Najavljen kao velika novost kojom su građani Zagreba već zaluđeni, projekt Briocherie privukao nam je pažnju.
Došli smo u Bakačevu 5, tek pola minuta hoda iznad Trga bana Jelačića pred maleni prostor (bivši fast food Enjoy kojem su nažalost presudili lockdown i korona).
Nema sjedećih mjesta niti se može ući unutra, dakle uzima se brioche za van. Čovjek bi se mogao prevariti gledajući njihovu Facebook stranicu, gdje piše da su restoran.

Dakle, radi se o toplom brioche pecivu u kojemu maslac sudjeluje s više od 25% unutar kojega na koncu pune razne dodatke, mahom talijanski gelato u kombinaciji s čokoladnim namazima, uz jedan, dva voćna.
S obzirom da smo se htjeli dobro uvjeriti u ono što smo probali, test smo ponovili nekoliko dana kasnije s drugim punjenjem.
Od desetak punjenja prvi put smo odabrali tada tek novopristiglu opciju Linolada punjenja, a drugi put klasičnu Nutella opciju.

Briocherie

Da vas preduhitrimo, ovo na fotografiji iznad nisu ćevapi s kajmakom u lepinji. Radi se o brioche pecivu koje ne reagira najbolje na rezanje nožem nakon punjenja, što je i logično. Sladoled (talijanski gelato) se otapa zbog topline peciva pa nemojte zamjeriti. Kako pak izgleda kad se ne prereže možete vidjeti na naslovnoj fotografiji.

Iako smo netom ranjeni pisanjem recenzije o novom Ledo Ki-Ki sladoledu, dopustili smo si mogućnost da Briocherie popravi taj nesretni recentni sladoledni dojam.
I Briocherie je zaista odradila taj posao pristojno, ali da smo nešto ludo oduševljeni – baš i nismo.
Pecivo je ugodno toplo, stisnuto do topline koja zaista naglašava miris maslaca, ali moglo bi to biti i malo intenzivnije. Za to je potrebno promijeniti recept i dodati maslaca, a i cijelo tijesto može evoluirati u odlično uz određenja poboljšanja.
Slična stvar je i s gelatom. Prvih tjedana bio je to neki vanilijasti bezličnog okusa, da bi ga drugi put zamijenili, potvrdila nam je to i izrazito ljubazna djelatnica, drugim s nešto izraženijim okusom vanilije.
Baš smo nekidan gledali zanimljivu video reportažu o gelatu iz južnotalijanskog gradića Ruvo di Puglia, kao primjer kako fantastičan gelato može biti.

Brioche s Linoladom je okej, zanimljiv moment hrskavosti uz Linoladu, ali generalno nam je falilo još namaza.
Gelato je tad bio neutralno nezanimljiv.
Idući put nešto bolji gelato, pecivo i namaz slični kao prvi put.

Briocherie

Cijena ovog slatkog noviteta u Briocherie lokalu iznosi mahom od 25 do 30 kuna i nama se to čini u redu.
Uz određena poboljšanja mogao bi ovo biti desert za kojim će biti još više potražnje, pogotovo u toplijim danima pred nama. Imaju potencijala pa im želimo sreću.

fotografije: Eat Out Zagreb