fotografije: Eat Out Zagreb

Bili smo spremni na top lokaciju, lijepo uređenu privatnu plažu i užitak u finim koktelima, ali dočekala nas je još ljepša realnost

S obzirom da dio ljeta često provodimo u Korčuli, saznali smo da je relativno nedavno počeo s radom Korčula Hill – luksuzno odmaralište u mjestu Žrnovo tik do Korčule. Od centra Korčule trebalo nam je manje od 10 minuta autom.

Moderni luksuzni apartmani

Prije odmora na privatnoj plaži odlučili smo posjetiti novonamještene apartmane čiji najveći luksuz, osim u (koliko nas oko služi) vrhunskoj gradnji, čini pogled koji nema cijenu!
Apartmani su udaljeni od plaže otprilike 400 metara, što smo lagano prohodali za 5 minuta.

Već sam pogled pred recepcijom govori kako ćemo ovdje stvarno uživati u divnoj panorami. No ono najbolje dolazi u samim apartmanima, čiji pogled je bolji što se penješ prema najvišem katu.
Svaki apartman je potpuno opremljen, klimatiziran, ima lijepi balkon ili terasu s kojih puca pogled na tirkizno more.

Gosti mogu uživati u raznim aktivnostima u sklopu objekta ili u njegovoj blizini, poput vožnje bicikla, ronjenja, vožnji kanua, sportovima na vodi, tenisu (nedavno je tamo trenirao i Marin Čilić), a ležaljke i suncobrani gostima su besplatno na raspolaganju uz bazen.

Apartmani se iznajmljuju, ali su i u prodaji… tako da je jedan dio apartmana već prodan. Ono što je zanimljivo je kako se radi o jednoj potpuno obiteljskoj priči i investiciji koja se razvija zadnjih nekoliko godina i grade zgradu po zgradu, tako da se i za iduću sezonu planiraju novosti na tom planu, ali i na plaži o kojoj ćemo uskoro napisati naša iskustva.

Upoznali smo i simpatičnog mladog menadžera Korčula Hill-a, g. Marka Tomića, koji nam je strastveno predstavio smjer u kojem cijeli projekt ide, zadovoljstvo učinjenim do sad i, čini nam se, jednako ambicioznom budućnošću koju uskoro počinju provoditi.

Plaža, kokteli i chill u La’Banya beach baru

Nakon okrjepe u apartmanu krenuli smo prema plaži…
Cijeli ovaj kompleks čini se kao jedan fini kvart, već sad odlično uređenog okoliša, iako nam je Mark naveo kako će se na tome još poraditi idućih mjeseci.
I eto nas već na plaži, a tamo…

… tamo nas je dočekao niz lijepih i udobnih ležaljki od prirodnog materijala na kojima smo se osjećali izuzetno udobno. I ne manje važno – dočekao nas je beach bar La’Banya i njegova djelatnica Milana, koja nam je složila nekoliko odličnih koktela. Profesionalna, odlična u komunikaciji i odlično radi taj posao.

Kod ovog dijela plaže prožeo nas je taj jedan osjećaj mira, uživanja u suncu, fantastičnom pogledu na more, bez gužve i vike… jedan izuzetno ugodan osjećaj. Ovdje bi se čovjek stvarno mogao dobro odmoriti tijekom ovih ljetnih mjeseci (a zašto ne i prije i nakon ljeta!).

Kokteli, kokteli…

Milana nam je pripremila ukusne koktele: Mojito i Mojito Strawberry, Margaritu, Cosmopolitan, Aperol Spritz, Tom Collins i Raspberry Mule.

Kokteli su bili s vrlo pristojnom količinom alkohola (što cijenimo), odlično ukomponirani i servirani. Preostalo nam je samo da uživamo, tako da smo naš boravak na ovoj plaži produžili do predvečer.