U popularnoj vinoteci Bornstein na zagrebačkom Kaptolu 19.11. održano je druženje povodom najave odličnog internacionalnog kongresa Chefs’ Stage. Najavio ga je vlasnik i chef nagrađivanog šibenskog restorana Pelegrini, chef Rudolf Stefan.
Treće izdanje održat će se u Šibeniku 16. i 17. 03. 2020. Na druženju se  Chef Štefan, domaćin Chefs’ Stagea, osvrnuo na dosadašnje uspjehe kongresa te najavio da će krovna tema treće edicija biti TRADICIJA.

Chefs' Stage Štefan

Chefs’ Stage – vodeći gastronomski kongres u Hrvatskoj i regiji

Chefs’ Stage se u kratkom roku pozicionirao kao vodeći gastronomski kongres u Hrvatskoj i regiji te je prepoznat kao događanje koje okuplja brojne profesionalce u ugostiteljstvu i turizmu te povezanim industrijama. Drugo izdanje kongresa okupilo je 650 posjetitelja, od čega 45 internacionalnih gostiju iz 16 zemalja. Štefanov tim radi na kongresnom programu tijekom cijele godine te za sljedeće izdanje ponovno dovode internacionalne goste koji su lideri u svojim područjima.

Chefs’ Stage zapravo funkcionira kao gastronomska platforma koja je aktivna već 3 godine te koja ima za cilj povezivati sve dionike u gastronomiji i ugostiteljstvu, s ciljem promocije hrvatske gastronomije u svijetu. Naglasak stavljaju na održivost, gastronomsko nasljeđe i tradiciju, hrvatsku proizvodnju te potiču razmjenu znanja i iskustva u prijateljskoj atmosferi među svim povezanim stranama.

Chefs' Stage Najava

Važan dio platforme je i Zaklada Budi Foodie koja osigurava financijska sredstva za mlade talente od 16 – 26 godina u gastronomiji i ugostiteljstvu, na koju je Štefan posebno ponosan. Uz strateške partnere, zaklada Budi Foodie je u prvoj godini uspjela poslati 3 stipendista na školovanje na prestižne internacionalne akademije: Le Cordon Bleu Istanbul, Intrecci Akademija te Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie Ducasse & Thuries.

Chefs' Stage Najava Zagreb

Ovom prilikom Štefan je pozvao gospodarske subjekte da se donacijama priključe financiranju zaklade te najavio neke od zvučnih imena koje dolaze na kongres.

Veseli nas da postoje ovakvi kvalitetni projekti koji podižu razinu gastronomije u nas, ali i šire od toga – ovakvi projekti potiču razmjenu znanja, pomaganje mladima i općenito stvaraju kvalitetnije društvo u cjelini. Podržavamo ovakve vrijedne akcije i pozivamo one koji mogu sudjelovati u financiranju zaklade da se uključe.

Bornstein Najava Chefs' Stage