Svratili smo do dvorišta Zavrtnice 17. Pri početku ogromnog dvorišta, u Burger baru o kojem smo pisali prije godinu dana i dalje ništa novo. Na sreću. Jer i dalje su tamo burgeri izuzetno sočni, veliki i u svim segmentima odlični da nam je to bilo jako drago vidjeti. I okusiti. Ovaj put jeli smo i njihov Rib-eye Cheesesteak Philly Style sendvič koji je prije nekoliko godina prilično loše prošao na našem testu, ponajviše zbog lošeg stanja povrća. Kako je prošao sada?

Na simpatičnoj terasi u Burger baru dosta je dinamično. U nekih sat vremena izmijenilo se dvadesetak ljudi, a kuhinja je prilično ekspresno izbacivala narudžbe. Vidimo da su im neki gosti već stalni, jer djelatnici imaju vrlo prijateljski odnos prema njima. Slično prijateljski bili su raspoloženi i prema nama koji dolazimo od prvog dana, ali i relativno rijetko pa nas svi (nasreću) zaborave. Hvala im na tome, upravo takav status i volimo.

U Burger baru
Jela u Burger baru na Zavrtnici na visokoj su razini

Uz Prime burger (9,5€) naručili smo i Rib-eye Cheesesteak Philly Style (8€) te pomfrit od batata (3,10€).
Mesni odrezak od 200g bio je, kao što smo već naviknuli u Burger baru, od izvrsno samljevenog mesa, pun okusa i optimalno začinjen. Brioche pecivo meko i svježe, a tu je još i dupla pržena slanina, dupli cheddar te butter mayo umak. Sočno, brutalno sočno i ukusno.

Prime Burger u Burger baru Zavrtnica (9,5€)

Na Rib-eye Cheesesteak Philly smo se baš u ovom lokalu bili naljutili još prije nekih 4, 5 godina. S razlogom. Naime, pri otvorenju su u Burger baru ovo jelo pripremali izvrsno, da bi se ta priča nekako po putu pokvarila.
Cijeli sendvič utopili su u nenormalnoj količini premasnog sira. Meso od rib-eye odreska koje je do tada uz povrće imalo glavnu ulogu sada se negdje utopilo, a dodatno nas je razljutilo i to povrće koje nije bilo adekvatno čuvano (čitaj: prehladno je stavljano na žar, pustilo vodu i sve je otišlo kvragu). Stvarno nam je došlo da kažemo odvjetnicima da se jave ovom sendviču i zahtijevaju odštetu za pretrpljene duševne boli.

I onda ga nismo jeli godinama. Do sad. Sada je zadovoljio. Meso je vrlo ukusno, lijepo tanko rezano i bez ijedne žilice, kvalitetno. Lagani osjet papra pomaže okusu, a oduševile su nas sočne Portobello smeđe gljive koje su tako dobre kvalitete da smo u prvoj sekundi pomislili kako se radi o vrganjima. A to je veliki kompliment za ove gljive. Sir nije mastan što je super. Većinom se radi o gaudi uz, čini nam se, ponešto gorgonzole koja se ne osjeti previše, ali daje jednu lijepu kremoznost.
Burgere i Cheesesteak sendviče možete, osim na adresi Zavrtnica 17 pojesti i kod Velesajma u Aveniji Dubrovnik 14. A možete ih naručiti i dostavom.

Burgeri u Burger baru znatno bolji su od, recimo, Mrava gdje smo nedavno imali prilično loše iskustvo.

Ispod pogledajte video našeg ručka u Burger baru:

@eatoutzagreb Kakvo je vaše iskustvo? I ovaj put The Burger Bar na Zavrtnici 17 nije razočarao, dapače: mirisno meko pecivo, odlično začinjeno meso i bogato dodanog sira cheddra i pelrženog špeka. Detalje pročitaj u članku na eatoutzagreb.com Koji je za tebe najbolji burger u ZG, a koji izvan ZG? . . #zagreb #burgeri #hrana #restorani #restoranizagreb #eatoutzagreb #zagrebplaces #zagrebtips #restoran #zagrebtiktok #zagreb???????? #pljeskavica #meso #rostilj #vikend #nedjelja #vlak ♬ original sound – Eat Out Zagreb

Burger Bar, Zavrtnica 17 Zagreb
radno vrijeme: pon-sub 11-23, ned zatvoreno
Facebook stranica: link
kontakt telefon: 01 6272 200

fotografije: Eat Out Zagreb
© Sva prava zadržana