoj lokaciji smještenoj na vrhu najnovijeg resorta na području Kvarnerskog zaljeva – Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa. Resort će svojim gostima pružiti čitav niz usluga i pogodnosti, počevši od 194 smještajne jedinice, uključujući sobe i apartmane u vilama sa pogledom na more, holistički wellness doživljaj u Eforea Spa & Health Klubu, šest restorana i barova, privatnu plažu, pogodnosti za obitelji, poput Dječjeg kluba, kao i 4 dvorane za sastanke i vanjske prostore za proslave, prezentacije i događaje. Otvorenje Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa očekuje se početkom 2021. godine, u Opatijskoj ulici, na mirnoj lokaciji izmedju Rijeke i Opatije.

fotografije: Robert Pichler