Ne bi baš bila potpuna istina napisati da su burgeri na našem jelovniku samo ljeti. Točnije bi bilo reći kako su nam cijele godine na umu, a onda da nam se često nađu i među rukama, onako vrući i sočni. Burgeri su slabost kojoj se prepuštamo vrlo rado.

Ponekad odemo ponedjeljkom u Hiltonov OXBO na Burger Day ili srijedom na BBQ party, ali kadgod uspijemo rado ih pripremimo doma na roštilju, jer miris dima drvenog ugljena mesu neopisivo paše. Volimo uzeti mljevenu junetinu i sami oblikovati meso uz tek osnovne začine – sol i papar, ali nekad doskočimo još lakšoj i bržoj, a jednako uspješnoj varijanti.
Vidjeli smo ovaj mjesec aktualni katalog u METRO centru koji je posvećen burgerima. U njemu je stotine artikala, redom sniženih cijena što je u današnje vrijeme pogotovo dobrodošlo, ukratko sve što vam je potrebno da doma ili u restoranu (ukoliko ste ugostitelj) složite burgere za goste.

Kada kažemo sve, to i mislimo – od izvrsnih brioche peciva, Metro Premium Black Angus burgera po 200g (imaju pakiranje od 6 kom. za 14,38€ s pdv-om, ali i od 16 kom. za 36€ s pdv-om, uz niz drugih burger pakiranja), raznih umaka koji su također na sniženju, ukiseljenog povrća, dalmatinske pancete za točku na “i”, svježeg povrća, začinskog bilja, začina i naravno – veliki izbor piva i vina za savršeno sljubljivanje uz burgere.
Selekciju iznad navedenih proizvoda smo kupili u METRO centru i složili plan za roštiljanje. Vrijedi navesti kako je u METRO centru neupitno najveći izbor profesionalne opreme za ugostitelje pa smo ovaj put kupili i hvataljku za roštilj, kao i METRO Proffesional drveni ugljen koji vrlo dobro i dugo drži žar pa smo nakon burgera ispekli i još nešto carskog mesa te povrće (papriku, tikvice i luk). Pozitivno nas je iznenadilo i puno automobila na velikom parkiralištu centra, što govori o tome što kupci misle o ponudi METRO-a.

ispred METRO centra Sesvete

Osim velikog broja ugostitelja na blagajnama smo primijetili i nekoliko gastronomskih entuzijasta, poput nas, koji su imali elektronsku METRO Foodie karticu koju svi mogu dobiti besplatno s 2, 3 klika mišem.

Dolaskom doma nije nam preostalo puno posla, nego da složimo vatru, pripremimo peciva, meso i povrće i iskombiniramo burgere po želji i inspiraciji. Ok, za dodatak inspiracije poslužilo je i pakiranje METRO jaja iz slobodnog uzgoja (10 kom. za samo 2,40€ s pdv-om, izvrsna cijena).

Burgeri
Black Angus burgeri – priprema

Black Angus goveda poznata po cijenjenom mramorno prošaranom mesu daju izvanredne rezultate kako u odležavanju steakova, tako i kod mljevenog mesa koje se primarno koristi u burgerima. METRO Premium robna marka također je jamac vrhunskog proizvoda odabranog od strane kulinarskih stručnjaka. Konkretno u proizvodu Black Angus burgera nalazimo gotovo 100% čistog mesa premium kvalitete tek uz nekih 1,5% začina (soli i papra).
Pohvalili bismo, usput, još jedan proizvod. Iako je u Foodie katalogu snižena dalmatinska panceta Pivca, naša odluka pala je na Markan pancetu i to ponajviše iz razloga jer je tanko narezana. Tako smo uštedjeli nekoliko minuta pri pripremi, a u testiranju proizvoda shvatili smo da vrlo lijepo miriši po dimljenju (ako se možemo osloniti na nos radi se o dimljenju grabovim drvetom) što je samom burgeru dalo dodatni plus.
Uz sve nabrojano uzeli smo i Develey BBQ umak, chili majonezu i narezani cheddar sir.

Nakon 15 minuta na svako meso stavili po nekoliko listića METRO Chef cheddar narezanog sira kako bi se otopio, a zatim smo uz svježe i pečeno povrće napunili burgere uz dodatak rajčica volovsko srce, zelene salate, kiselih krastavaca i raznih umaka, kao i jaja na oko tik ispod kape brioche peciva.
Postavili smo još nekoliko umaka i ljute papričice sa strane ukoliko netko poželi postaviti burger “na turbo pogon”. Uvijek netko voli više, a netko manje ljuto pa volimo ostaviti mogućnost biranja u zadnji tren.

Burgeri
Burgeri i sunce – dobitna kombinacija za divan provod

Pili smo Peroni pivo koje nam je ostalo u lijepom sjećanju iz nedavnog posjeta Rimu. Sa središtem baš u Rimu Peroni ima nekoliko vrlo dobrih varijanti piva, a posebno cijenimo njihove Gran Riserva Puro malto kao i Rossa. Obje Gran Riserva izvedbe u krasnim bocama od po 0,5l možete nabaviti u METRO centrima, kao i našu klasičnu lager varijantu od 0,33l koju smo fino rashladili i uživali u sjeni vinove loze.
Priroda, burgeri, pivo, glazba i ptičice koje cvrkuću… čini se da ljeto ostaje do daljnjeg.

Black Angus meso
U Black Angus burgerima uživali smo uz Peroni pivo

Upućujemo vas i na METRO kataloge Naša profi cijena za vaš profit kao i na odličnu aktualnu ponudu rashladnog programa.

Ispod pogledajte i sažetak našeg prijedloga za iduće dane:

@eatoutzagreb Burger ne mora biti preskup. Ali moraš potrošiti malo svog vremena i nakon toga uživati s ekipom. Pakiranja od 6 ili 16 komada uz cheddar sir koji se topi, mmm… Ko voli burgere? . . #burgeri #hrana #rostilj #sunce #rostiljanje #metrohrvatska #hrvatskatiktok #blackangusburger #rucak #vecera #hranaipice #dobartek #eatoutzagreb #uzitak #drustvo #volim #hrvatska ♬ original sound – Eat Out Zagreb

fotografije: Eat Out Zagreb (© Sva prava zadržana)