Nedavno se u našem kvartu otvorio novi Žabac, sedmi u nizu na zagrebačkom području. Žabac je već godinama poznati food outlet koji konstantno u ponudi ima niz artikala koje ovdje nude po znatno nižim cijenama nego igdje drugdje. Takav je i Žabac u Rudešu.
Ovdje su, nekoliko tjedana nakon otvorenja, odlučili uvesti i dodatne popuste za studente i umirovljenike. Tako će ponedjeljkom u poslovnici u Rudešu studenti imati dodatnih 10% popusta na proizvode, a utorkom će umirovljenici u Rudešu moći kupnju umanjiti za dodatni popust od 10%.
Pozdravljamo da uprava Žapca ima sluha za osjetljive skupine građana, uostalom to već godinama pokazuju u promicanju inkluzije zapošljavanjem nemalog broja ljudi s poteškoćama u razvoju. Sjećate se našeg teksta o Damiru?

A Žabac u Rudešu, uostalom kao i ostali Žapci na lokacijama Kvatrić, tržnica Dolac, Mamutica, Trešnjevka, Dubrava i Črnomerec, polagano se pripremaju za uskrsnu ponudu.
Ne bismo to do kraja ni primijetili da nije najvedrijih prodavačica na svijetu, onih u Žapcu u Rudešu. Suzana i Vlatka su nam u minuti pokazale artikle koji su na izvanrednim popustima ovih dana u Žapcu, a preporučile su nam i da isprobamo jela od njihovih proizvoda. Prije svega inzistiraju da su dimljene plećkice odojka fenomenalne. Suzana kaže da ih obožava narezati u variva i u grah, dok Vlatka kaže da su još bolje pečene u komadu u pećnici uz krumpir i povrće.
Na to će Suzana: – Onda bum i ja tako sutra probala.

Žabac u Rudešu
Suzana i Vlatka, fenomenalne djelatnice Žapca preporučuju proizvode na najvišim sniženjima i hvale plećkice dimljenog odojka – Žabac u Rudešu

Dimljeni odojak se u Žapcu prodaje po odličnoj cijeni od 4,65€ po kilogramu, a plećkice uglavnom teže od 1,5 do 2 kilograma. Mogu se narezati i jesti odmah, jer su termički obrađene, a mi smo ih zamislili kao dodatak francuskoj salati koju su nam simpatične djelatnice u Žapcu preporučile da napravimo.

Ne možemo vam opisati koliko nam je lijepo vidjeti djelatnice poput njih koje su pune entuzijazma i istinski vole posao prodavačice u trgovini Žabac. Sigurno da je i to razlog što u Žabac u Rudešu, kao i ostale Žapce, dolazimo nekoliko puta tjedno. Nekim proizvodima ističe rok za nekoliko dana, no većina proizvoda ovdje ima rok nekoliko tjedana pa i po pola godine, godinu ili dvije.
Drugi razlog što dolazimo u Žabac su, da budemo potpuno iskreni, cijene i mnogi vrlo zanimljivi proizvodi. Osim što je tamo 95% artikala iz gastro sfere (karikiramo od oka, op.a.), Žabac ima i neke vrlo kvalitetne higijenske proizvode po super cijenama. Tako smo prije nekoliko tjedana tamo našli Neutrogena kreme u pola cijene u odnosu na druge trgovine, a ovih dana nude Sensodine Nourish pastu za zube za 3,49€ što je za 50% niže nego u drugim trgovinama. Namaz od tune s bazom Zvijezdine majoneze od 100g ovdje je 1,79€ što je 31% niža cijena nego u drugim trgovinama.

Nude ovdje i Nescafe 3u1 Classic od 165g za 1,99€ što je cijena niža 30% nego drugdje. Pronašli smo i 7Days Mini kroasane Double od 185g za 1,19€ što je za 55% niže nego drugdje. Čak smo vidjeli i Mini kroasane od 185g s Millefeuille punjenjem po 0,99€.

U hladnjaku je čekao pravi ulov: Bilogorska jaja, 10 komada po cijeni od 1,69€, dakle 35% niža cijena nego u drugim trgovinama. Veseli nas vidjeti da Žabac u Rudešu ima i vongole, kao i gavune koji dolaze s Hvara (Žuvela d.o.o.).

Još jedan artikl koji je u Žapcu sa znatno nižom cijenom od drugih trgovina svakako je Zvijezdina Gastro majoneza s kojom smo isti dan složili francusku salatu. Dakle majoneza od čak 880g košta 2,99€ i niže je cijene za 50% od ostalih trgovina.

Usput smo narezali i plećkicu dimljenog odojka, a Suzana nam je rekla da zna urezati i meso na kockice u francusku i hop – eto ti ruske salate. Zato volimo Suzanu, domišljato promišlja i uvijek da neki dobar prijedlog. Uz ono najbolje – zna apsolutno svaki artikl koji je na najboljim sniženjima.
Francusku salatu smo složili uz već gotovu povrtnu mješavinu za francusku salatu iz Žapca, pomiješali sa sitno narezanim kiselim krastavcima, na sitno narezanim tvrdo kuhanim bilogorskim jajima iz Žapca i eto preduskrsnog užitka uz dimljenu plećkicu odojka.

Uostalom, pogledajte naš video ispod:

@eatoutzagreb Kad dođete u jedan od 7 Žabac trgovina u Zagrebu čekaju vas najsimpatičnije prodavačice i proizvodi na odličnim popustima. Mi smo posjetili ????Žabac Rudeš, Zagrebačka cesta 205 Zagreb . #zagreb #hrana #trgovina #šoping #eatoutzagreb #prodavacica #popust ♬ original sound – Eat Out Zagreb

Žabac Food Outlet
Zagreb, 7 lokacija: Rudeš, Kvatrić, tržnica Dolac, Mamutica, Trešnjevka, Dubrava i Črnomerec
web stranica: link

fotografije i video: Eat Out Zagreb
© Sva prava zadržana