Godinama je odlazak u restorane za Valentinovo prilično težak zadatak za onoga koji odabire destinaciju.
Prvo, na taj dan idu i oni koji i inače pohode restorane kao i oni koji u njih uđu dvaput godišnje. Što je skroz okej. Ali nekako ispada da tada u restoranu završe gotovo pa svi, što može dovesti do kaosa.
Većina restorana mudro vodi tu priču imajući u vidu svoje mogućnosti, kapacitet sjedećih mjesta i ostalo. Oni drugi restorani taj dan po svaku cijenu žele zaraditi i naprave gužvu sebi samima, a gostima negativno iskustvo. O takvim restoranima nećemo ovdje.
Ovdje donosimo listu iskušanih restorana u kojima bi vam trebalo biti odlično do famozno.
Tog dana svima preporučujemo obaveznu rezervaciju termina ili biste mogli na…drljati od partnerice.
Bit će ovdje širokog raspona cijene kao i raznih tipova restorana (od street food do fine dining restorana). Na vama samo da odaberete što je za vas najbolje. Krenimo…

Rougemarin , Folnegovićeva 10

Ovaj dokazano dobar restoran koji je krenuo od najboljih burgera u gradu preko jela na žlicu, a zatim priču dignuo do izvrsnog street fooda i bistroa i fuzije koja je uzor kako za odličnu cijenu dobiti puno kao gost. Kao i uvijek i ove godine 14.2. ima bogatu listu jela.
Cijeli jelovnik za Valentinovo možete pročitati ovdje , a sve informacije i rezervacije vrše se putem telefona: 01 6187 776 ili maila: info@rougemarin.hr
Cijena menija od 4 slijeda po osobi je 245 kuna.

Nico’s Bar & Bistro , Augusta Cesarca 4

Ovaj bistro pri Trgu bana Jelačića noviji je lokal na našoj gastro sceni. Po našem nedavnom iskustvu, mladi engleski chef iz Leedsa James Jamie Hargreaves tamo stvara lijepu i maštovitu priču uz svoju suprugu pastry cheficu Luciju Hargreaves. Dakle ljubavna priča na svakom koraku…
U svom radu chaf Jamie kombinira elemente talijanske, francuske i ostalih svjetskih kuhinja s hrvatskim tradicionalnim namirnicama. Nađe se tu i osvrt na njegovu Englesku, tako da će u ovom fora interijeru biti zanimljivo na Valentinovo.
Popis jela na večeri od 3 ili 6 sljedova (po vašem izboru) možete naći na ovom linku , uz napomenu da će imati i romatičnu glazbu uživo – violončelista.
Cijena 3 slijeda uz čašu vrhunskog vina je 160 kuna, a 6 sljedova je 380 kuna (moguće sparivanje s vinima uz dodatnih 150 kuna)
Informacije i rezervacije na telefon 01 4845 393 ili mail nicos@nicos.hr

Zinfandel’s hotela Esplanade , Mihanovićeva 1

Jedan od najelegantnijih restorana na ovim prostorima sa servisom na najvišoj razini i ove godine pripremio je spektakularne pakete za Valentinovo. Ove godine možete birati između večere uz romantičnu glazbu ili, dodatno, paket s večerom uz noćenje u hotelu Esplanade. Od iznenađenja poput poklona za damu, pjenušaca dobrodošlice nadalje… najbolje bi bilo da pročitate detaljni popis ljepota koje vas čekaju. Link na večeru te link s paketom koji uključuje i noćenje u hotelu, ali i još puno usluga tog i idućeg dana.
Cijena večere po osobi je 770 kuna, a bogatog dvodnevnog paketa uz valentinovsku večeru je 365€ za dvoje.

Informacije i rezervacije na telefon 01 4566 644 ili na mail: zinfandels@esplanade.hr

Uz to, taj dan ne treba zaboraviti niti na lijepi Le Bistro hotela Esplanade s pariškim štihom i jednako uigranim servisom, kao i zavodljivim jelovnikom. Opaska: u Le Bistro za Valentinovo možete nazvati samo još za termin ručka.

Vodnjanka , Gundulićeva 16

O restoranu Vodnjanka s jednim od najljepših interijera u Zagrebu pisali smo prije nekoliko dana. Tamo se stalno vraćamo jer njihova tradicionalna istarska hrana uz nemali dodir talijanske kuhinje ima dušu. Chefica Svjetlana Celija energično traži maštovite moduse novih jela, a ipak njeguje stara jela, voli najbolje proizvode lokalnih OPG-ova iz Istre i gosti to cijene.
Uz klasični jelovnik (cijene pogledajte u našoj objavi) za Valentinovo nudit će i neka jela posebno za tu prigodu, kako su nam rekli. Po osobi bi očekivani iznos za večeru u tri slijeda uz čašu vina mogao iznositi oko 300 kuna, ovisno o odabiru jela.
Naša preporuka su tjestenine u više varijanti, umak s mesom od boškarina, umak s crnim tartufom, juha od gljiva, famozne torte bez brašna i užitak u prostoru koji kao da je usred Firence.
Informacije na telefon 01 2020 597 ili mail info@vodnjanka.com
Opaska: večera im je popunjena, ali ručak sve do 18 sati je i dalje slobodan tako da slobodno nazovite za te termine.

Mr. Moo Bar & Restaurant , Tkalčićeva 84

Najljepše obnovljena kućica u Tkalčićevoj nudi svježinu novog fine dining projekta o kojemu smo pisali nedavno.
Za ovo Valentinovo odlučili su se za koloritni Valentinovo Specijal koji kreće od 14 sati i traje do 23 sata.
Detalje menija pogledajte ovdje .
Očekujte lijepe tanjure na stolu koje šalje mlada chefica Ivana Antolković. Očekujte povrće, ribu, ljubičastu hobotnicu, poigravanje s molekularnom kuhinjom i izuzetno sparivanje vina.
Cijena menija od pet sljedova je 430 kuna po osobi – no doznajemo kako će tu večer biti još nekoliko dodatnih sljedova, darova i tko zna što još neće smisliti do tada.
Informacije i rezervacije na mobitel 095 560 3996

La Riseria , Gundulićeva 18

Ovaj zaista lijepo uređen prostor, česti dom barda hrvatske poezije, Tina Ujevića, uz klasike sa svog jelovnika (rižota, tjestenine, nešto klasičnih mesnih jela i fantastične plate uz veliki izbor vina) nudi i posebni jelovnik za zaljubljene. Sva jela služit će u tri faze – za ručak, u popodnevnom terminu te za večeru.
Link na Valentinovo jelovnik pogledajte na našem linku.
Cijena jelovnika uz čašu pjenušca iznosi 290 kuna po osobi.
Nazovite ih na 01/2094864 i odaberite termin koji vam odgovara.

ManO , Medvedgradska 2

U lijepom zdanju zagrebačke Gliptoteke tim ManO restorana nudi jedno od najboljih iskustava fine dininga s ovih područja. Chef Matija Bogdan, jedan od najzanimljivijih likova naše gastro scene, taj moment prenio je i na hranu koju odličan servis poslužuje gostima ovog restorana.
Na ovom linku pogledajte detalje, a skraćeno: nude degustacijski menu od pet sljedova po cijeni od 650 kuna te onaj od sedam sljedova za 850 kuna. Uz njih nude dvije opcije sparivanja vina talentiranog sommeliera Domagoja Zorbasa.
Info i rezervacije na telefon 01 4669 432 ili mail mano@mano.hr

Pod Zidom Bistro , ulica Pod Zidom 5

Bistro koji je doživio nekoliko faza – i u svakoj bio dobar do odličan u trenutnoj nudi najbolju formu. Jednim dijelom razlog je talentirani chef Matija Pavlic, a drugi je ambiciozno dizanje razine u svim segmentima koje je potaknuo Borna Janeš, vlasnik bistroa.
Ono što nam se sviđa kada smo vidjeli ponudu – detalji u ovom linku – je da imaju tri menija: po jedan mesni, riblji i vege. Bravo!
Cijena 295 kuna po osobi, 22 kune po osobi je couvert, a pratnja vina (pjenušac plus uparivanje tri čaše vina je dodatnih 145 kuna po osobi).
Rezervacije termina na www.podzidom.hr

Valentinovo

fotografija: Katherina Holmes & Monstera