Jučer smo u našem susjedstvu na zagrebačkoj Zavrtnici prošetali do Franko’s Pizza & Bara i uzeli nekoliko pizza za van.
S obzirom da smo tamo stalni gosti, nije nas začudilo kako je i u vrijeme kasnog ručka većina stolova bila zauzeta.
Franko’s je nedavno, podsjetimo, kao jedina pizzerija ikad u Hrvatskoj uvršten u 50 najboljih pizza u Europi (izuzeta je Italija) po San Pellegrino izboru.
Od prvog mjeseca rada do danas njihove pizze imaju vrhunske sastojke. Mentor im je bio g. Marin Vanjak koji sada kao konzultant rastura po cijeloj Europi. Kad razmislimo, uz uložen trud Franko’s nije niti mogao biti niže od vrha u Hrvatskoj.

Franko's

Ono što smo sasvim slučajno saznali čekajući naše pizze je bombastična vijest za ljubitelje ove pizze u zapadnom dijelu Zagreba: Franko’s u utorak otvara Franko’s To Go, ispostavu pri jarunskoj tržnici, nekoliko metara od križanja Pakoštanske i Macanovićeve ulice, unutar lokalima prilično živog dijela Jaruna.
Ponuda će se bazirati na tridesetak prokušanih uspješnica koje i ovaj tren nude na Woltu u području centra Zagreba.
Niz je to Old School Nostalgic pizza koje, provjerili smo i jučer, odlično izdržavaju prijenos na drugu lokaciju dostavom. Uz te pizze tu su i calzone – zatvorene presavijene pizze, ali i tjestenine iz njihove proizvodnje te Street Food sekcija jela – od spring rollsa, arancina pa nadalje. Street Food jela smo prvi put probali u proljeće 2020. pri predstavljanju te ponude dostavom.

Kutije Franko’s pizza su kompaktne i djeluju kvalitetno. Ono najvažnije je da su pizzu održale prilično vrućom i nakon 20 minuta nakon što smo ih preuzeli u lokalu na Zavrtnici.

Franko'sFranko’s To Go na Jarunu radit će, kako nam kaže susretljivi djelatnik, svaki dan od 11 do 23 sata. Dostavu će vršiti Wolt, a moći će se i osobno preuzeti narudžbu za van. Dakle, neće biti sjedećih mjesta unutar lokala.
Područje dostave trebalo bi biti u krugu tri do četiri kilometra od jarunske tržnice, što je poprilično široka površina.
To konačno dovodi Franko’s i u ovaj dio grada, a s obzirom na cijene koje su u dostavi više nego fer za zaista premium sastojke, ne sumnjamo da će pred lokalom biti redovi dostavljača i stanovnika susjednih kvartova.
Cijene: Odl School pizze od 38 do 58 kuna, calzone su od 42 do 55 kuna, Street Food od 12 do 45 kuna, a trenutno je na dostavnom servisu i nekoliko specijala po sniženim cijenama.
Uz jela imaju i nekoliko vrlo dobrih piva u ponudi, cijeđene sokove te ostala popratna tekuća pitanja za pratnju uz pizzu.

Franko's

Čini nam se kako bi ovaj projekt mogao biti dodatna pozitivna injekcija uvijek inventivnom Franko’s pogonu. Na koncu, najbolje napuljske pizzerije godinama imaju svoje To Go podružnice – u to smo se i osobno uvjerili prije tri mjeseca.
S nestrpljenjem očekujemo povratnu informaciju zapadnog dijela grada kojem Franko’s stiže u susjedstvo.

Franko’s To Go
lokacija: Jarunska tržnica – križanje Pakoštanske i Macanovićeve ul.
Radno vrijeme: svaki dan od 11 do 23 sata
cijene: uglavnom od 38 do 55 kuna

fotografije: Eat Out Zagreb