Kraš Hrvatska, prvi i vodeći hrvatski industrijski proizvođač čokolade, nema sreće već duže vrijeme. Barem tako izgleda na van. Istina je kako kupci njihovih proizvoda prilično snižene kvalitete nemaju sreću dok Kraš, vjerujemo, na taj način diže profit.
Srećom po njih jer to neupitno znači koliko je nezahtjevna hrvatska publika. Dobra ambalaža i povezivanje s kvalitetnim brendom kakav je Badelov Antique pelinovac trebale bi biti dovoljne za uzdizanje kvalitete posrnulog diva. Međutim, Kraš Antique pelinkovac praline ni približno nisu dobre koliko bi mogle biti – kada bi na primjer u sastojke bila involvirana rasna čokolada povišenog udjela kakaa.

Kraš Antique pelinkovac praline prodaju se otprije nekoliko tjedana u većim trgovačkim lancima i u trgovinama Kraša po cijeni od cca 5€. Pakiranje od 158g ima 12 pralina. Prilično agresivna marketinška kampanja po portalima donijela je poruke ekskluzive, poslovno darovnog segmenta uz nadolazeće blagdane i elegancije okusa koje zaslužujete. I sve bi to bilo idealno, kada već na prvo kušanje ne bismo shvatili da ova pralina jednostavno nije dovoljno dobra, ponajviše zahvaljujući Krašu. Sličnog čokoladnog okvira kao kod Griotte pralina, punjenje Kraš Antique pelinkovac pralina je gusto i ponešto preslatko.
Također, ne dobacuje ni približno kao sam Badelov Antique pelinkovac jer uz diskretne arome likoricije zapravo ne osjećamo veći dio biljnih aroma koje sam Antique pelin nudi samostalno.
Pitamo se, uz to, jesu li u Krašu možda razmišljali barem za ovaj premium segment proizvoda podignuti razinu kakaovih dijelova ili je ovo maksimum koji u pralinama Kraš kani plasirati?

Kraš Antique pelinkovac
Kraš Antique pelinkovac praline suradnja su s Badelom

Uspjeli su u Krašu, dakle, tom gustom kremom zagušiti elegantnu gorčinu pelina i plemenite cvjetne i biljne arome kojima Antique obiluje. Kada se podvuče crta, ovo je jedan po svemu prosječan proizvod, osim što je u njega potrošeno piće koje po boci košta oko 15€ (cca 110 bivših hrvatskih kuna). Postotak punjenja praline je 50%, kako kažu na deklaraciji, a Badel Antique pelinkovac u sastavu dolazi u udjelu od 4,5% ukupnog sadržaja praline.
Ono što nas je također začudilo je da je od prve tri praline koje smo testirali jedna već pomalo procurila pa se ulijepila u ambalažu, ponešto ušećerila i time dodatno srozala dojam elegantnog, skupocjenog i poželjnog.
Ova suradnja Kraša i Badela mogla je zaista biti uspješnija i bolja, ali ima li ovakav Kraš snage za bolje od ovog, to je vrlo upitno.

Ispod pogledajte i našu kratku video recenziju:

@eatoutzagreb Što vi mislite? 5€ za 158g (12 kom.), a da je svjetski dobra kvalitetom – pa i nije. Očekivali smo puno više. Možete ih kupit u Kraš trgovinama i većim trgovačkim lancima . #kraš #praline #pelinkovac #badel #badelpelinkovac #čokolada #testiranje #recenzija #hrana #eatoutzagreb #zatebe #hrvatska #čoksa ♬ original sound – Eat Out Zagreb

fotografije i video: Eat Out Zagreb
© Sva prava zadržana