Prije nekoliko dana sladoledni div Ledo na tržište je lansirao novu potencijalnu uspješnicu Ki-Ki Punioza sladoled.
Novi Ledo sladoled je okusa jabuke sa žele punjenjem jagode. Trenutna cijena mu je 8 kuna.

Novi Ledo sladoled

Jučer smo usputno u lokalnoj trgovini kupili novi Ledo sladoled.
Ambalaža novog sladoleda na štapiću je privlačna, poletna i s obzirom na toplije dane pred nama čini se kao odličan odabir. Već na prvu poziva na voće, ljeto i mnogima omiljene Ki-Ki bombone koje “od prije Krista” proizvodi Kraš.
A što nudi unutrašnjost ambalaže?
Nudi novi Ledo sladoled Ki-Ki Punioza koji je izvana blago zelene boje koja vjerno podsjeća na zelenu jabuku (hvala im što nije neonski, tako da nismo odmah na prvu – nego tek na drugu pali u nesvijest), dok je unutar smrznutog deserta voćno žele punjenje s okusom jagode. Ono je dobro i podsjeća na uspješnicu koju je Ledo eutanazirao prije više godina – Silk Milk.
Kažemo podsjeća, jer je ovaj nekako više tekući, no funkcionira dobro.

Novi Ledo sladoled

Ono što je po našem mišljenju potpuno podbacilo je onaj zelenkasti, glavni dio sladoleda. Ponadali smo se kako će biti uspješan barem poput Bubija i Rumenka koji definitivno imaju svoju publiku, ali i biti nadograđen aromom koja će podsjećati na Ki-Ki.
A dobili smo nekakvu poluljepljivu smjesu na nepcu koja okusom nije ništa posebno. Pa se u ustima potpomognuta zgušnjivačima i goveđom želatinom lagano zapjeni. Baš poput sirupa za grlo kojega više nikad ne želite probati čak i po cijenu da vam grlobolja traje duplo duže. Razumijemo, htjeli su i tom zgusnutom varijantom dočarati Ki-Ki teksturu, ali je rezultat prilično neugodan.

Zaista ne uživamo pisati negativne recenzije, osim ako nas nešto baš ne iziritira kao Michelinov sendvič od tartufa ili nagrada koju je Wolt uručio “najboljem” azijskom jelu.

Na web stranicama Ledo.hr novi Ledo sladoled Ki-Ki još nije našao mjesto, valjda, eto, nisu još stigli uvrstiti ga.
S druge strane, stigli su zadnjih godina smanjiti gramažu nekim King sladoledima, neke i uobličiti u “osmicu” i time uspjelo dobiti uski struk deserta, ali i izgubiti nekoliko grama u totalu.
Quattro sladoledi uglavnom su izuzetno loši.
Sladoled Kapri učinili su potpuno dosadnim. Sladoled Kapri je, usputno, uz Leni osamdesetih godina bio uzdanica tvornice Pekabela u bivšoj Jugoslaviji.
Recimo da je Kapri tada bio svojevrsna preteča vrlo dobrog sladoleda Silk Milk u devedesetima.
Sada je Kapri tek dosadna i blijeda slika tih okusa.

Ako su i rađeni za nepretencioznu publiku i u odnosu na bolje svjetske industrijske sladolede nisu preskupi, Ledo bi trebao razmisliti o tome da im barem dio ponude zaista bude premium kvalitete.

Nesretni događaj s Ki-Ki sladoledom donekle je spasio Ledo Plazma kornet, koji je dobro ukomponiran, ugodan za jesti i lijepo se osjeća nugat i popularni Plazma kekst, dok je sam kornet hrskav.

fotografije: Konzum.hr, Eat Out Zagreb