Kada smo prije nekoliko dana testirali sladoled od pistacija jedne druge slastičarnice i napisali naš osvrt na to u najbolju ruku osrednje iskustvo, bilo je različitih reakcija.
Jedna pratiteljica nas je čak pitala zašto smo se zalijepili baš samo za taj jedan okus u cijelom članku. Tada nam je bilo žao razočarati je odgovorom, ali saznat će evo uskoro – mi godinama već testiramo proizvode s pistacijama, ono najsvježije je prošlogodišnja usporedba sladoleda od pistacija, kao i nedavno razočaranje čokoladom s pistacijama brenda Schogetten. Draga pratiteljica možda ne zna, ali na Cover fotografiji naše Facebook stranice su zadnjih mjeseci pistacije. Mi ih jedemo za doručak, ručak i večeru, kombiniramo ih u jelima uz hranu. Dakle, odgovor na Zašto je Jer smo ovisni o pistacijama. Šalu na stranu, kada smo radili proljetni test prošle godine ne baš mali broj pratitelja nam je prigovorio zašto nismo u obzir uzeli sladoled od pistacija Torterie Macaron.

Na to pitanje nije bilo odgovora s jakim argumentom, jer zaista smo trebali.
Sada taj propust ispravljamo. U dva navrata zadnjih dana testirali smo sladoled od pistacija Torterie Macaron na dvije lokacije: na prvom katu City centra East i u Avenue Mall prizemlju.

Sladoled od pistacije Torterie

Torterie Macaron strateški su se rasporedile na vrlo prometnim lokacijama (njih sedam) u gradu Zagrebu i Zadru, a može ih se naći i u Leggiero barovima.
Iako na vrlo prometnim lokacijama, ponuda im je uvijek vrlo raznovrsna – pri tome mislimo kako na torte i kolače, tako i na sladoled.
Ono po čemu su najpoznatiji su macaronsi, ti okrugli čarobni kolačići raznih boja i okusa. Takav je na prvi pogled i cijeli vizual Torterie Macaron – šaren, razigran i veseo.

Sladoled od pistacija Torterie Macaron donio je puno toga neočekivanog

Zadnjih mjeseci uočili smo kako sve više ljudi ima puno riječi hvale za njihov sladoled od pistacije.
Naše iskustvo zadnjih godina je kako je sladoled od pistacija Torterie Macaron znatno dignut kvalitetom i okusom. Sada je to već jedno duže vrijeme pa se neki toga neće ni sjetiti, ali mi se sjećamo vremena kada je bio ok i zadnjih godina kada je upravo odličan.
Očito kvalitetne baze, izuzetno kremozan, s tehničke strane odrađen izvrsno (još nijednom nismo naletjeli na neku nepravilnost ili na ledeni zaostatak zbog nepravilne manipulacije ambalažom ili pri transportu itd.

Ono što svakako želimo istaknuti kao našu preporuku je i njihov sladoled Nutellissimo, koji punim okusom i kremastom strukturom neodoljivo podsjeća na mnogima najbolji namaz.

Sladoled od pistacija Torterie

Sladoled od pistacije Torterie Macaron osim intenzivnog okusa po nugatu pistacije nudi i komadiće pistacije koji, naravno, dodatno popravljaju dojam pri konzumaciji. Kada se na ovaj način uspješno spoji okus i tekstura onda je to proizvod u kojem je uživanje ogromno.

Kada smo došli u Avenue Mall, posuda sa sladoledom od pistacija bila je skoro pa prazna. Izuzetno ljubazna djelatnica (sjećamo je se kada nam je prodala mini donut kolačiće za dječji rođendan) rekla nam je kako su sve posude izložene pune u isto vrijeme, no da kupci očito najviše vole pistaciju. U slučaju da na fotografiji iznad niste to uočili, snimili smo i jednu fotografiju s izoštrenom pozadinom. Srećom, čim se potroši sladoled iz posude, imaju spremnu novu napunjenu do vrha.

Simpatična djelatnica nas je također uputila da su od ovog tjedna sladoledi Torterie Macaron dostupni u Kaufland i Super Konzum trgovinama u cijeloj Hrvatskoj. Kaže kako su u Kauflandu dostupni okusi: pistacija, jagoda, vanilija i Ferrerito, dok su u Super Konzumima dostupni ovi okusi: pistacija, jagoda, Ferrerito, Nutellissimo, mango, jogurt borovnica, Pino Pinguino, čokolada, lješnjak, Mozart.  

Na papiriću u koji djelatnici ubacuju kornet piše: Najbolji u gradu. Što se tiče sladoleda od pistacija, s obzirom na količinu koju proizvedu, ali i na cijenu te okus i teksturu – ovaj sladoled ima pravo zvati se takvim.

Kakogod bilo, prst gore za sladoled od pistacije Torterie Macaron – kod njih košta 12 kuna kao i ostali okusi, a ujedno nudi puno okusa i veselja.

fotografije: Eat Out Zagreb